A Red Bull Ring sem a McLaren pályája, de...

írta: M4Sport
2016. június 27. 20:16
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a Red Bull Ring is az erőpályák közé tartozik, Fernando Alonso szerint a McLaren-Honda ezúttal jobb teljesítményt nyújthat, mint az előző helyszíneken. Ebben bízik az istálló versenyigazgatója, Éric Boullier is, aki a pontszerzést tűzte ki célként csapata számára.

Az elmúlt időszakban elért előrelépések, a Q3-as szereplések és a pontszerzések tükrében kissé csalódást keltő volt a McLaren montreali és bakui szereplése, hiszen a csapat versenyzői egyik helyszínen sem kerültek be a legjobb 10 közé. Persze a pályák jellegéből adódóan azért számítani lehetett erre a „visszaesésre”, hiszen mindkét aszfaltcsíkon komoly hangsúly került az erőforrásokra.

Ebben a tekintetben pedig a Honda még mindig elmarad az ellenfelektől – ez az Osztrák Nagydíj előtt sem számít túl jó hírnek, hiszen a Red Bull Ring is erőpálya, Alonso azonban most nem aggódik emiatt. Legalábbis nem annyira, hiszen érzése szerint itt jobb lehet a McLaren csomagja. „A pálya sokkal rövidebb, mint a bakui, ugyanakkor szintén nagyon nehéz, hiszen egyetlenegy hibát sem engedhetünk meg magunknak” – nyilatkozta a csapat hivatalos honlapjának.

„Kevesebb, mint 70 másodperc alatt teljesítünk egy kört, szóval a rajtrács sokkal szorosabb lesz, az egyes sorok között tehát néhány tizedmásodperc dönt majd. Ahhoz, hogy gyors lehess ezen a pályán jó tapadásra és hatékony aerodinamikára lesz szükséged, ezen a téren pedig nem vagyunk rosszak. Remélem, versenyképesebbek leszünk, mint Bakuban voltunk, és remélem tovább tart a versenyem, mint tavaly tartott” – zárta gondolatát a spanyol, aki 2015-ben már az első körben kiesett.

Hasonlóan pozitív hangulatban várja a futamot a McLaren versenyigazgatója is, aki a pontszerzést vette célba, ugyanakkor nyilatkozatában kiemelte, az istállónak mindenképpen javítania kell az autó megbízhatóságán, ha eredményesen akar szerepelni. „Miután az előző versenyeken pontok nélkül maradtunk, most az lesz a célunk, hogy ott legyünk a legjobb 10 között” – kezdte Boullier.

„Kanadában Fernando 11. lett, Azerbajdzsánban pedig Jenson (Button) ért célba ebben a pozícióban. Most két olyan pályáról van szó, melyek a jellemzőiket tekintve a legkevésbé fekszenek az autónknak, szóval bízunk abban, hogy most egy kicsivel jobbak leszünk. Foglalkoznunk kell a megbízhatósággal, mert az utolsó két futamon voltak gondjaink – mindkét autó esetében. Persze, mióta visszatértünk a gyárba keményen dolgoztunk, hogy megoldjuk ezeket a problémákat, és megbizonyosodjunk arról, hogy a folytatásban nem ismétlődnek meg” – zárta gondolatát a francia szakember.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#3 Thibczy 2016. június 27. 22:51  
kimi-sebfan:
Ok! És melyik pálya az övék?

Ha egyet választani kell, akkor egyértelműen a Ring. Ráadásul ott nem lesznek a betonkemény ultralágyak se.

kimi-sebfan
#2 kimi-sebfan 2016. június 27. 20:48  

Ok!
És melyik pálya az övék?

albutr
#1 albutr 2016. június 27. 20:27  

:-(

HairHungary