A Renault nem ígér dobogót, de…

írta: M4Sport
2016. április 26. 09:06
FOTÓ: ©xpbimages.com

Minden a tervek szerint halad, és ha ez a következő hetekben sem változik, akkor a Renault már a kanadai futamon beveti továbbfejlesztett erőforrását, ami a cég sportrészlegének vezetője szerint a pontzónába repítheti a csapatot. A dobogóra viszont továbbra sem gondolnak…

A Renault már most fontolóra vette, leállítja autója fejlesztését és – amint véglegesítik az új szabályokat – inkább 2017-re összpontosít. Ez persze nem jelent egyet azzal, hogy az idei évet abban a nem túl előkelő pozícióban fejezik be, ahol most állnak, hiszen gőzerővel dolgoznak hajtóegységük javításán; az új specifikáció állítólag 35 lóerővel izmosabb lesz a most használtnál.

Azt, hogy a szóban forgó egység Kanadában debütál, a szezon kezdete óta több lap is megírta, ám a Renault képviselői óvatosan nyilatkoztak, amikor a debütálás időpontjáról kérdeztek (ők „nyár elejéről” beszéltek, konkrét időpont nélkül), most viszont a sportrészleg vezetője is utalt arra, hogy a fejlesztések Montréalban jönnek. „Miközben mi itt beszélgetünk, Franciaországban már a fékpadon teszteljük a motort” – mondta Abiteboul az Ekstra Bladetnak. „Annyi kilométert teszünk bele, amennyit csak lehet, hogy elérjük a célunkat, ami most Montréal” – folytatta magabiztosan.

A beszélgetés során javulás várható mértéke és az új erőforrással kapcsolatos elvárások is szóba kerültek, de Abiteboul nem akart a számokról beszélni, azt azonban elmondta, a csapat reményei szerint az új motorral elmozdulhatnak a mezőny harmadik harmadából. „Újak vagyunk a Forma–1-ben, ezért nem tűzünk ki magunk elé konkrét célokat, de szeretném látni, hogy a csapatunk a McLarennel és a Haasszal harcol. Nem tudjuk azonnal megoldani az összes problémát, de érkeznek fejlesztések mindkét versenyautónkhoz, és a motorhoz is. Harcolni fogunk a pontokért. Őszinte leszek, nem fogunk dobogóra állni, de pontokat minden versenyen szerezhetünk” – vázolta.

A fejlesztésekről a Renault versenyelőzetesében is szó esett; Abiteboul kiemelte, mindenképpen javítani kell a csapat teljesítményén, anélkül, hogy ezzel „veszélyeztetnék” a 2017-es évre való felkészülést, hiszen az új szabályok miatt a következő szezon lesz a gyár „legjobb esélye” arra, hogy közelebb kerüljön az ellenfelekhez. A csapatvezető, Frédéric Vasseur eközben a többirányú fejlesztés fontosságáról beszélt, szavaiból pedig arra következtethetünk, hogy a Renault még nem mondott le 2016-os versenyautójáról, és annak jobbá tételéről sem.

És, ami a hétvégi Orosz Nagydíjat illeti, a franciák ismét szerény célokkal készülnek. Jolyon Palmer például már azzal is elégedett lenne, ha hasonlóan teljesítenének, mint a szezonnyitó ausztrál futamon. „Ott bejutottunk a Q2-be az időmérőn, közel voltunk a pontszerzéshez és mindkét autó egyenletesen teljesített. Ezzel elégedettek voltunk. Sajnos a következő versenyeken ezt nem tudtuk megismételni. Tisztában vagyunk azzal, hogy Szocsi nem a legjobb helyszín a csapat számára, de csak a saját feladataimra összpontosítok majd, hogy a legjobbat hozzam ki az autóból” – nyilatkozta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

velorex
#1 velorex 2016. április 26. 11:07  

Ha ez annyit fog jelenteni a gyári csapatnak ,akkor a Red Bulla Ferrarival lehet erőből versenyben.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája