„A Renault jobb lehetőség, mint a McLaren”

írta: M4Sport
2016. február 05. 10:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault jobb lehetőség a királykategória mezőnyébe idén visszatérő Kevin Magnussen számára, mint a McLaren-Honda lett volna – véli a dán versenyző édesapja, aki természetesen bízik abban, hogy fia egy nap világbajnoki címet szerez új csapatának.

Sokan már napok óta tényként kezelték, szerdán pedig a Renault is megerősítette, Magnussen váltja a csapattól távozó Pastor Maldonadót. A fiatal pilóta ezzel megkapta azt, amiről sokan csak álmodnak: egy második esélyt a királykategóriában. Először a McLaren versenyzőjeként próbálhatott szerencsét, 2014 végén azonban vissza kellett ülnie a kispadra, 12 hónappal később pedig tesztpilótai szerződését sem hosszabbították meg. Ekkor úgy tűnt, F1-es pályafutása kettétörik.

Majd jött a fordulat: szerdán már ő képviselte a Renault új gyári alakulatát a párizsi sajtóeseményen; édesapja, a korábbi Forma-1-es pilóta természetesen büszkén figyelte az eseményeket. „Nagyon jó volt fenn látni a színpadon” – nyilatkozta a bemutatót otthonról figyelő Jan Magnussen a dán TV2 munkatársának. „Még nem láttam ebben a szerelésben, szóval tényleg fantasztikus pillanat volt. Pár napja már tudtam, mi következik, mégis nagyszerű érzés volt látni, ahogy kisétál a többiekkel!”

A korábbi Forma-1-es pilóta nemcsak azért örül a fejleményeknek, mert fia visszatérhet a mezőnybe, hanem azért is, mert a Renault-t jobb opciónak tartja a tavaly szinte folyamatosan problémákkal küzdő McLaren-Hondánál. „Azóta ezen (a visszatérésen) dolgoztak, mióta rosszra fordultak a dolgok a McLarennél. Tényleg rendkívül boldog vagyok! Én egyébként úgy gondolom, hogy a Renault jobb lehetőség lesz számára, mint az első (a McLaren) volt!” – hangsúlyozza.

Bár Magnussen is tisztában van azzal, hogy a Renault nem lesz azonnal sikeres (2016-ra például átmeneti évként tekintenek, és a bemutató alkalmával is elmondták, az építkezés akár évekig is eltarthat), úgy érzi, fia idővel szép eredményeket ér el a legújabb gyári csapattal. „Bár kezdetben esélytelenebbek lesznek, a Renault saját helyzetéből kifolyólag felépíthet valamit a csapattal. Kevin most jó helyzetben van; remélem, néhány év múlva együtt válnak világbajnokká!”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Rocketfinger
#2 Rocketfinger 2016. február 05. 14:18  

:)
aranyos. de ez inkább csak önigazolás, ráadásul jól is hangzik a Renult felé, azzal a csapattal szemben, ahonna elküldték a fiát. valójában mindkét csapat sötét ló. benne van a nagy bukta, de ha jobbak is lesznek, mint tavaly, világot megváltani egyik sem fog.

p4x-639
#1 p4x-639 2016. február 05. 14:09  

kíváncsi leszek rövid és középtávon hogyan fog teljesíteni a Renault a Mekihez képest

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához