A Red Bull nem gondolta komolyan

írta: M4Sport
2016. november 07. 19:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Noha tavaly több alkalommal is elmondta, versenyképes erőforrás híján elhagyhatják a Forma–1-et, a Red Bull első embere, Dietrich Mateschitz nemrég kijelentette, nem gondolta komolyan, hogy végleg hátat fordít a királykategóriának.

A 2015-ös szezon második felének állandó beszédtémája volt a Red Bull és a Renault kapcsolatának megromlása. A francia gyár gyengélkedését látva a bikások elhatározták, új beszállító után néznek, ám egyik riválissal sem tudtak megegyezni. Ekkor az istálló képviselői többször elmondták, ha nem kapnak versenyképes motort, mindkét csapatukkal távoznak a Forma–1-ből.

Ez a feszültség ma már a múlté, az azóta eltelt 12 hónap során ugyanis a Red Bull és a Renault ismét egymásra talált (folytatták az együttműködést, és a franciák javítottak erőforrásuk teljesítményén és megbízhatóságán is), majd az osztrák csapat két futamgyőzelmet is szerzett és a Mercedes első számú üldözőjévé vált. A cég első embere, Dietrich Mateschitz pedig elkotyogta, a kiszállással való „fenyegetőzés” sohasem volt annyira komoly, mint amennyire komolynak tűnt.

„Valójában sosem gondoltunk erre” – jelentette ki az osztrák üzletember hétfőn egy, a Marcának adott interjú során. „Bár elméletileg mindig voltak olyan körülmények, melyek végül erre az útra kényszeríthettek volna bennünket. Ilyen volt például az a konkrét helyzet, melyben nem találtunk motorszállítót magunknak” – tette hozzá utalva a tavalyi hercehurcára.

Egyelőre a jövő is fényesnek tűnik a Red Bull számára: sokak szerint 2017-ben is ők lehetnek a Mercedes legkomolyabb kihívói, hiszen az új szabályok nekik kedveznek (nagyobb hangsúly kerül az aerodinamikára, amiben a bikások mindig kiemelkedőek voltak), Max Verstappen személyében pedig ismét a Forma–1-be emeltek egy fiatal versenyzőt, aki hosszú évekig meghatározó alakja lehet a sportágnak. És akit már most a legnagyobbakhoz hasonlítanak.

Többször felmerült például, hogy Ayrton Sennát idézi, erről a „hasonlóságról” pedig a Red Bull-birodalom első emberének véleményét is kikérték. „Ha a veleszületett tehetségét, a mentális erejét és a futamokon mutatott bátorságát vesszük, akkor azt kell mondjam, igen, hasonlítanak. De az erejét, a gyorsaságát és a képességeit hosszú évekig meg kell tartania. Senki sem tudja, mit hoz a jövő, viszont mi hisszük, hogy komoly lehetőségek rejlenek benne” – magyarázta.

Mateschitz Verstappen korábbi csapattársát, Carlos Sainzt is nagyra tartja, nyilatkozata pedig elmondta, miért akarta a Red Bull mindenképpen magához láncolni a fiatal spanyolt, akire a Renault is szemet vetett. „Carlos nagyszerű sportember, személy és tehetség. Csak az a gondja, hogy Max és Daniel révén a Red Bull két remek pilótával rendelkezik, a Toro Rosso pedig nem elég erős, hogy felvegye a harcot a Mercedesszel és a Red Bull-lal. Biztosra veszem, hogy jót fog tenni neki, hogy még egy évig a csapattal marad. Főleg annak fényben, hogy komoly előrelépést várunk” – mondta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”