A Renault már Barcelonában tesztelheti új erőforrását

írta: M4Sport
2016. május 06. 18:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault már a barcelonai teszten kipróbálhatja továbbfejlesztett erőforrását, amitől komolyabb előrelépést vár a szezon második felében. A Motorsport információi szerint a franciák keményen dolgoznak azért, hogy az új hajtóegységet a gyári csapat mellett a Red Bull is pályára vihesse.

Sokat olvashattunk már a Renault új erőforrásáról, ami a tervek szerint Kanadában debütál éles körülmények között, és amitől a franciák jelentős fejlődést várnak, bízva abban, hogy a Red Bull a fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan harcban lehet a Ferrarival, a gyári csapat pedig rendre bekerülhet a pontszerzők közé. Ha minden jól megy, a szóban forgó erőforrást már a Spanyol Nagydíj utáni teszten kipróbálhatják.

Persze a terv még változhat, hiszen a hajtóegység még nem készült el, a Motorsport viszont úgy értesült, a barcelonai teszten már két példányt is üzembe helyezhetnek, hiszen a cég mindent elkövet azért, hogy a gyári csapat mellett a Red Bull is pályára vihesse az újításokat. A franciák egyébként nemcsak erőforrásukat fejlesztik tovább, hanem magát a versenyautót is, amire Spanyolországban több új elem is felkerül. „Bevetünk egy új hátsó szárnyat, de lesznek frissítések az első vezetőszárnyhoz is” – nyilatkozta a technikai igazgató, Nick Chester.

„A teszten pedig több újítást is ki akarunk próbálni: egy felfüggesztést, további aerodinamikai fejlesztéseket az autóhoz, néhány elemet a hűtéshez valamint a B-specifikációjú erőforrást is értékelni akarjuk, szóval két igen elfoglalt nap vár ránk” – tette hozzá a szakember, kinek csapata nemrég azt is bejelentette, hogy a Spanyol Nagydíj utáni teszten Kevin Magnussen és a tartalékversenyző, Esteban Ocon kap lehetőséget.

A Renault Sport ügyvezetője, Cyril Abiteboul eközben „fontos mérföldkőnek nevezte” a Spanyol Nagydíjat, kiemelve, hogy az Oroszországban elért eredményre (Magnussen hetedik lett, vagyis megszerezte az újjáalakult gyári csapat első pontjait) már lehet építeni, az istálló fejlesztési programja pedig most veszi kezdetét. „Az, hogy Oroszországban pontot szereztünk, nagy lökést adott a csapatnak, főleg a nehéz kínai futam után. Kellően megbízhatóak és versenyképesek voltunk a közvetlen ellenfelek legyőzéséhez. Ez a kemény munka jutalma!” – kezdte.

„Ugyanakkor elismerjük, hogy ehhez a körülmények összjátékára is szükségünk volt, Spanyolországban tehát nehéz lesz megismételni ezt a teljesítményt. Barcelonában viszont kezdetét veszi a fejlesztési programunk. Lesz néhány újítás az autón a hétvége során, a teszten pedig még több fejlesztés érkezik. Ez a futam egy mérföldkő lesz, hiszen magunk mögött hagyhatjuk az átvételi folyamatot és teljesíthetjük az első futamot a mi saját csapatunkkal. A kezdés lassú volt, de biztosra veszem, hogy a folytatásban lendületbe jövünk” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Agressor
#1 Agressor 2016. május 07. 17:00  

Hajrá!!!PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Susie Wolff és Toto Wolff

02016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

02016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

02016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”

02016.10.21. 13:01

Alonso szerint a rossz gumik agyonüthetik a 2017-es változásokat

„Nem fog érdekelni, hogy 5 másodperccel gyorsabbak vagyunk az első körben, ha utána 3-mal lassabbak”