A Renault-nál már egy jobb Magnussen fog versenyezni

írta: M4Sport
2016. február 04. 16:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault dán versenyzője, Kevin Magnussen úgy érzi, idén sokkal jobban megbirkózik majd a rá nehezedő nyomással és jóval felkészültebben vág neki az idénynek, mint két évvel korábban, amikor első Forma-1-es futamára készült a McLaren pilótájaként.

Miután a wokingiak nem hosszabbították meg tesztversenyzői szerződését, úgy tűnt, Magnussen kikerül a királykategória körforgásából; a fiatal pilóta 2015 végén több kategóriában is kipróbálta magát, akkoriban többször elmondta, bár az F1-ről álmodik, felkészült a váltásra. Ám Pastor Maldonado és a venezuelai állami olajtársaság távozása utat nyitott előtte, a Renault ugyanis őt igazolta az egyszeres futamgyőztes helyére, megmentve ezzel Forma-1-es pályafutását.

Mondani sem kell, Magnussen örömmel csatlakozott a francia alakulathoz, a kínálkozó lehetőséget pedig mindenképpen ki szeretné használni. A csapat bemutatóján elmondta, az egyéves távollét ebben akár a segítségére is lehet, hiszen sokkal motiváltabban térhet vissza, sőt úgy érzi, most jóval nyugodtabb és jobb pilóta, mint 2014-ben volt, amikor első teljes szezonjára készült. „Higgadtabb vagyok. Komoly nyomás volt rajtam, amikor a McLarennél voltam; persze most is érzem a nyomást, de ez más. Az egyéves távollét után felkészültebbnek érzem magam” – idézi szavait a Motorsport.

Magnussen tudja, ezt az esélyt egészen egyszerűen nem szabad eljátszania, hiszen nagyon kevés versenyző kap második lehetőséget a királykategóriában, és még kevesebb pilóta tudta eddig újjáépíteni pályafutását a kihagyás után. „Friss lendületet kaptam! Nagyon jó, hogy itt lehetek ebben a csapatban. Ez egy nagyszerű lehetőség, ami nem adtatik meg mindenkinek. Én megkaptam a második esélyt… mégpedig egy nagyon jó esélyt. Nem bírok várni; már most versenyezni akarok!”

Hiába áll a neve mellett csupán 19 Forma-1-es futam, a Renault gyári alakulatánál Magnussen lesz a tapasztaltabb versenyző, csapattársa, Jolyon Palmer ugyanis egyetlenegy királykategóriás megmérettetésen sem vett még részt. Noha a szakemberek szerint a páros viszonylagos tapasztalatlansága bizonyos esetekben gondot okozhat, a dán szerint ezzel nem lesz baj a 2016-os évben. „Jolyon egy évig tesztversenyző volt és többször vezetett már Forma-1-es autót. Korábban megnyerte a GP2-t, ami azért nagy eredmény. Ekkor bebizonyította, hogy gyors és tud bajnoki címeket szerezni. Remélem, jól kijövünk majd. Már várom, hogy segíthessük a csapatot!”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"