A Red Bull tagad, a Renault „kiesett”

írta: M4Sport
2016. október 07. 15:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko cáfolta, hogy a csapat felvette a kapcsolatot a Ferrari korábbi technikai igazgatójával, James Allisonnal. Az Autosport magazin internetes oldala eközben arról ír: a szakember visszautasította a Renault ajánlatát.

Nemrég felmerült, a vörösöktől idén távozó technikai szakember a Red Bullnál térhet vissza a királykategóriába. A Forma–1-es projekten egyébként is „részmunkaidőben” dolgozó Adrian Newey mellett, avagy adott esetben az ő helyén ügyködhetne, ha a tervező úgy dönt, visszavonul a királykategóriától. Ezt a híresztelést azonban nemrég cáfolták.

Mégpedig a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko, kivel az Auto Bild Motorsport munkatársa beszélt a napokban szárnyra kapó pletykáról. „Ez teljes képtelenség. Mi még csak nem is beszéltünk vele. A Renault-nál viszont azon a véleményen vannak, hogy majd visszatér Enstone-ba” – hintette el az osztrák szakember, aki azt már nem tagadta, hogy James Key, a Toro Rosso nagyra becsült technikai vezetője a Williamshez igazolhat. „Ennek több a valóságalapja” – mondta.

A Renault-val kapcsolatos kijelentése akár árulkodónak is tűnhet, az általában jól értesült Autosport azonban megtudta, Allison visszautasította a franciák ajánlatát, hiszen „nem akar lehúzni egy negyedik etapot” az enstone-iaknál, ahol korábban tervezőként, aerodinamikai vezetőként és technikai igazgatóként is dolgozott (2013-ban innen igazolt a Ferrarihoz).

Bár a franciákhoz és Marko szavai szerint a Red Bullhoz sem megy, a hírek szerint Allison szívesen vállalna ismét munkát a Forma–1-ben, és mindenképpen egy angliai bázissal rendelkező alakulatnál, felesége halála után ugyanis haza kellett költöznie, hogy intézni tudja családi dolgait. Korábban a két említett alakulat mellett a Williamsszel és a McLaren-Hondával hozták szóba. A bázis elhelyezkedését tekintve mindkettő megfelelő lehet Allisonnak.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#2 Thibczy 2016. október 07. 20:12  
kulcsarb:
a McLarennek bizony nem ártana egy jó aerodinamikai vezető

Hát igen. Másrészt pedig Allison helyében hülye lennék a két csapat közül nem a McLarent választani.

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. október 07. 16:29  

a McLarennek bizony nem ártana egy jó aerodinamikai vezető

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek

02016.10.28. 13:27

Idén már nem vált a Haas

Jelenlegi fékbeszállítójukkal akarják megoldani a problémákat