„A Renault utolérheti a Mercedest”

írta: M4Sport
2016. március 01. 18:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault-nak jó esélye van arra, hogy utolérje a Mercedest, a cég ugyanis elkötelezte magát a királykategória és az új gyári csapat támogatása mellett, ami így jobb feltételekkel versenyezhet, mint az előző években bármikor – jelentette ki Kevin Magnussen.

A Mercedes villámszerű rajtot vett a 2014-es szabályváltoztatásokkor: a csapat az előző két évben hatalmas fölénnyel hódította el a bajnoki címeket és csupán hat alkalommal csúszott le a futamgyőzelemről (háromszor a Red Bull, háromszor pedig a Ferrari tréfálta meg őket). A Renault eközben beragadt a startnál; hiába a Red Bull három sikere, a franciák szezonjait eddig elsősorban a műszaki hibák és a teljesítménybeli hiányosságok jellemezték.

Eddig azonban csak motorszállítóként próbálták legyőzni a stuttgartiakat, idéntől viszont ismét gyári csapattal képviseltetik magukat a királykategóriában. Dán versenyzőjük – aki rövid F1-es pályafutása során a Mercedes, a Honda és a Renault erőforrását is kipróbálhatta már – úgy érzi, a cégtől érkező anyagi és szakmai támogatás komoly lökést adhat az egykori Lotusnak. „Roppant eltérő az a három motor, amit eddig kipróbáltam. Nemcsak a teljesítmény, hanem a vezethetőség, a hang, a működés, vagy a rendszerek viselkedését illetően. Nagyon másak” – kezdte a dán egy rövid összevetéssel.

„Nem titok, hogy jelenleg a Mercedesé a legerősebb hajtóegység, viszont a Renault-nak most minden bizonnyal jó esélye van arra, hogy felzárkózzon rájuk” – tért gyorsan a tárgyra, majd magáról a versenyautóról is beszélt, ami szerinte jó alap lehet a 2016-os szezonra. „A vezethetőség rendben van, igaz, hiányzik még egy kis leszorítóerő és pár lóerő, de az alapok rendben vannak. Nem akarunk változtatni az autó karakterén, csupán egy kicsivel több leszorítóerőre lenne szükségünk. Nem egyszerű úgy javítani ezen, hogy nem változtatunk a gép sajátosságain, de rajta vagyunk” – mondta.

Az alap – a tavalyi Lotus – a csapat technikai igazgatója szerint is megfelelő. „Örülünk a versenyzőktől kapott visszajelzéseknek, hiszen a teszteken stabilnak és kiegyensúlyozottnak nevezték az autót. A folytatásban biztosan javul majd a tapadás, és több leszorítóerőnk lesz, hiszen sokat fogunk fejleszteni ezeken a területeken. Köridő tekintetében még nem tudjuk, hol állunk, hiszen minden más beállításokkal ment, viszont kiderült, hogy nincsenek komolyabb problémáink, ami nagyon pozitív. Időbe telik, míg minden részlegen befejeződik az átalakítás. Az aerodinamikai osztályt például pénzügyi gondok hátráltatták, így ők később fognak lendületbe jönni” – idézte szavait a Motrosport.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

schumi-1
#3 schumi-1 2016. március 02. 01:39  

„A Renault utolérheti a Mercedest” Ja.... valamikor 2025-ben??? :D :D :D

velorex
#2 velorex 2016. március 01. 22:28  

Először a Renaultnak saját magát kell utólérnie. Addig ameddig nem rázzák gatyába az összes részleget addig nem lehet elvárni semmilyen tartós előrelépést.

Tasi-r
#1 Tasi-r 2016. március 01. 19:05  

XD látszik hogy Mclarenes volt :DDDDDd

Utoljára módosítva: 2016. március 01. 19:05

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa