A Red Bull nem félti Ricciardót

írta: M4Sport
2016. július 11. 17:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner úgy érzi, Daniel Ricciardo megfelelően és határozottan reagál majd a márkatárs házon belüli sikereire, kettejük küzdelmét pedig továbbra is elégedetten figyeli, hiszen az magára az istállóra is pozitív hatással van.

Max Verstappen remek hétvégét tudhat maga mögött: a Brit Nagydíj időmérőjén „előléptetése” óta először győzte le Ricciardót, akinél a futamon is jobb eredményt ért el (Nico Rosberg büntetése után második lett, míg a márkatárs negyedikként ért célba). Ezzel pedig tovább növelte előnyét a házon belüli küzdelemben, amit most 4-2-re vezet, ha a futamon elért eredményeket nézzük.

A fiatal holland a spanyol futam óta háromszor állt dobogóra, és 77 pontot szerzett, míg tapasztaltabb márkatársa „csak” egyszer került a legjobb három közé, és 64 egységgel lett gazdagabb. Az új csapattárs tehát hamar Ricciardo fejére nőtt, Horner azonban nem aggódik az ausztrál miatt, aki érzése szerint megfelelően reagál majd a kialakult helyre és vissza fog vágni új riválisának. „Daniel egy első osztályú autóversenyző” – kezdte a brit szakember.

„Idén több alkalommal is bebizonyította, remek formában van. Persze senki sem szereti, ha alulmarad a csapattársával szemben, de biztosra veszem, hogy pozitívan reagál majd” – folytatta, majd gyorsan hozzátette, ő élvezi a két tehetség összecsapását, hiszen az egyelőre a Red Bull hasznára van. „Rendkívül pozitív a csapat számára. Nincs ellenségeskedés a pilóták között, csak két srác van, akik mindent beleadnak, hogy legyőzzék egymást, és ez a rivalizálás nekik is jót tesz; ez egy egészséges versengés. Daniel azt hiszem, nagyon jól kezeli a helyzetet” – magyarázta.

Amikor szóba került, hogy az utóbbi időben Verstappen meggyőzőbben teljesít a futamokon, Horner védelmébe vette tapasztaltabb pilótáját. Kiemelte például, hogy Ricciardo a Brit Nagydíjon rosszul jött ki a virtuális biztonsági autós fázisból. „Nem volt szerencséje, hiszen nagyjából 10 másodpercet veszített ezzel, az előtte lévő Sergio (Pérez) pedig szert tett egy ingyen kiállásra. Azt nem tudod előre megmondani, mikor lesz virtuális biztonsági autós fázis. Viszont biztosra veszem, hogy lesznek olyan vasárnapok, amikor minden megfelelően alakul majd számára” – tekintett előre.

Noha a Mercedes pilótáival ellentétben a Red Bull kettőse nem a világbajnoki cím megszerzéséért harcol, a tét egyre nagyobb lesz, hiszen a csapat szépen lassan kezdi megszilárdítani pozícióját az élmezőnyben, a Magyar Nagydíjon pedig reményeik szerint akár a címvédőt is megszorongathatják. Akárcsak Szingapúrban, adott esetben tehát Ricciardóék a futamgyőzelemért is harcolhatnak majd a folytatásban, csatájuk tehát egy fokkal érdekesebb és feszültebb lehet.

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Lewisthebest
#9 Lewisthebest 2016. július 11. 22:45  
Nigel:
Ha sikerülne plusz lóerőket kicsikarni a motorból, akkor még közelebb kerülhetnének. Silverstone-ban is egész jó volt a tempójuk, Max hosszú körökön át tudta maga mögött tartani Rosberget. Sajnálhatjuk, hogy csak jövőre törlik el a sokat átkozott zsetonrendszert. Tisztára, mint a Vidámparkban. Ez méltatlan az F1-hez. Ha vérbeli versenyzést akarnak, akkor nem köthetik meg a mérnökök, fejlesztők kezét. Az F1 mindig is a folyamatos fejlesztésekről szólt. Ennek próbáltak gátat szabni "takarékosság" címszó alatt, de állítom, hogy ezzel csak több pénzt dobtak ki az ablakon, és rengeteget ártottak a sportnak.

Elvileg Japánban lesz újabb motorfejlesztés szóval ott még ugorhatnak egyet. A zsetonrendszer persze f*szság volt. Gondolom arra számítottak, hogy megint kb hasonló szintre jönnek ki a motorok mint 2006-ban amikor V8-ra váltottak és ezt a zsetonozást is csak azért vezetik be, hogy mégis azért legyen valami. Csak nem számoltak vele, hogy ez nem egy egyszerű szívómotor hanem egy jóval bonyolultabb technológia és, ha az alapok sz*rok akkor szezonok mennek el, hogy kijavítsák mert csak a télen lehet akkora mennyiségű zsetont felhasználni ami elég a motor 70-80%-ának az átalakításához. Szezon közbe foltozgatni lehet az meg édes kevés, ha valami egyszerűen rossz.

Nigel
#8 Nigel 2016. július 11. 22:20  
Lewisthebest:
Magyar nagydíjon szerintem is sansz lesz a győzelemre meg Szingapúrba is. A többinél előzetes várakozások szerint idén még csak az eső és a Mercedesek ütközése segíthet. Egyébként persze abban nem is kételkedem, hogy Max feltud zárkózni a legtöbb pályán, de ha mondjuk Szingapúrba jönne közbe egy 10 helyes rajtbüntetés azzal rengeteg idő és valószínűleg pont menne el mert ott azért nem úgy megy, hogy körönként elmész valaki mellett hanem még DRS-el is meg kell tervezni az akciót.


Ha sikerülne plusz lóerőket kicsikarni a motorból, akkor még közelebb kerülhetnének. Silverstone-ban is egész jó volt a tempójuk, Max hosszú körökön át tudta maga mögött tartani Rosberget.

Sajnálhatjuk, hogy csak jövőre törlik el a sokat átkozott zsetonrendszert. Tisztára, mint a Vidámparkban. Ez méltatlan az F1-hez. Ha vérbeli versenyzést akarnak, akkor nem köthetik meg a mérnökök, fejlesztők kezét.

Az F1 mindig is a folyamatos fejlesztésekről szólt. Ennek próbáltak gátat szabni "takarékosság" címszó alatt, de állítom, hogy ezzel csak több pénzt dobtak ki az ablakon, és rengeteget ártottak a sportnak.

Utoljára módosítva: 2016. július 11. 22:24

albutr
#7 albutr 2016. július 11. 22:08  
Nigel:
Ez azért túl nagy elvárás. Már annak is örülhetünk, ha egyáltalán két csapat fog küzdeni a világbajnoki címért. Az elmúlt éveket látva nem tűnik túl valószínűnek, hogy hirtelen több csapat is odaérhet az élre. A Ferrari pedig sajnos a legkevésbé esélyes erre. Döbbenetes, és teljesen érthetetlen a szenvedésük. A tavalyi teljesítményük bizakodásra adott okot. Óriási csalódás az idei szereplésük, látványosan visszaestek. Ricciardónak már most sincs könnyű dolga, Verstappen nagyon magasra tette a lécet. Ez pedig nem úgy megy, hogy majd többet edzek és utolérem a csapattársamat. Ez egy tartós állapot lesz, ezért kénytelen lesz megbarátkozni a gondolattal, hogy a lehetőségei végesek.

valahogy mintha a Ferrari a 2014-es évét produkálja,de hátha jövőre betalálnak.

Lewisthebest
#6 Lewisthebest 2016. július 11. 21:58  
Nigel:
Azért nem bánnám, ha már idén kapnánk egy kis ízelítőt belőle :) Ha valahol lehet sanszuk, akkor az éppen a magyar pálya. Rendszeresen jól szerepelnek itt, meglepetésre számítok a részükről. Az elmúlt években mindig a miénk volt a legjobb verseny. Remélem, a srácok kitesznek magukért és ezúttal sem okoznak csalódást, hűek lesznek a hagyományokhoz. Sok holland Verstappen-rajongó várható. Kelet-Európából is rengetegen szoktak jönni, úgyhogy szép számú publikum előtt rendezhetik meg a versenyt idén is. A Ferrari miatt szerintem nem kell túlságosan aggódnia. Vettel pechszériáját látva több mint valószínű, hogy előbb-utóbb Kimi is hasonló problémákkal lesz majd kénytelen szembesülni. Ráadásul egyértelműen a RB van lendületben, Max pedig, mint tudjuk, mestere az előzéseknek, úgyhogy nem kell őt félteni, felnőtt a feladathoz.

Magyar nagydíjon szerintem is sansz lesz a győzelemre meg Szingapúrba is. A többinél előzetes várakozások szerint idén még csak az eső és a Mercedesek ütközése segíthet. Egyébként persze abban nem is kételkedem, hogy Max feltud zárkózni a legtöbb pályán, de ha mondjuk Szingapúrba jönne közbe egy 10 helyes rajtbüntetés azzal rengeteg idő és valószínűleg pont menne el mert ott azért nem úgy megy, hogy körönként elmész valaki mellett hanem még DRS-el is meg kell tervezni az akciót.

Nigel
#5 Nigel 2016. július 11. 21:58  
albutr:
+ legyen ott a Ferrari és a Mclaren is.később én szívesen megnznék egy Vettel-Verstappen párost vagy egy Hamilton-Verstappen párost.egy biztos hogy jövőre Ricciardonak kicsit se lesz könnyű dolga.


Ez azért túl nagy elvárás. Már annak is örülhetünk, ha egyáltalán két csapat fog küzdeni a világbajnoki címért. Az elmúlt éveket látva nem tűnik túl valószínűnek, hogy hirtelen több csapat is odaérhet az élre.

A Ferrari pedig sajnos a legkevésbé esélyes erre. Döbbenetes, és teljesen érthetetlen a szenvedésük. A tavalyi teljesítményük bizakodásra adott okot. Óriási csalódás az idei szereplésük, látványosan visszaestek.

Ricciardónak már most sincs könnyű dolga, Verstappen nagyon magasra tette a lécet. Ez pedig nem úgy megy, hogy majd többet edzek és utolérem a csapattársamat. Ez egy tartós állapot lesz, ezért kénytelen lesz megbarátkozni a gondolattal, hogy a lehetőségei végesek.

Utoljára módosítva: 2016. július 11. 22:12

Nigel
#4 Nigel 2016. július 11. 21:39  
Lewisthebest:
Talán jövőre ezt is megkapjuk :D Addig meg még tolják le ezt a csatát a konstruktőri 2. helyért a Ferrarival, egyénibe meg Max megszerezheti a 3. helyet, ha így folytatja. Még 16 pontot kéne ledolgozni Kimihez képest. Csak sajnos hamarosan jönnek majd a rajtbüntetések is mert a vezérlő elektronikából már az 5. van bent neki. Remélem ha cserélni kell akkor mondjuk SPA-ban vagy Monzában fognak. SPA-ban azért mert lehet előzni Monzában meg azért mert ott amúgy se lehet túl sok jóra számítani az RB-től.


Azért nem bánnám, ha már idén kapnánk egy kis ízelítőt belőle :)

Ha valahol lehet sanszuk, akkor az éppen a magyar pálya. Rendszeresen jól szerepelnek itt, meglepetésre számítok a részükről. Az elmúlt években mindig a miénk volt a legjobb verseny. Remélem, a srácok kitesznek magukért és ezúttal sem okoznak csalódást, hűek lesznek a hagyományokhoz.

Sok holland Verstappen-rajongó várható. Kelet-Európából is rengetegen szoktak jönni, úgyhogy szép számú publikum előtt rendezhetik meg a versenyt idén is.

A Ferrari miatt szerintem nem kell túlságosan aggódnia. Vettel pechszériáját látva több mint valószínű, hogy előbb-utóbb Kimi is hasonló problémákkal lesz majd kénytelen szembesülni. Ráadásul egyértelműen a RB van lendületben, Max pedig, mint tudjuk, mestere az előzéseknek, úgyhogy nem kell őt félteni, felnőtt a feladathoz.

Utoljára módosítva: 2016. július 11. 21:42

albutr
#3 albutr 2016. július 11. 21:10  
Nigel:
Pozitívan reagál majd ? Ki szeret veszíteni ? Ric nagyszerű versenyző, a mezőny egyik legjobbja, de lassan meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy nem igazán tud labdába rúgni Verstappen mellett. Az időmérőkön továbbra is teremhet babér a számára, de Max versenytempója egyszerűen félelmetes, bárkit meg tudna szorongatni a jelenlegi mezőnyben. Szerintem a legjobb pilótapárosa a RB-nak van, a maximumot hozzák ki egymásból. Az övék a legérdekesebb csapaton belüli párharc. Nagy kár, hogy a RB még nem tudott felnőni a Merci szintjéhez. Fantasztikus csatákat láthatnánk, ha legalább közel azonos színvonalon lenne a két csapat.

+ legyen ott a Ferrari és a Mclaren is.később én szívesen megnznék egy Vettel-Verstappen párost vagy egy Hamilton-Verstappen párost.egy biztos hogy jövőre Ricciardonak kicsit se lesz könnyű dolga.

Lewisthebest
#2 Lewisthebest 2016. július 11. 21:03  
Nigel:
Pozitívan reagál majd ? Ki szeret veszíteni ? Ric nagyszerű versenyző, a mezőny egyik legjobbja, de lassan meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy nem igazán tud labdába rúgni Verstappen mellett. Az időmérőkön továbbra is teremhet babér a számára, de Max versenytempója egyszerűen félelmetes, bárkit meg tudna szorongatni a jelenlegi mezőnyben. Szerintem a legjobb pilótapárosa a RB-nak van, a maximumot hozzák ki egymásból. Az övék a legérdekesebb csapaton belüli párharc. Nagy kár, hogy a RB még nem tudott felnőni a Merci szintjéhez. Fantasztikus csatákat láthatnánk, ha legalább közel azonos színvonalon lenne a két csapat.

Talán jövőre ezt is megkapjuk :D Addig meg még tolják le ezt a csatát a konstruktőri 2. helyért a Ferrarival, egyénibe meg Max megszerezheti a 3. helyet, ha így folytatja. Még 16 pontot kéne ledolgozni Kimihez képest. Csak sajnos hamarosan jönnek majd a rajtbüntetések is mert a vezérlő elektronikából már az 5. van bent neki. Remélem ha cserélni kell akkor mondjuk SPA-ban vagy Monzában fognak. SPA-ban azért mert lehet előzni Monzában meg azért mert ott amúgy se lehet túl sok jóra számítani az RB-től.

Nigel
#1 Nigel 2016. július 11. 20:28  

Pozitívan reagál majd ? Ki szeret veszíteni ? Ric nagyszerű versenyző, a mezőny egyik legjobbja, de lassan meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy nem igazán tud labdába rúgni Verstappen mellett.

Az időmérőkön továbbra is teremhet babér a számára, de Max versenytempója egyszerűen félelmetes, bárkit meg tudna szorongatni a jelenlegi mezőnyben. Szerintem a legjobb pilótapárosa a RB-nak van, a maximumot hozzák ki egymásból.

Az övék a legérdekesebb csapaton belüli párharc. Nagy kár, hogy a RB még nem tudott felnőni a Merci szintjéhez. Fantasztikus csatákat láthatnánk, ha legalább közel azonos színvonalon lenne a két csapat.

Utoljára módosítva: 2016. július 11. 20:33

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Mexikó

12016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek