A Renault meglepetést okozna Monte-Carlóban

írta: Motorsportal
2003. május 27. 13:35
Flavio Briatore bízik abban, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő futamon jobb eredményeket ér el majd a csapat, mint az elmúlt két versenyen. Jarno Trulli és Fernando Alonso is nagyon várja már a megmérettetést.

Fernando Alonso:
"Monte-Carlo egy nagyon különleges helyszín minden pilóta számára, és referenciaként szolgál a bajnokságra nézve. Nem hiszem, hogy Monaco túl technikás lenne, vannak olyan pályák, ahol ez a jellemző, azonban a koncentráció tekintetében a monacói versenypálya nagy kihívást jelent. Nem szabad egy pillanatra sem felhagyni vele, mindig száz százalékot kell nyújtani. A legkisebb hiba is nagyon sokba kerülhet. Életemben kétszer versenyztem Monacóban, a Forma-3000-ben, és két éve a Minardi színeiben. Ekkor azonban a hajtómű meghibásodott, és nem tudtam befejezni a futamot. A kedvenc részem az alagút utáni második szakasz. Ez egy igen gyors hely, és a nézők számára is a legszebb. Monacóban győzni sokkal többet jelent, mint bárhol máshol. Monte-Carlo legendás az autóversenyzés helyszíneinek történetében, ezért jól szeretnék szerepelni. Bizakodó vagyok, hogy autóink versenyképesek lesznek."

Jarno Trulli:
"Mivel Monte-Carlóban mindig szép idő van, ezért a csapattal ötnapos edzést hajtottunk végre, aminek keretén beül sokat kerékpároztunk és futottunk. Az edzőteremben különböző karizom-erősítő gyakorlatokat vegeztünk, mivel a pálya - az adottságaiból adódóan - nagyon igénybe veszi a szervezetet. Monacóban sokkal nagyobb koncentrációra van szükség, mint a többi pályán, és a legkisebb hibáért is nagy árat kell fizetni. Emiatt folyamatosan növelni kell a koncentráló képességet. Ennek ellenére olyan számomra ez a verseny, mintha a hazai futamom lenne, mivel szeretek itt élni. Nagyon élvezem a futamot, a kedvenc szakaszom egyértelműen az uszodáknál van. Az egy igen gyors hely, és idén némi változtatásokat vittek véghez. Eddig még nem láttam, ezért nagyon fontos lesz a csütörtöki tesztelés, hogy meg tudjunk barátkozni a pályával."

Mike Gascoyne:
"Már az évad elején tudtuk, hogy ez a pálya igen kedvező lesz autóinknak. Az elmúlt esztendőben versenyképesnek bizonyultunk, és bízunk benne, hogy ez idén sem lesz másképpen. Néhány aerodinamikai változtatást vittünk véghez az autókon erre a versenyre, ami a megbízhatóság terén bizakodásra ad okot."

Pat Symonds:
"Úgy gondolom, hogy a két plusz tesztelési óra csütörtök reggel igen hasznos lesz majd, mivel egyrészt a pilóták is megszokják a pályát, másrészt ennek függvényében könnyebb lesz kidolgozni a megfelelő stratégiát. A pálya egyenletlen felülete miatt a sebességváltók könnyen problémát okozhatnak, mivel a felkapcsolásánál ügyelni kell arra, nehogy túlpörögjön a motor. Monaco egy nagyon nehéz pálya, de egyedülálló a versenynaptárban. A verseny alatt gyakran változnak a pályaviszonyok, ezért nehéz pontosan értékelni a mért adatokat."
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ