A rossz vétségért büntették Vettelt?

írta: M4Sport
2016. november 08. 19:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Rossz hibáért kapott büntetést Sebastian Vettel? Johnny Herbert a Daniel Ricciardo elleni megmozdulását elfogadhatónak tartotta, Charlie Whiting szidalmazását viszont nem hagyta volna büntetlenül.

A kőkemény manőverért büntetés járt, a kőkemény szavakért nem – Johnny Herbert szerint ez így nincs rendjén. A korábbi versenyző Sebastian Vettel Mexikói Nagydíjon hallott szitkozódását súlyosabb vétségnek tartotta, mint Daniel Ricciardóval történt koccanását, mivel előbbi célkeresztjében egy hivatalos személy, Charlie Whiting került.

„A legrosszabb az volt, amit Charlie-ra mondott. Ez nem volt rendjén, valamit tenni kellett volna. Túl messzire ment” – vélekedett Herbert a Reutersnek. „Egy frusztrált Vettel kirohanását hallottuk, és ezt hallani is akarjuk. De időnként mégsem árt óvatosnak lenni azzal, amit mondasz, és azzal, ahogyan mondod. Hallhattuk, hogy közvetlenül Charlie-nak címezte szavait, mégpedig nagyon durva stílusban, és ez elfogadhatatlan. Valamivel büntetni kellett volna érte.”

A rutinos szakíró, Maurice Hamilton úgy látja, Vettelnek nagy szerencséje, hogy Jean Todttal találta szembe magát. „Én megértem a történtek miatti frusztrációját. Rajtuk van a győzelmi kényszer, úgy tűnt, minden összeesküdött ellene, és úgy érezte, Verstappen szándékosan tartja fel, hogy felhozza rá a másik Red Bullt. A szóhasználatára azonban nincs mentség” – vélekedett az újságíró az ESPN-nek. „Engem meglepett, hogy a szövetség nem szabott ki büntetést rá. És azt kell mondjam, szerencséje volt, mert ha még Max Mosley lenne az FIA elnöke, ő nem hagyta volna ezt annyiban. Jean Todt megelégedett a bocsánatkéréssel – szerencséje volt.”

A témában a La Gazzetta dello Sport a Ferrari korábbi sportigazgatóját, Cesare Fioriót is megszólaltatta. Az olasz szerint Vettel megnyilvánulásával nem volt probléma, de elejét lehetett volna venni a bajnak, ha Maurizio Arrivabene hamarabb közbelép. „Vettel reakciója egyszerűen csak emberi volt. Én Arrivabene helyében csak kikapcsoltam volna a rádióját. Vagy arra kértem volna, hogy tartsa meg a minimális tiszteletet az ellenfeleivel szemben, máskülönben azt kockáztatja meg, hogy az ellenfelei a pályán vágnak vissza neki” – fogalmazott Fiorio.

Herbert mindeközben a Ricciardo elleni megmozdulás – melyért Vettelt 10 másodpercre büntették, s ezzel elvesztette dobogóját – kapcsán védelmébe vette a négyszeres bajnokot. „Meglepett, hogy ezért büntetést kapott. Pont ilyesmit akarunk látni – mi volt ebben a rossz? Leszorította, de semmi rossz nem volt benne. Én hagynám őket versenyezni, hadd intézzék el egymás között” – mondta a kemény versenyzést pártoló Herbert.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”