A Renault a Red Bull-lal harcolna

írta: M4Sport
2016. február 04. 15:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault motormérnöke, Rémi Taffin reméli, csapata egy nap a Red Bull-lal küzd majd a futamgyőzelmekért, ez ugyanis egyet jelentene azzal, hogy komoly előrelépést tettek erőforrásukkal. A szakember Helmut Marko legutóbbi kijelentésére is reagált.

Bár az új motorformula egyik legnagyobb támogatója volt, a V6-os éra eddig nem a Renault-ról szólt, az elmúlt két évben ugyanis mindössze három futamgyőzelem került a gyár neve mellé, miközben a Mercedes pilótái 32 alkalommal haladtak át elsőként a célvonalon. A gyengélkedés miatt az eddigi első számú partnerrel, a Red Bull-lal is megromlott a viszony; a helyzet végül annyira elmérgesedett, hogy a bikások első embere az együttműködés megszakítását is fontolóra vette.

Bár erre nem került sor, a felek már külön utakon folytatják: a Red Bull TAG néven futtatja a Renault-motorokat, a gyár pedig saját csapattal próbál sikereket elérni. A franciák ezentúl értelemszerűen gyári csapatukat helyezik előtérbe, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azonban nemrég azt mondta, ők is jobban járnának, ha inkább a bikásokra koncentrálnának. Kijelentésére most a Renault motormérnöke is reagált. „Ha én lennék Dr. Marko, ugyanezt mondanám! Ő is a saját csapatának akar jót. Az lepett volna meg, ha az ellenkezőjét mondja” – nyilatkozta Taffin.

A francia szakember tehát elfogadja a rivális véleményét, és bár a felek tavaly több alkalommal is összekülönböztek, reméli, a jövőben a Red Bull is sikeres lesz, hiszen ez egyet jelentene azzal, hogy a Renault jó erőforrást készített. „Ha győzelmet akarunk ünnepelni, akkor szükségünk van egy remek erőforrásra; és ha ez a motor passzolni fog a Red Bull versenyautójához, akkor biztos, hogy versenyképesek lesznek, hiszen mind tudjuk, milyen jó autókat építenek. Jó csata lenne! Boldogan harcolnánk a Red Bull-lal, természetesen a győzelemért” – zárta gondolatát.

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul a gyári alakulat bemutatóján azt is megerősítette, hogy a Red Bull ugyanolyan erőforrásokat kap majd, mint a kiemelt istálló és ugyanazok a szakemberek segítik majd a csapat munkáját, akik eddig. Noha a felek csak egy éves szerződést kötöttek, ő azt sem tartja kizártnak, hogy a jövőben is folytatják együttműködésüket, igaz, erre csak akkor kerülhet sor, ha ez a Renault stratégiai érdekeinek is megfelel majd.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"