A Renault versenyzője csapatutasítást akart

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 25. 18:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault brit újonca, Jolyon Palmer elismerte, a leintés után kissé csalódott volt, amiért a Renault nem alkalmazott csapatutasítást az Amerikai Nagydíjon, a futam első felében ugyanis sokkal jobbnak érezte tempóját, mint a márkatársét.

Palmer két kiállásos taktikával teljesítette az austini futamot, míg csapattársa, Kevin Magnussen három cserével próbálkozott, a verseny egy pontján mégis sikerült „feltartaniuk egymást”, noha a csapatok (főleg a középmezőnyben) általában előre engedik a gyorsabb pilótát, amikor eltérő stratégiákkal próbálkoznak. Ezúttal azonban elmaradt a csapatutasítást.

Ezt most a magát gyorsabbnak érző brit hiányolta jobban, aki a verseny után elhintette, a csapat is jobb eredményt jegyzett volna, ha Magnussen átadja neki a pozícióját. „Ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, megfelelő pozícióba kell kerülnünk és nagyon erős stratégiára van szükségünk” – jelentette ki a korábbi GP2-es bajnok, aki végül tizenharmadikként ért célba, mégpedig a csapattárs mögött, aki a futam végén gumielőnyét kihasználva leelőzte őt.

„Természetesen én sem akarok ilyen helyzetbe kerülni, és sokkal jobban szeretnék előzni, de beragadtam és legalább 30 kört töltöttem mögötte. Tudtam, hogy gyorsabb vagyok, és az előttünk lévőkkel is harcba szállhatnék, ha sikerülne utat törni magamnak. De egyszerűen nem tudtam elég közel kerülni hozzá. Ha elé kerültem volna, elkaphattam volna néhányat az előttünk lévők közül. De beszorultam mögé. Szerettem volna, ha engedi, hogy megelőzzem. Egyébként is, jobb helyről indultam. Ezekben az esetekben a verseny egészét kell figyelembe venni” – magyarázta.

A fiatal pilóta elmondta, párszor megpróbálhatta volna leelőzni csapattársát, de nem akart túlságosan agresszív lenni, hiszen semmiképpen sem szerette volna kilökni a dánt. Óvatosságához minden valószínűség szerint annak a ténynek is köze van, hogy a Renault továbbra sem döntötte el, igényt tart-e a szolgálataira a 2017-es évben. Egy hiba pedig akár a „vesztét” is okozhatta volna.

„Párszor megpróbálhattam volna beszúrni az autót, de szerintem ez butaság lett volna. A végén ráadásul túlmelegítettem a gumikat, miközben próbáltam közelebb kerülni hozzá, ezért egy kicsit visszaestem. Neki volt egy extra kiállása és a végén utol is ért, ami egy kicsit azért bosszantó volt. Eléggé frusztráló tud lenni az a helyzet, amikor az ember beragad a saját csapattársa mögé, hiszen nem akar próbálkozni és nem akar ostobaságot csinálni” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Douwe
#1 Douwe 2016. október 25. 19:18  

"Ha elé kerültem volna, elkaphattam volna néhányat az előttünk lévők közül. "
A Magnussent sem bírta megelőzni mit kezdet volna az előttük haladó gyorsabb kocsikkal?
Bekelet volna szúrnia mellé minden mindegy alapon úgy sincs már jövője az F1-ben a renaultnál meg főleg nem

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

12016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

52016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra