„A Red Bull úgy jött belülről, mint egy őrült!”

írta: M4Sport
2016. április 19. 20:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel kiakadt a rajtnál történtek miatt; Fernando Alonsót az elszalasztott lehetőség bosszantotta; Kimi Räikkönen újabb örökbecsűvel ajándékozta meg szurkolóit. Az ESPN segítségével ismét összegyűjtöttük a legjobb üzeneteket – így szólt a rádió Sanghajban!

„Valóban azt akarjátok, hogy folytassam? Mert ez így teljesen s***!” – újabb klasszikus megjegyzés Räikkönentől, aki a második szabadedzésen (egyik hosszabb etapja során) a fenti szavakkal jelezte, nincs megelégedve autója vezethetőségével.

„Arrgggh! Arrgggh! Arrgggh!” – kiabálta Alonso, amikor megtudta, hogy az edzés megszakítása miatt nem javíthat legjobb körén, azaz már nem juthat be a Q3-ba. Üzenete akkor visszhangot kapott, hogy később még egy kérdést is nekiszegeztek róla, ennek kapcsán pedig kifejtette, a FOM mintha „kipécézte volna” az ő rádióját, hiszen az alapvetően „csendes” mégis többször belekerül valami hangzatos – vagy annak szánt – részlet a közvetítésbe.

„Ütköztem. Esélyem sem volt arra, hogy elkerüljem… a Red Bull úgy jött belülről, mint egy őrült! Meglöktem Kimit” – panaszkodott Vettel a rajt után, ezzel pedig kezdetét vette a szócsata közte és Danyiil Kvjat között, akinek a leintést követően is odaszólt. De rádión keresztül is tett még megjegyzést a fiatal oroszra.

„Kvjat támadása egyenlő volt az öngyilkossággal! Ebből mindig baleset lesz” – folytatta a panaszkodást a Ferrari versenyzője.

Sebastian Vettel„Őszintén mondom srácok, fontolóra kellene vennünk, hogy átállunk az alternatív stratégiára.” – „Már azon vagyunk, Nico” – a biztonsági autó pályára küldése átírta Nico Hülkenberg és a Force India terveit, eredeti taktikájuk ugyanis kútba esett. Nem csoda, hogy a német pilóta gyorsan át akart térni a B-tervre –a csapat azonban még gyorsabbnak bizonyult…

„Rendben Lewis, adj bele mindent, amit tudsz!” – „Azt teszem” – a mezőny végéről felzárkózó Lewis Hamilton jelezte versenymérnökének, Pete Bonningtonnak, hogy bár a csapat próbálja még gyorsabb körök elérésére ösztönözni, ő már így is határon autózik. A címvédő végül a 7. helyig jött előre, menetelését azonban alaposan befolyásolták autójának „sérülései”.

„Miért nem megy el az én kib***ott utamból?”

„Kék kib***ott zászlók!” – miközben Vettel többször is utalt rá, Kvjat gondolatai nem a négyszeres világbajnok által kifogásolt rajt utáni manőveren, hanem sokkal inkább a nála lassabban haladó versenytársakon, a kék zászlókon – pontosabban azok „hiányán” járt.

„Elnézést srácok! Biztosíthatlak titeket arról, hogy nem direkt csináltam. Nagyon sajnálom Kimit. Semmit sem tehettem… Kvjat úgy jött, mint egy torpedó és erre reagálnom kellett. Akkor már nem volt kiút” – Vettel a leintés után azonnal bocsánatot kért a Ferraritól, és ismét „bepanaszolta” ellenfelét.

„Húha! Tényleg ez volt a leghihetetlenebb egyensúly, amit valaha versenyautóban tapasztaltam. Fantasztikus munka volt” – miután sima futamgyőzelmet aratott (egy meglehetősen eseménydús futamon), Nico Rosberg rögtön köszönetet mondott csapatának. A német persze nemcsak autója egyensúlya miatt volt boldog: zsinórban hatodszor nyert, előnyét pedig 36 pontosra növelte az összetettben.

Nico Rosberg

Oszd meg!

11 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

s60pcc
#11 s60pcc 2016. április 21. 10:13  

menetelését azonban alaposan befolyásolták autójának „sérülései”.
--> Miért is van idézőjelben? (TELESPORT cikkíró talán tud vagy sugalmaz valamit?)

Lewisthebest
#10 Lewisthebest 2016. április 20. 13:05  
csikde:
Normal esetben mondhatnank, hogy benezte, de a rajt utan a tapasztaltabbja odafigyel a masikra. Mit gondolt az orosz, hogy mit akar a kanyarban Vettel csinalni? Persze, hogy hagy helyet a kanyarodasra. Az elejen ez nem ket auto közötti verseny. Pont az ilyenek miatt szidtak annak idejen Grosjeant.

Grosjean olyan helyekre tette oda az autó orrát ahol semmi esélye nem volt és az előtte haladó hátsó kerekét ütötte meg. Plusz ugye volt még a leszorítása SPA-ban amivel láncreakciót indított el. Kvyat itt semmi rosszat nem csinált. Vettel lecsúszott az ívről ő meg szemfülesen odatette az autót.

andrea1
#9 andrea1 2016. április 20. 10:50  
guide:
Remélem,hogy túl vannak és nem marad Kimiben tüske és a csapat harmóniája sem látja kárát az esetnek.Mind a hárman elsőként akartak ott elfordulni,mert igazi versenyzők. Le kellene most nyugodni mindenkinek,nagy levegőt venni és úgy folytatni tovább az esélytelenek nyugalmával.Ha elkezdenek vádaskodni a főnökök,akkor annak nem lesz jó vége.

Szerintem simán nem lesz ebből továbbiakban gond. Mondjuk Kimin látszott a csalódottság a verseny végeredményét illetően, de egyrészt nem egy haragtartó ember és pláne nem az aki napok múlva is ezen agyal, másrészt így meg hogy megbeszélték pláne. Arról meg nem is beszélve hogy erre csapaton belül abszolút nincs szükség most és ezt ők is tudják. Kicsit Vettel is túlreagálja, oké ez a rajt nem jött össze, jobban figyelhetett volna, de ezen kívül egy olyan rajtbaleset volt ami előfordul. Levehetné ezt magáról, mert semmi extra nem volt ebben.

Nem volt jó hétvégéje, fejben pláne és a Kyvat dolog meg felesleges volt, és ez a viselkedés azért sokaknak nem tetszett, MA-nak se. Az lenne a legjobb, ha jövőhéten odamenne Danilhoz és bocsánatot kérne.

MP4/4
#8 MP4/4 2016. április 20. 10:34  

Továbbra is mondom az volt Vettel legnagyobb baja, hogy pont a csapattársának ütközött és azt már nem Mark Webbernek hívják ugye...

guide
#7 guide 2016. április 20. 10:28  
Zasalamel:
Sztem inkább csak a média fújja fel ezt a kapcsolat-barátság dolgot, véleményem szerint ők már rég túl vannak ezen. Ha jó az autó akkor még van lehetőségük szépíteni, nyerni. Nagyfőnökre meg ráfér némi helyzetfelvázolás, mert sztem fingja sincs az F1-ről.

Remélem,hogy túl vannak és nem marad Kimiben tüske és a csapat harmóniája sem látja kárát az esetnek.Mind a hárman elsőként akartak ott elfordulni,mert igazi versenyzők.

Le kellene most nyugodni mindenkinek,nagy levegőt venni és úgy folytatni tovább az esélytelenek nyugalmával.Ha elkezdenek vádaskodni a főnökök,akkor annak nem lesz jó vége.

Zasalamel
#6 Zasalamel 2016. április 20. 10:12  
guide:
Úgy tűnik Vettel az összes frusztrációját szegény Kvyaton élte ki. Nagy a nyomás.Futamokat kellene nyerni a nagyfőnök és a szurkolók elvárásait teljesítve.Ezen a futamon nem csak ez nem jött össze,de még a pilótatársa is miatta szívott.Ha már nem nyernek,legalább a jó viszony ne sérülne.Itt még az is veszélybe került.Jó pár éve tagja a mezőnynek Vettel,de ilyen keserű,mint vasárnap, nem sokszor volt.

Sztem inkább csak a média fújja fel ezt a kapcsolat-barátság dolgot, véleményem szerint ők már rég túl vannak ezen. Ha jó az autó akkor még van lehetőségük szépíteni, nyerni.

Nagyfőnökre meg ráfér némi helyzetfelvázolás, mert sztem fingja sincs az F1-ről.

Utoljára módosítva: 2016. április 20. 10:13

guide
#5 guide 2016. április 20. 10:09  
BlueDeath85:
Belülről nyilván máshogy látta...de ettől persze még nem volt igaza a Vettelnek.

Úgy tűnik Vettel az összes frusztrációját szegény Kvyaton élte ki.
Nagy a nyomás.Futamokat kellene nyerni a nagyfőnök és a szurkolók elvárásait teljesítve.Ezen a futamon nem csak ez nem jött össze,de még a pilótatársa is miatta szívott.Ha már nem nyernek,legalább a jó viszony ne sérülne.Itt még az is veszélybe került.Jó pár éve tagja a mezőnynek Vettel,de ilyen keserű,mint vasárnap, nem sokszor volt.

csikde
#4 csikde 2016. április 20. 10:02  

Normal esetben mondhatnank, hogy benezte, de a rajt utan a tapasztaltabbja odafigyel a masikra. Mit gondolt az orosz, hogy mit akar a kanyarban Vettel csinalni? Persze, hogy hagy helyet a kanyarodasra. Az elejen ez nem ket auto közötti verseny. Pont az ilyenek miatt szidtak annak idejen Grosjeant.

BlueDeath85
#3 BlueDeath85 2016. április 20. 09:40  

Belülről nyilván máshogy látta...de ettől persze még nem volt igaza a Vettelnek.

McLarenHonda
#2 McLarenHonda 2016. április 20. 07:34  
cyberpunk999:
F1 hivatalos fb oldalán volt onboard videó... Vettel benézte, egyértelműen ő szúrta el. http://www.formula1.com/content/fom-website/en/video/2016/4/Torpedo_or_terrific__Onboard_with_Kvyat_and_Vettel_at_Turn_1.html

Ő szúrta el, hogy ekkora helyet hagyott, azután mindkét Ferrari rosszul reagálta le az adott szitut. Furcsa, mert amúgy pont nagyon figyelnek egymásra és Kimi különösen figyelmes.
Vettel kirohanása meg egyszerűen igazságtalan, és bunkó dolog volt ott.

Viszont a videóból az is kiderül, hogy Kvjat mennyire jobban rajtolt mindenkinél maga előtt.

cyberpunk999
#1 cyberpunk999 2016. április 19. 22:27  

F1 hivatalos fb oldalán volt onboard videó...

Vettel benézte, egyértelműen ő szúrta el.
http://www.formula1.com/content/fom-website/en/video/2016/4/Torpedo_or_terrific__Onboard_with_Kvyat_and_Vettel_at_Turn_1.html

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt