A Renault még mindig Sainzot akarja?

írta: M4Sport
2016. szeptember 22. 12:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Újra Carlos Sainzot tartják az egyik legfőbb esélyesnek a Renault egyik 2017-es ülésére. A spanyol is reagált a pletykákra.

A Toro Rosso versenyzője kapcsán már hónapokkal ezelőtt jelezte a Red Bull: 2017-ben is a faenzai csapatot erősíti majd, miután hosszú távú szerződés köti őt hozzájuk. Carlos Sainz akkor úgy fogalmazott, nemigen volt választása saját jövőjét illetően – pedig korábban hírbe hozták őt a Renault-val, amely állítólag nagy lehetőséget lát benne.

A nyári szünet óta aztán újra elterjedt a pletyka, hogy az enstone-i csapat még mindig Sainzot akarja, s egy, a Red Bull-lal kötött, a motorok árának csökkentését is tartalmazó megállapodással akár lehet is esélyük megszerezni őt. Sainz azonban mit sem tud erről. „Ez nem igaz” – nyilatkozta a spanyol Vogue Espanának. „A Red Bull és a második csapata, a Toro Rosso támogat. Szóval ha nem akarják, hogy menjek, akkor nem fogok menni.”

A Renault-vezér, Cyril Abiteboul nemrég elismerte, Esteban Ocon is jelöltjeik között van, döntésük azonban az ígért monzai időponthoz képest igencsak elhúzódik. „Szeptemberben tisztázódnia kéne a kérdésnek – vagy legalábbis egyértelmű irányt kellene választanunk” – nyilatkozta a bejelentés időpontját firtató kérdésre.

A Szingapúrban idén másodszor pontot szerző Kevin Magnussen már alig várja, hogy eljöjjön ez a pillanat. A hétvége elején előrebocsátotta: még egyszer nem nézi tétlenül, hogy ugyanolyan helyzetbe kerüljön, mint két éve a McLarennél, ezért ha tovább halogatják a döntést, mint ő szeretné, a saját kezébe veszi a sorsát, és keres magának más lehetőséget.

A 10. helyet hozó futamát követően most mégis úgy hírlik, elsődleges célja, hogy jövőre is Renault-versenyző legyen. „Mindig úgy emlékeznek rád, amilyen voltál az utolsó versenyeden. Az F1-ben rövid az emberek emlékezete, ezért jó eredményekre van szüksége” – nyilatkozta a dán tanácsadója, Jesper Carlsen. „Azt mondták, Kevinnek, foglalkozzon a vezetéssel. A Renault most sok új mérnököt szerződtet, és sok energiát fektetnek abba, hogy megalapozzák az új Renault-csapat jövőbeni sikereit.”

Ennek pedig Magnussen is szívesen lenne részese. De ezzel nincs egyedül…

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája