A Renault már inkább tesztel

írta: M4Sport
2016. június 24. 16:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mivel a Renault gyári csapatának tempója Bakuban elmaradt az ellenfelekétől, a csapat több új beállítást is kipróbált a hétvége során, melynek egyes pontjaira tesztként tekintett. Kevin Magnussen szerint a folytatásban is ezt kell tenniük, hogy minél többet tanuljanak 2017 előtt.

A Renault versenyzői voltak a leglassabbak az Európa Nagydíj időmérő edzésén, a múlt szombat tehát katasztrofálisan sikerült az évet egyébként is gyengén kezdő csapat számára. A futam valamivel kedvezőbben alakult (eddig egész évben megfigyelhető volt, hogy elsősorban az időmérőkön maradtak el ellenfeleiktől), hiszen javítottak néhány pozíciót.

Magnussen egyébként a boxutcából vágott neki a versenynek, miután autójában váltót cseréltek, sőt így néhány egyéb beállításon is változtathattak a start előtt. „A harmadik szabadedzés után tudatosult bennünk, hogy az autónk nagyon lassú lesz, szóval teljesen más irányba indultunk a beállításokkal” – magyarázta a dán versenyző. „Olyasmivel próbálkoztunk, amivel korábban még nem. Nem volt jobb az autó, de úgy gondolom, jól tettük, hogy más irányba mentünk” – folytatta.

„Nem azért, mert azt hittük, hogy majd sokkal jobbak leszünk, hanem egyszerűen a tanulás miatt. A jelenlegi helyzetükben elég sokat kell tanulnunk, és most ezt tesszük egy kis teszteléssel. Most tesztelünk” – árulta el, majd azt is megosztotta a sajtó képviselőivel, egészen pontosan mire összpontosítottak Bakuban, amikor megváltoztatták a beállításokat.

„Problémánk volt a kerékvetőkkel” – jelezte, hozzátéve, hogy hasonló gonddal szembesültek Montrealban és Monte-Carlóban is. „Ez volt az egyik legnagyobb probléma, és nem tudtuk megoldani. Nagyon merev volt az autó és pattogott, amikor lejöttünk a kerékvetőkről. Az időmérős változtatások után jobbak lettünk a kerékvetőkön, máshol viszont nem voltunk túl jók. Szóval, nem jobb a helyzet, de legalább már tudjuk, mit kell tenni a kerékvetős probléma esetén.”

Végül egyértelművé tette, őt egy kicsit sem zavarja, hogy a csapat a versenyhétvégéken is tesztel, hiszen a legjobb esetben is csak 20. lehetett volna az időmérőn. „Tisztában vagyunk azzal, hogy nem harcolhatunk az időmérőn, szóval készen állunk arra, hogy inkább csak tanuljunk ebben a helyzetben. A legutóbbi kvalifikáción egy tökéletes beállítással sem nyertünk volna túl sok pozíciót. Talán a két előttünk lévő srácot legyőzhettük volna, de ennyi” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Benhower
#2 Benhower 2016. június 24. 18:56  
HannaLill:
Rossz kasztni gyenge motor van mit fejleszteni.

Egy az egybe mint a meki, csak itt a pilóták nem adnak semmit a csomaghoz.

HannaLill
#1 HannaLill 2016. június 24. 17:38  

Rossz kasztni gyenge motor van mit fejleszteni.FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők

752016.10.22. 21:01

Először az austini első rajtkockában Hamilton!

A két Red Bull megosztott taktikával próbálja kizökkenteni a Mercedest