A Sauber kihagyja a barcelonai tesztet

írta: M4Sport
2016. május 03. 19:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Sauber kedden, közösségi oldalán jelentette be, nem vesz részt a Spanyol Nagydíj utáni kétnapos szezonközi teszten. Az anyagi gondokkal küzdő svájci alakulat rövid üzenetében két indokot is felhozott a távolmaradás mellett.

2016-ban két szezonközi teszt áll a csapatok rendelkezésére; a mezőny először Barcelonában, közvetlenül a Spanyol Nagydíj után tölthet el két napot a különböző újítások tesztelésével, majd a brit futamot követően Silverstone-ban próbálgathatja azokat. Spanyolországban azonban csak 10 csapat gurul pályára, a Sauber ugyanis úgy döntött, távol marad a gyakorlástól.

A svájciak ezt kedd délután, közösségi oldalukon jelentették be, döntésüket pedig azzal indokolták, hogy egyetlenegy újítást sem visznek a spanyol futamra, azaz nem lenne mit kipróbálniuk az azt követő teszten. Ráadásul jelenleg nincs olyan versenyzőjük, akit bevethetnének, a szabályok ugyanis előírják, hogy a négy tesztnapból kettőt mindenképpen egy fiatal tehetségnek, vagy az istálló még tapasztalatlan tesztpilótájának kell az autóban töltenie.

Az újabb, nem túl pozitív hír azt követően érkezett a csapat háza tájáról, hogy vezető pályamérnökük, Tim Malyon április végén „személyes okok miatt” távozott posztjáról (a szakember összesen három hónapot töltött a csapatnál), korábban pedig kiderült, hogy februárban és márciusban is gondjaik akadtak a dolgozók kifizetésével (ezt a problémát svéd szponzoraik segítségével oldották meg).

A csapatvezető, Monisha Kaltenborn eközben folyamatosan új támogatókat és befektetőket keres, hogy valamivel könnyebbé tegye az istálló helyzetét. Ő egyébként nem csinált titkot abból, hogy az anyagi gondok a teljesítményre is hatással lehetnek, hiszen a fejlesztések is lassabban érkeznek majd az új autóhoz. Azokat a felvetéseket azonban, melyek szerint a Sauber jövője is veszélybe került a pénzügyi problémák miatt „nevetséges kitalációknak” nevezte, és leszögezte, a csapat nem adja fel.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#2 Thibczy 2016. május 04. 00:41  
elzee:
jövőre Sauber-Alfa Romeo? :)

Ahhoz túl kellene élniük az idei évet, amiben meglehetősen szkeptikus vagyok.

elzee
#1 elzee 2016. május 03. 20:06  

jövőre Sauber-Alfa Romeo? :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

22016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!