A Renault már biztosan leváltja Maldonadót?

írta: M4Sport
2016. január 28. 17:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

Pastor Maldonado nagy valószínűség szerint elveszíti ülését a Renault-nál. Az Autosport úgy értesült, a csapat az elkövetkező napokban írja alá szerződését Kevin Magnussennel, aki a venezuelait váltja!

A brit szaklap arról számolt be, hogy nem vezettek eredményre a Renault vezetősége és Pastor Maldonado szponzora, a PDVSA között zajló tárgyalások, így az egyszeres futamgyőztes hiába írta alá szerződéshosszabbítását múlt ősszel a Lotusszal, a francia gyári csapat már nem őt, hanem a McLarentől elbocsátott Kevin Magnussent alkalmazza az idei bajnokságban. Az Autosport forrásai szerint a dán már a következő pár napban, még a Renault-csapat hivatalos bemutatkozása, azaz február 3-a előtt aláírja szerződését, s ezt jövő szerdán be is jelentik.

Maldonado jövőjéről már hetek óta zajlanak a találgatások. A probléma forrását a PDVSA elmaradó kifizetései jelentik, valamint az a tény, hogy a venezuelai olajcég helyzete az ország gazdasági és politikai válsága, valamint az olaj világpiaci árának csökkenése miatt teljesen bizonytalanná vált. Emiatt két hete a Renault sportigazgatója, Cyril Abiteboul Caracasba utazott, ám úgy hírlik, megbeszéléseik nem hoztak eredményt, s a PDVSA úgy látta, nincs más választása, mint szerződést bontani a csapattal.

Az Autosport azt írja, már csak „nagyon kis esélye” van annak, hogy a két fél újra tárgyalóasztalhoz üljön és megállapodjon – Maldonado enélkül pedig aligha folytathatja Enstone-ban. Mindez pedig azt is jelentheti, hogy öt év után először nem lesz az F1-es mezőny tagja. 2016-ra már csak a Manornál van két szabad ülés, ám a kiscsapattal számos versenyzőt hírbe hoztak, és az egyszeres futamgyőztesnek vélhetően ott is szüksége lenne a PDVSA-ra, mely eddig évi 46 millió dollárral támogatta a Lotust.

A Renault másik versenyzője mindeközben biztosan Jolyon Palmer lesz, aki újoncként mutatkozhat be a Forma–1-ben.

Oszd meg!

48 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

jackasszoli
#48 jackasszoli 2016. január 31. 13:11  
ddb:
Biztos vagyok benne, hogy sose írtam olyat, hogy örömünnep lesz, ha Raikkonent kidobják, mert az egyik kedvenc versenyzőm Maldonado és Alonso mellett. Ne hergeld ellenem a "népet", mert szeretem Raikkonent attól, mert leirom, hogy gyenge a teljesítménye.

Én is szurkoltam Maldonadonak!
Szomorú leszek ha nem versenyzik idén! :(

f1m12
#47 f1m12 2016. január 30. 12:58  
ddb:
Természetesen ez is csak humor volt, reagálva a fórumon lévő általános véleményekre, mely szerint Alonso a legrosszabb csapatjátékos. Most ez nem jött le akkor :D

ugyan már! szerinted nálam ez dönt? csak mert nem tettem ki a :D jelet???
figyu, ha Maldonado szurkolóként kibiírtalak, pedig feltűnő voltál és egyedüli, alonsosként a sok között ..... hát, megleszünk, na
amúgy olvasva téged kezdtem jobban figyelni Maldit, észrevettem a jó tulajdonságait, és már nem tartom őstuloknak.
de azért ha Vettel közeledett felé még rendesen féltettem )))))

ddb
#46 ddb 2016. január 29. 19:38  
frontember:
Reagálok, ha már megszólítottál, és reagálok, mert megígértem neked hónapokkal ezelőtt, hogy meg fogom tenni. Először is nem szükséges demagóg módon elferdíteni, amit bebörtönzött emberekről mondtam. Őket nyilván nem azért zárták be, hogy Maldonado vezethessen, hanem ugyanaz a diktatúra börtönözte be őket pusztán a politikai nézeteik miatt, amelyik kormány mintegy 200 millió dollárt (mai áron kb 50000 millió forintot) költött egy F1 pilóta versenyeztetésére. Diktatúrákban nagyon kedvelt politikai húzás, hiszen a lakosságnak kell adni hősöket meg példaképeket, meg olyat, akinek drukkolhatnak, addig sem azzal foglalkoznak, hogy mennyit lop el egy kormány, vagy kit ültet le. Maldonadoval kapcsolatban leírtam a véleményemet többször. Veled kapcsolatban is. Én megértem, hogy rohadt nehéz lehetett elviselni, amikor és ahányszor a kedvencedet szidalmazták ezen a fórumon, ugyanakkor ha az ember boxolót választ kedvencnek, akkor ne dühöngjön, ha szétverik a fejét. Ami neked tetszett maldonado stílusában, hogy senki sem lehetett biztonságban, ha vele egy képen volt (hogy idézzelek is), az sajnos a másik pilóta drukkereinek nem élvezetes csata volt, meg izgalmas verseny, hanem sok esetben észbontó, felesleges karambol és egy elpuskázott lehetőség. Te ezt állandóan a szívedre vetted, ráadásul rengeteg esetben nem tudtad másképp lereagálni, mint más autóversenyzők szidalmazásában, és hajmeresztően hülye és igaztalan elméletek és összehasonlítások pufogtatásával. Ebből alakult ki, hogy utóbb már mindenféle megszólítás nélkül magadtól is úgy alkottál véleményt a kedvencedről, hogy sértő hülyeségeket írtál Raikkönenről. Aztán csodálkoztál, hogy ezt aránylag nehezen tolerálták itt néhányan. Persze lehet romantikázni Maldonado távozásán, de nem érzek szánalmat iránta. És amilyen elképesztő modorban, elképesztő túlzásokkal, és mérhetetlen rosszindulattal kommunikáltál itt az utóbbi évben, azon örömködve, hogy mikor fogják Raikkönent kihajítani a csapattól, és te itt leszel és meg fogod ünnepelni, "mi" pedig jól meg fogjuk járni és megnézhetjük magunkat--- hát itt vagyunk, ’haver". És kurvára megnézzük magunkat. Amikor legközelebb cinikus "búcsúüzenetet" írsz olyanoknak, akiket hosszú időn keresztül minden indok nélkül baszkuráltál, jusson eszedbe ez is.

Biztos vagyok benne, hogy sose írtam olyat, hogy örömünnep lesz, ha Raikkonent kidobják, mert az egyik kedvenc versenyzőm Maldonado és Alonso mellett. Ne hergeld ellenem a "népet", mert szeretem Raikkonent attól, mert leirom, hogy gyenge a teljesítménye.

ddb
#45 ddb 2016. január 29. 19:36  
f1m12:
na, eddig voltál szimpi

Természetesen ez is csak humor volt, reagálva a fórumon lévő általános véleményekre, mely szerint Alonso a legrosszabb csapatjátékos. Most ez nem jött le akkor :D

albutr
#44 albutr 2016. január 29. 19:33  
m3gm0nd0'3mb3r:
:( Ezek után ki lesz az új antihős a mezőnyben?

mindenki.

f1m12
#43 f1m12 2016. január 29. 19:00  
ddb:
Alonso

na, eddig voltál szimpi

frontember
#42 frontember 2016. január 29. 18:42  
ddb:
Köszi, rendes vagy! Bízom még a csodában, de most már én is érzem, hogy nem lesz ott. Instagramon napok óta csönd van nála, szerintem már tudja. 2012 óta várom, hogy újra csodát tegyen és feldobja az élen folyó harcokat, vagy legalább a pontzóna végén. Ehelyett kapott 2013-ban, 2014-ben egy-egy lassú autót. Na de nem baj, jöhet 2015, Mercedes motor, új remény, ami ment is volna, de nagyon rosszul alakult a szezonja. Az év végére már nem is néztem tovább a versenyt, csak hallgattam, ha kiesett, mert amíg versenyben volt, biztos voltam benne, hogy valaki mellé ér, azt meg mindig mutatja a kamera, mert tudható, hogy ott lesz valami. Nehéz megfogalmazni mit kedveltem benne. Mindig kedveltem a harcos, agresszív pilótákat, akik nem engednek és emiatt ütköznek is gyakran. Ezek az emberek harcosok, hősök, vannak közöttük kifinomult és hatékony harcosok, meg vannak barbárok, akik erőből dolgoznak. Ő utóbbi volt szerintem, de néha alakultak úgy a körülmények, hogy megmutathatta, hogy több, mint barbár. Sajnálat is van bennem iránta, mert alapvetően egy gyors versenyző, hisz minden sorozatban nyert versenyt, ahol elindult (beleértve az F1-et is). Tudom, hogy sokan gyűlölik, én meg is értem őket, de azt hiszem a jelenléte mindenki számára tartogatott minden futamon valami izgalmat, mert ha egy képen láttuk őt egy másik autóval, mindenki visszatarthatta a levegőt, hogy épségben átjutnak-e egymáson. Azért a 2012-es Spanyol nagydíj emlékezetes győzelem a Forma 1 történetében, mert egyszerűen hihetetlen megnézve Wikipedián az eredményeit, hogy mit keres ott az a győzelem. De az igen is megtörtént, erőből, végig egymással meccselve. Nem "mákos" győzelem volt, vagy ilyesmi. Na mindegy, úgy se érdekelt senkit, mert már mindenki kiírhatta magából századjára is, hogy jajj de jó, hogy nem lesz itt többet. Remélem este jobban megy a szúrás is, meg holnap több lesz a fizu is, mert Maldonado távozik, ha már ez tényleg örömet jelent ez egyeseknek. Nagyon megkeserítette mindenki hétköznapjait már 2011 óta, hogy ez az "aljas, gátlástalan" meg "maffiabarát" ember versenyzett, akiért Venezuelában emberek ezreit ölték meg (by Frontember), hogy ő élvezkedhessen az F1-ben. Nem baj, jövő ilyenkorra már ez a fórum is kihal, mert elmegy majd a rajongók 80%-a.

Reagálok, ha már megszólítottál, és reagálok, mert megígértem neked hónapokkal ezelőtt, hogy meg fogom tenni. Először is nem szükséges demagóg módon elferdíteni, amit bebörtönzött emberekről mondtam. Őket nyilván nem azért zárták be, hogy Maldonado vezethessen, hanem ugyanaz a diktatúra börtönözte be őket pusztán a politikai nézeteik miatt, amelyik kormány mintegy 200 millió dollárt (mai áron kb 50000 millió forintot) költött egy F1 pilóta versenyeztetésére. Diktatúrákban nagyon kedvelt politikai húzás, hiszen a lakosságnak kell adni hősöket meg példaképeket, meg olyat, akinek drukkolhatnak, addig sem azzal foglalkoznak, hogy mennyit lop el egy kormány, vagy kit ültet le.

Maldonadoval kapcsolatban leírtam a véleményemet többször. Veled kapcsolatban is. Én megértem, hogy rohadt nehéz lehetett elviselni, amikor és ahányszor a kedvencedet szidalmazták ezen a fórumon, ugyanakkor ha az ember boxolót választ kedvencnek, akkor ne dühöngjön, ha szétverik a fejét. Ami neked tetszett maldonado stílusában, hogy senki sem lehetett biztonságban, ha vele egy képen volt (hogy idézzelek is), az sajnos a másik pilóta drukkereinek nem élvezetes csata volt, meg izgalmas verseny, hanem sok esetben észbontó, felesleges karambol és egy elpuskázott lehetőség.

Te ezt állandóan a szívedre vetted, ráadásul rengeteg esetben nem tudtad másképp lereagálni, mint más autóversenyzők szidalmazásában, és hajmeresztően hülye és igaztalan elméletek és összehasonlítások pufogtatásával. Ebből alakult ki, hogy utóbb már mindenféle megszólítás nélkül magadtól is úgy alkottál véleményt a kedvencedről, hogy sértő hülyeségeket írtál Raikkönenről. Aztán csodálkoztál, hogy ezt aránylag nehezen tolerálták itt néhányan.

Persze lehet romantikázni Maldonado távozásán, de nem érzek szánalmat iránta. És amilyen elképesztő modorban, elképesztő túlzásokkal, és mérhetetlen rosszindulattal kommunikáltál itt az utóbbi évben, azon örömködve, hogy mikor fogják Raikkönent kihajítani a csapattól, és te itt leszel és meg fogod ünnepelni, "mi" pedig jól meg fogjuk járni és megnézhetjük magunkat---

hát itt vagyunk, ’haver". És kurvára megnézzük magunkat. Amikor legközelebb cinikus "búcsúüzenetet" írsz olyanoknak, akiket hosszú időn keresztül minden indok nélkül baszkuráltál, jusson eszedbe ez is.

ddb
#41 ddb 2016. január 29. 16:46  
albutr:
mióta drukkolsz neki?

2011 Monaco. Ott került először képernyőre, meg akkortájt vitte be Q3-ba azt a fos Williams Cosworthot, rögtön feltünt, hogy elképesztő dolgokra képes.

ddb
#40 ddb 2016. január 29. 16:44  
m3gm0nd0'3mb3r:
:( Ezek után ki lesz az új antihős a mezőnyben?

Alonso

albutr
#39 albutr 2016. január 29. 16:35  
Rocketfinger:
ja, tavaly én is felgyújtottam két Ferrarimat is... nem is veszek többet. különben is benzintemető.

XD

Rocketfinger
#38 Rocketfinger 2016. január 29. 15:02  

ja, tavaly én is felgyújtottam két Ferrarimat is... nem is veszek többet. különben is benzintemető.

albutr
#37 albutr 2016. január 29. 14:38  
ddb:
Köszi, rendes vagy! Bízom még a csodában, de most már én is érzem, hogy nem lesz ott. Instagramon napok óta csönd van nála, szerintem már tudja. 2012 óta várom, hogy újra csodát tegyen és feldobja az élen folyó harcokat, vagy legalább a pontzóna végén. Ehelyett kapott 2013-ban, 2014-ben egy-egy lassú autót. Na de nem baj, jöhet 2015, Mercedes motor, új remény, ami ment is volna, de nagyon rosszul alakult a szezonja. Az év végére már nem is néztem tovább a versenyt, csak hallgattam, ha kiesett, mert amíg versenyben volt, biztos voltam benne, hogy valaki mellé ér, azt meg mindig mutatja a kamera, mert tudható, hogy ott lesz valami. Nehéz megfogalmazni mit kedveltem benne. Mindig kedveltem a harcos, agresszív pilótákat, akik nem engednek és emiatt ütköznek is gyakran. Ezek az emberek harcosok, hősök, vannak közöttük kifinomult és hatékony harcosok, meg vannak barbárok, akik erőből dolgoznak. Ő utóbbi volt szerintem, de néha alakultak úgy a körülmények, hogy megmutathatta, hogy több, mint barbár. Sajnálat is van bennem iránta, mert alapvetően egy gyors versenyző, hisz minden sorozatban nyert versenyt, ahol elindult (beleértve az F1-et is). Tudom, hogy sokan gyűlölik, én meg is értem őket, de azt hiszem a jelenléte mindenki számára tartogatott minden futamon valami izgalmat, mert ha egy képen láttuk őt egy másik autóval, mindenki visszatarthatta a levegőt, hogy épségben átjutnak-e egymáson. Azért a 2012-es Spanyol nagydíj emlékezetes győzelem a Forma 1 történetében, mert egyszerűen hihetetlen megnézve Wikipedián az eredményeit, hogy mit keres ott az a győzelem. De az igen is megtörtént, erőből, végig egymással meccselve. Nem "mákos" győzelem volt, vagy ilyesmi. Na mindegy, úgy se érdekelt senkit, mert már mindenki kiírhatta magából századjára is, hogy jajj de jó, hogy nem lesz itt többet. Remélem este jobban megy a szúrás is, meg holnap több lesz a fizu is, mert Maldonado távozik, ha már ez tényleg örömet jelent ez egyeseknek. Nagyon megkeserítette mindenki hétköznapjait már 2011 óta, hogy ez az "aljas, gátlástalan" meg "maffiabarát" ember versenyzett, akiért Venezuelában emberek ezreit ölték meg (by Frontember), hogy ő élvezkedhessen az F1-ben. Nem baj, jövő ilyenkorra már ez a fórum is kihal, mert elmegy majd a rajongók 80%-a.

mióta drukkolsz neki?

dani969
#36 dani969 2016. január 29. 13:47  

Vajon bevásárolja magát a Manorhoz? :D

m3gm0nd0'3mb3r
#35 m3gm0nd0'3mb3r 2016. január 29. 13:18  

:(

Ezek után ki lesz az új antihős a mezőnyben?

BrettShaw
#34 BrettShaw 2016. január 29. 11:49  

Maldonadonak van helye az F1-ben...ha valaki kifizet érte 50 millát. Ha nem, akkor meg repül.

Toti
#33 Toti 2016. január 29. 10:16  

Mondjuk a cikkben is említésre kerül a Manor, ha oda harmad-negyedannyi pénzt vinne, mint a Lotushoz, az is rengeteg lenne.

ddb
#32 ddb 2016. január 29. 09:21  
Givangel:
Orulok neki :D De sose fogom elfelejteni a haverom poenjat vele kapcsolatban. Azt mondta, hogy ha o szponzor lenne, akkor Maldonado autojanak aljan hirdetne. Tok olcso lenne a hirdetes, es szinte garantaltan minden futamon lehetne latni :D Kb ennyire marad emlekezetes. Egyszer nyert Barcelonaban ahol nem igen lehet elozni. Azon kivul csak a tores es zuzas

Akkor haverod vak, mert Maldonado autójának alját egyszer se láttuk. A garantáltan "minden futamon lehetne látni" szintén csak rossz megfigyelés, de értem, hogy valamiért kialakult róla az a kép, hogy tör-zúz. Valójában néhányszor összeért másokkal előzés közben, sose rongyolt bele senkibe és nem tört autókat atomjaira a versenyeken. Na mindegy, úgy is mindenki más kapcsolatban van a valósággal.

Utoljára módosítva: 2016. január 29. 09:21

Givangel
#31 Givangel 2016. január 29. 09:13  

Orulok neki :D
De sose fogom elfelejteni a haverom poenjat vele kapcsolatban. Azt mondta, hogy ha o szponzor lenne, akkor Maldonado autojanak aljan hirdetne. Tok olcso lenne a hirdetes, es szinte garantaltan minden futamon lehetne latni :D
Kb ennyire marad emlekezetes. Egyszer nyert Barcelonaban ahol nem igen lehet elozni. Azon kivul csak a tores es zuzas

GreenHonda
#30 GreenHonda 2016. január 28. 23:56  
ddb:
Köszi, rendes vagy! Bízom még a csodában, de most már én is érzem, hogy nem lesz ott. Instagramon napok óta csönd van nála, szerintem már tudja. 2012 óta várom, hogy újra csodát tegyen és feldobja az élen folyó harcokat, vagy legalább a pontzóna végén. Ehelyett kapott 2013-ban, 2014-ben egy-egy lassú autót. Na de nem baj, jöhet 2015, Mercedes motor, új remény, ami ment is volna, de nagyon rosszul alakult a szezonja. Az év végére már nem is néztem tovább a versenyt, csak hallgattam, ha kiesett, mert amíg versenyben volt, biztos voltam benne, hogy valaki mellé ér, azt meg mindig mutatja a kamera, mert tudható, hogy ott lesz valami. Nehéz megfogalmazni mit kedveltem benne. Mindig kedveltem a harcos, agresszív pilótákat, akik nem engednek és emiatt ütköznek is gyakran. Ezek az emberek harcosok, hősök, vannak közöttük kifinomult és hatékony harcosok, meg vannak barbárok, akik erőből dolgoznak. Ő utóbbi volt szerintem, de néha alakultak úgy a körülmények, hogy megmutathatta, hogy több, mint barbár. Sajnálat is van bennem iránta, mert alapvetően egy gyors versenyző, hisz minden sorozatban nyert versenyt, ahol elindult (beleértve az F1-et is). Tudom, hogy sokan gyűlölik, én meg is értem őket, de azt hiszem a jelenléte mindenki számára tartogatott minden futamon valami izgalmat, mert ha egy képen láttuk őt egy másik autóval, mindenki visszatarthatta a levegőt, hogy épségben átjutnak-e egymáson. Azért a 2012-es Spanyol nagydíj emlékezetes győzelem a Forma 1 történetében, mert egyszerűen hihetetlen megnézve Wikipedián az eredményeit, hogy mit keres ott az a győzelem. De az igen is megtörtént, erőből, végig egymással meccselve. Nem "mákos" győzelem volt, vagy ilyesmi. Na mindegy, úgy se érdekelt senkit, mert már mindenki kiírhatta magából századjára is, hogy jajj de jó, hogy nem lesz itt többet. Remélem este jobban megy a szúrás is, meg holnap több lesz a fizu is, mert Maldonado távozik, ha már ez tényleg örömet jelent ez egyeseknek. Nagyon megkeserítette mindenki hétköznapjait már 2011 óta, hogy ez az "aljas, gátlástalan" meg "maffiabarát" ember versenyzett, akiért Venezuelában emberek ezreit ölték meg (by Frontember), hogy ő élvezkedhessen az F1-ben. Nem baj, jövő ilyenkorra már ez a fórum is kihal, mert elmegy majd a rajongók 80%-a.

Én tisztelem benned ezt hogy egy ilyen pilótának szurkolsz. Kifejezetten erély, s értékelhető, ha valaki a legtöbb embertől eltérve máshogy szemléli a tevékenységeket, és rájön, nagyon sok értékelhető dolgot tartalmaz a világ, nem kizárólag a legjobbaknak való szurkolást, a legek legjének bálványimádását, mert az most a menő, vagy így illeszkedek be kényelmesebben az adott közösségbe, így érzi komfortosabban magát mert nagy valószínűséggel örülhet a végén, büszkélkedve mesélheti az ismerőseinek: "Na ugye, mondtam én, hogy ő a király!"

Lehet ez akár spontán jövő eltökéltség, de tudat alatt akkor is felismeri ebben a közönségességet, máshogy fogalmazva talán picit kiérik abból, hogy sorozatosan vb jelölteknek szurkoljon. Ráadásképp itt egy karrierjében nem sokáig eljutott pilótáról van szó, ez lényeges. Sajnálom a te szempontodból, de valahol ennek el kellett jönnie már. Fel a fejjel, remélem találsz magadnak egy másik kedvencet!

F1890
#29 F1890 2016. január 28. 23:40  

sajnálom, most lehet mondani rá mindent, de kell az ilyen is a mezőnybe. mondjuk elmúlt évben pont h sokkalta megbízhatóbban ment. indycarba beleillik a stílusa, ott valszeg több győzelem fog leesni neki

Safrane2.5
#28 Safrane2.5 2016. január 28. 22:48  
ddb:
Köszi, rendes vagy! Bízom még a csodában, de most már én is érzem, hogy nem lesz ott. Instagramon napok óta csönd van nála, szerintem már tudja. 2012 óta várom, hogy újra csodát tegyen és feldobja az élen folyó harcokat, vagy legalább a pontzóna végén. Ehelyett kapott 2013-ban, 2014-ben egy-egy lassú autót. Na de nem baj, jöhet 2015, Mercedes motor, új remény, ami ment is volna, de nagyon rosszul alakult a szezonja. Az év végére már nem is néztem tovább a versenyt, csak hallgattam, ha kiesett, mert amíg versenyben volt, biztos voltam benne, hogy valaki mellé ér, azt meg mindig mutatja a kamera, mert tudható, hogy ott lesz valami. Nehéz megfogalmazni mit kedveltem benne. Mindig kedveltem a harcos, agresszív pilótákat, akik nem engednek és emiatt ütköznek is gyakran. Ezek az emberek harcosok, hősök, vannak közöttük kifinomult és hatékony harcosok, meg vannak barbárok, akik erőből dolgoznak. Ő utóbbi volt szerintem, de néha alakultak úgy a körülmények, hogy megmutathatta, hogy több, mint barbár. Sajnálat is van bennem iránta, mert alapvetően egy gyors versenyző, hisz minden sorozatban nyert versenyt, ahol elindult (beleértve az F1-et is). Tudom, hogy sokan gyűlölik, én meg is értem őket, de azt hiszem a jelenléte mindenki számára tartogatott minden futamon valami izgalmat, mert ha egy képen láttuk őt egy másik autóval, mindenki visszatarthatta a levegőt, hogy épségben átjutnak-e egymáson. Azért a 2012-es Spanyol nagydíj emlékezetes győzelem a Forma 1 történetében, mert egyszerűen hihetetlen megnézve Wikipedián az eredményeit, hogy mit keres ott az a győzelem. De az igen is megtörtént, erőből, végig egymással meccselve. Nem "mákos" győzelem volt, vagy ilyesmi. Na mindegy, úgy se érdekelt senkit, mert már mindenki kiírhatta magából századjára is, hogy jajj de jó, hogy nem lesz itt többet. Remélem este jobban megy a szúrás is, meg holnap több lesz a fizu is, mert Maldonado távozik, ha már ez tényleg örömet jelent ez egyeseknek. Nagyon megkeserítette mindenki hétköznapjait már 2011 óta, hogy ez az "aljas, gátlástalan" meg "maffiabarát" ember versenyzett, akiért Venezuelában emberek ezreit ölték meg (by Frontember), hogy ő élvezkedhessen az F1-ben. Nem baj, jövő ilyenkorra már ez a fórum is kihal, mert elmegy majd a rajongók 80%-a.

Frankón sajnálom hogy nem lesz ott az f1-ben,bár nem vagyok a rajongója Maldonadonak...... :( De,te ettől még te maradj itt az oldalon,biztos van pár pilóta ,akinek érdekel a versenye?!
De ,az utolsó mondatoddal ..... ,hát, én nem értek egyet ! :)

ddb
#27 ddb 2016. január 28. 22:03  
f1m12:
sajnálom haver, tudom, mennyire szeretted....

Köszi, rendes vagy!

Bízom még a csodában, de most már én is érzem, hogy nem lesz ott. Instagramon napok óta csönd van nála, szerintem már tudja. 2012 óta várom, hogy újra csodát tegyen és feldobja az élen folyó harcokat, vagy legalább a pontzóna végén. Ehelyett kapott 2013-ban, 2014-ben egy-egy lassú autót. Na de nem baj, jöhet 2015, Mercedes motor, új remény, ami ment is volna, de nagyon rosszul alakult a szezonja. Az év végére már nem is néztem tovább a versenyt, csak hallgattam, ha kiesett, mert amíg versenyben volt, biztos voltam benne, hogy valaki mellé ér, azt meg mindig mutatja a kamera, mert tudható, hogy ott lesz valami.

Nehéz megfogalmazni mit kedveltem benne. Mindig kedveltem a harcos, agresszív pilótákat, akik nem engednek és emiatt ütköznek is gyakran. Ezek az emberek harcosok, hősök, vannak közöttük kifinomult és hatékony harcosok, meg vannak barbárok, akik erőből dolgoznak. Ő utóbbi volt szerintem, de néha alakultak úgy a körülmények, hogy megmutathatta, hogy több, mint barbár. Sajnálat is van bennem iránta, mert alapvetően egy gyors versenyző, hisz minden sorozatban nyert versenyt, ahol elindult (beleértve az F1-et is). Tudom, hogy sokan gyűlölik, én meg is értem őket, de azt hiszem a jelenléte mindenki számára tartogatott minden futamon valami izgalmat, mert ha egy képen láttuk őt egy másik autóval, mindenki visszatarthatta a levegőt, hogy épségben átjutnak-e egymáson.

Azért a 2012-es Spanyol nagydíj emlékezetes győzelem a Forma 1 történetében, mert egyszerűen hihetetlen megnézve Wikipedián az eredményeit, hogy mit keres ott az a győzelem. De az igen is megtörtént, erőből, végig egymással meccselve. Nem "mákos" győzelem volt, vagy ilyesmi.

Na mindegy, úgy se érdekelt senkit, mert már mindenki kiírhatta magából századjára is, hogy jajj de jó, hogy nem lesz itt többet. Remélem este jobban megy a szúrás is, meg holnap több lesz a fizu is, mert Maldonado távozik, ha már ez tényleg örömet jelent ez egyeseknek. Nagyon megkeserítette mindenki hétköznapjait már 2011 óta, hogy ez az "aljas, gátlástalan" meg "maffiabarát" ember versenyzett, akiért Venezuelában emberek ezreit ölték meg (by Frontember), hogy ő élvezkedhessen az F1-ben.

Nem baj, jövő ilyenkorra már ez a fórum is kihal, mert elmegy majd a rajongók 80%-a.

f1m12
#26 f1m12 2016. január 28. 21:37  
ddb:
Indycar lesz ebből. Már korábban mondta, hogy "korai még, hogy Amerikában versenyezzek" utalt itt az Indycarra. Szóval ott akar majd az F1 után versenyezni, ami hamarabb eljött, mint gondoltuk.

sajnálom haver, tudom, mennyire szeretted....

ddb
#25 ddb 2016. január 28. 21:21  
Toti:
Színfolt volt, az tény, de kevés. Mindig az jut eszembe ilyen pilóták kapcsán, hogy régen, amikor a 7-10. helyért nem járt pont, nem voltak ilyen nagy könnycseppek a pilótákért, mint Sutilért, Heidfeldért, vagy éppen Maldonadoért. Mindenesetre a habitusát akár a WTCC-ben is ki tudná használni, ott akár még előnyére is válhat a stílusa.

Indycar lesz ebből. Már korábban mondta, hogy "korai még, hogy Amerikában versenyezzek" utalt itt az Indycarra. Szóval ott akar majd az F1 után versenyezni, ami hamarabb eljött, mint gondoltuk.

Toti
#24 Toti 2016. január 28. 21:18  

Színfolt volt, az tény, de kevés. Mindig az jut eszembe ilyen pilóták kapcsán, hogy régen, amikor a 7-10. helyért nem járt pont, nem voltak ilyen nagy könnycseppek a pilótákért, mint Sutilért, Heidfeldért, vagy éppen Maldonadoért.
Mindenesetre a habitusát akár a WTCC-ben is ki tudná használni, ott akár még előnyére is válhat a stílusa.

Wolverine
#23 Wolverine 2016. január 28. 20:53  
ddb:
Amikor a Renault bejelentette, hogy visszatér és Maldonado lesz a versenyzőjük, akkor úgy döntöttem, hogy a páromnak veszek egy új Renault Cliót. Régóta tervezgettem már, de nem tudtam dönteni több típus közül. Ha tényleg szerződést bontanak vele, nem fogom megvenni és meg is fogom írni a disztribútőrnek, hogy miért döntöttem így.

Írd meg inkább a Renaultnak, hátha berezelnek és mégis megtartják :D

sesztaktomi
#22 sesztaktomi 2016. január 28. 20:17  

Az F1 szégyene volt, hogy egy olajtársaság évi pár 10 millió dollárjáért cserébe éveken keresztül törhetett-zúzhatott. Tempója korrekt volt, főleg a Williamses időkben, de a Lotusnál az utóbbi 2 évben nem volt emlékezetes alakítása, kivéve, hogy egy másik autót fejtetőre tudott borítani.

Zasalamel
#21 Zasalamel 2016. január 28. 20:16  
Tasi-r:
Nekem küldtek egy Hondát mikor megköszöntem Michelisz Norbi szerződését!

Én meg panaszkodtam a SIÓ-nak, hogy miért van az h nem tudom kiinni az utolsó kortyot, erre bocsánatért cserébe küldtek 10 db SIÓ üdítőt, meg 3 db SIÓ pólót.

Tasi-r
#20 Tasi-r 2016. január 28. 20:09  
ddb:
Én komolyan szoktam írni azoknak a cégeknek, akik támogatják a számomra kedves sportolókat, hogy ennek hatására mostantól veszem a terméküket, és másoknak is ajánlom majd. Majdnem mindenhonnan visszaírnak és nagyon jó fejek szoktak lenni. Pl. A Kockás Túró Rúd küldött is nekem ajándékcsomagot, amikor megköszöntem nékik, hogy Kiss Pál Tomit befizették a FR. 3.5-be.

Nekem küldtek egy Hondát mikor megköszöntem Michelisz Norbi szerződését!

albutr
#19 albutr 2016. január 28. 20:09  
ddb:
Én komolyan szoktam írni azoknak a cégeknek, akik támogatják a számomra kedves sportolókat, hogy ennek hatására mostantól veszem a terméküket, és másoknak is ajánlom majd. Majdnem mindenhonnan visszaírnak és nagyon jó fejek szoktak lenni. Pl. A Kockás Túró Rúd küldött is nekem ajándékcsomagot, amikor megköszöntem nékik, hogy Kiss Pál Tomit befizették a FR. 3.5-be.

ezzel én is vagyok ha Buttont elküldték volna acsapattól nem hiszem hogy a párommal megvesszük a Honda Civic autónkat.

qwerm
#18 qwerm 2016. január 28. 19:53  

hála istennek :DDD

ddb
#17 ddb 2016. január 28. 19:51  
Tasi-r:
Én se veszek Talisman-t asszonynak! k#&@a anyjukat azt ! XDDDDDDDD

Én komolyan szoktam írni azoknak a cégeknek, akik támogatják a számomra kedves sportolókat, hogy ennek hatására mostantól veszem a terméküket, és másoknak is ajánlom majd. Majdnem mindenhonnan visszaírnak és nagyon jó fejek szoktak lenni. Pl. A Kockás Túró Rúd küldött is nekem ajándékcsomagot, amikor megköszöntem nékik, hogy Kiss Pál Tomit befizették a FR. 3.5-be.

Tasi-r
#16 Tasi-r 2016. január 28. 19:43  
ddb:
Amikor a Renault bejelentette, hogy visszatér és Maldonado lesz a versenyzőjük, akkor úgy döntöttem, hogy a páromnak veszek egy új Renault Cliót. Régóta tervezgettem már, de nem tudtam dönteni több típus közül. Ha tényleg szerződést bontanak vele, nem fogom megvenni és meg is fogom írni a disztribútőrnek, hogy miért döntöttem így.

Én se veszek Talisman-t asszonynak! k#&@a anyjukat azt !

XDDDDDDDD

ddb
#15 ddb 2016. január 28. 19:34  

Amikor a Renault bejelentette, hogy visszatér és Maldonado lesz a versenyzőjük, akkor úgy döntöttem, hogy a páromnak veszek egy új Renault Cliót. Régóta tervezgettem már, de nem tudtam dönteni több típus közül. Ha tényleg szerződést bontanak vele, nem fogom megvenni és meg is fogom írni a disztribútőrnek, hogy miért döntöttem így.

albutr
#14 albutr 2016. január 28. 19:27  
McBlack:
A kérdés, hogy a PDVSA teljesen kiszállt mögüle, vagy csak nem tudtak megegyezni... Utóbbi esetben a Sauberes srácok helyében elkezdenék izgulni...

szerintem Nasr biztonságban van.

McBlack
#13 McBlack 2016. január 28. 19:24  

A kérdés, hogy a PDVSA teljesen kiszállt mögüle, vagy csak nem tudtak megegyezni... Utóbbi esetben a Sauberes srácok helyében elkezdenék izgulni...

GreenHonda
#12 GreenHonda 2016. január 28. 19:13  
Fiszi:
Mostanában gyengébb a színvonala. Nem mondanám, hogy szentírás. Red Bull-Aston Martin, Force-India-Aston ezeket is szinte biztosra vették...

De elég közel is volt az a megállapodás... Egyébként egy konkurens oldal (nem a gyökérlájv) megírta, hogy maguk kérdezték meg az esős gumiteszten, mi lesz, és azt a csipogták nekik a kismadarak, hogy február 3.-ra Maldonado már nem lesz hivatalos, Magnussen viszont érkezik.

Fiszi
#11 Fiszi 2016. január 28. 19:03  
ernike:
Akkor Maldonado ennyi volt, az autosport nem a levegőbe beszél, csak 100%-ot írnak le. Kicsit sajnálom is meg nem is. Szerintem ígéretes volt a tempója (mondjuk nem mostanában), de az esze nem volt a helyén. Magnussennek viszont örülök, megérdemli ezt a lehetőséget.

Mostanában gyengébb a színvonala. Nem mondanám, hogy szentírás. Red Bull-Aston Martin, Force-India-Aston ezeket is szinte biztosra vették...

albutr
#10 albutr 2016. január 28. 18:55  

mondjuk Magnussen jobb választás lenne.

GreenHonda
#9 GreenHonda 2016. január 28. 18:48  
f1m12:
azt hittem nem fog megrázni, de mégis. megszoktam, na. Magnussen cseppet sem olyan érdekes figura, na de ez nem cirkusz

Dehogynem, Száguldó Cirkusz!:D

f1m12
#8 f1m12 2016. január 28. 18:40  

azt hittem nem fog megrázni, de mégis. megszoktam, na. Magnussen cseppet sem olyan érdekes figura, na de ez nem cirkusz

MS_argo001
#7 MS_argo001 2016. január 28. 18:38  

Helyes döntés lenne.

Lewisthebest
#6 Lewisthebest 2016. január 28. 18:30  

Hát nem tudnám sajnálni, ha jönne a hivatalos bejelentés. Pastor már kapott 1000 + 1 esélyt és nem nagyon tudott élni vele. Persze van egy győzelme, de ha visszamegyünk abba a bizonyos 2012-es évbe akkor mit is ért el vele? Gyakorlatilag semmit. 15. lett a pontversenyben 11x büntették meg abban a szezonban, legalább 4-5 dobogós helyezést eldobott a kapkodásával meg a fafejűségével szóval egészen biztos, hogy, ha nem állt volna olyan sz*rul anyagilag a Williams akkor abban az évben betelt volna nekik a pohár.

Enveblo
#5 Enveblo 2016. január 28. 18:27  

hálistennek

andrea1
#4 andrea1 2016. január 28. 18:18  

Örülnék Magnussennek és azután ami a McLarennel történt egy esélyt megérdemelne.

Utoljára módosítva: 2016. január 28. 18:23

guide
#3 guide 2016. január 28. 18:08  

A venezuelai olajválság első áldozata Maldonado.

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. január 28. 17:55  

A tempója rendben volt, de sajnos nagyon instabil, igaz peches volt a 2015-s éve, de túl sokat hibázik is mellette és azért 5 év után már elvárják a csapatok h ne hibázzon ennyit.

ernike
#1 ernike 2016. január 28. 17:47  

Akkor Maldonado ennyi volt, az autosport nem a levegőbe beszél, csak 100%-ot írnak le. Kicsit sajnálom is meg nem is. Szerintem ígéretes volt a tempója (mondjuk nem mostanában), de az esze nem volt a helyén. Magnussennek viszont örülök, megérdemli ezt a lehetőséget.

Utoljára módosítva: 2016. január 28. 17:48

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt