A Renault hamarosan dönt

írta: M4Sport
2016. augusztus 16. 13:00
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hamarosan újabb kérdőjelek tűnhetnek el a 2017-es nevezési listáról, a Renault ugyanis a jelenlegi tervek szerint szeptember elején ismerteti jövő évi felállását – jelezte a csapatvezető, Frédéric Vasseur. Ennél többet azonban nem árult el a pilótapárosról…

Miután az élcsapatok ismertették felállásukat, a Renault lett a pilótakeringő egyik főszereplője: a napokban több versenyzőt is szóba hoztak a csapattal, ami a gyár támogatásának köszönhetően valóban vonzó opció lehet a kiugrásra váró pilóták számára. Felmerült, hogy adott esetébe két hely is felszabadultat, hiszen a franciák Kevin Magnussennek és Jolyon Palmernek is búcsút intenek.

A csapatvezető azonban védelmébe vette a két fiatalt, egyértelművé téve, hogy ők is a jelöltek között vannak. „Nem könnyű a helyzetük. A kisebb kategóriában megszokták, hogy versenyeket nyernek, most viszont eléggé messze vannak ettől. Mindketten javultak. Nem szabad elfelejteni, hogy Jolyon újonc, és Kevin is csak egy szezont húzott le a Forma–1-ben. És ez is két évvel ezelőtt volt. Jolyon sokat fejlődött, igaz megpördült Magyarországon, de jó munkát végez. És ugyanez igaz Kevinre is. Mindketten optimistán állnak a feladathoz, támogatják a csapatot” – mondta az F1.comnak.

Az pedig, hogy egy pilóta motiválja csapattársait Vasseur szerint roppant fontos abban a fázisban, amiben a Renault tart, vagyis az építkezés időszakában. „Ha megnézzük a múlt sikertörténeteit, mind egy pilóta köré épültek. Michael Schumacher és a Ferrari, Sebastian Vettel és a Red Bull, Lewis Hamilton és a Mercedes, valamint Fernando Alonso és a Renault. Szóval, a versenyző nagyon fontos. Nemcsak a teljesítmény számít, hanem az is, hogy vezessen egy csapatot” – magyarázta.

„Most nagyjából ezer ember dolgozik nálunk, ha összeadjuk a motorrészleg és az enstone-i főhadiszállás alkalmazottait, ezeknek a srácoknak pedig szükségük van valamiféle érzelmi irányításra. A versenyzőnek pont ez a feladata! Szükségünk van egy pilótára, aki motivált, és aki motiválni tudja a csapatban dolgozókat” – tette egyértelművé a tapasztalt sportvezető.

Amikor megkérdezték, Palmerre és Magnussenre illik-e ez a jellemzés, és a Renault mikor hoz döntést a pilótapárosról, a francia szakember elmondta. „Fejlődnek. És nekünk is fejlődnünk kell, ez most az egyik legfontosabb. Most még túl korai lenne döntést hozni. Erre valószínűleg szeptember elején kerítünk sort” – jelezte Vasseur, kinek csapata a hírek szerint a tesztpilótával, Esteban Oconnal is komolyan számol. A fiatal pilóta egyébként a Belga Nagydíjon debütál majd a Manor-Mercedesszel, teljesítményét pedig a Renault vezetői is árgus szemekkel figyelik majd.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Szurkolók, Mexikó

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

192016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka