A Sauber lesz a második félév meglepetéscsapata?

írta: M4Sport
2016. augusztus 18. 10:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapat svéd versenyzője, Marcus Ericsson reméli, a Sauber komoly előrelépést tesz a szezon második felében, hiszen több új fejlesztést is bevetnek, miközben az ellenfelek többsége már csak apróságokkal készül, hiszen már inkább a 2017-es autóra összpontosítanak.

Bár mérnökei terveztek új alkatrészeket, az anyagi gondokkal küzdő kiscsapat nem tudta fejleszteni autóját, a múlt hónapban viszont felcsillant a remény, a Longbow Finance ugyanis átvette az alakulatot, és úgy tűnik, rendezi a pénzügyi problémákat is. Ezzel párhuzamosan elkezdődött az új alkatrészek gyártása, melyek közül néhány már felkerült a C35-ösöre.

A Brit Nagydíj pénteki napján például kipróbáltak egy továbbfejlesztett hátsó szárnyat, ami a Hungaroringen is fenn volt a versenygépen, a szünet utáni futamokra pedig új első szárnnyal és padlólemezzel készülnek. Svéd pilótájuk reméli, ezek meghozzák az áttörést. „Úgy érzem, a többiek már bevetették a komolyabb fejlesztéseiket, és az év második felére csak kisebb újításokkal készülnek. Ezért reménykedem abban, hogy mi többet fejlődhetünk” – kezdte nyilatkozatát.

„Remélem, nagyobb előrelépéseket teszünk, a fejlesztéseink ugyanis később érkeztek, mint vártuk, így most nagyobbat ugorhatunk, mint a többiek” – emelte ki ismét Ericsson, kinek csapata eddig egy pontot sem szerzett és csak a 11. helyet foglalja el a tabellán, ilyen hátul pedig sosem végeztek még a bajnokságban 1993-as debütálásuk óta.

„Vissza kell térnünk a pontszerzők közé! Ez nagyon fontos, különösen az, hogy több pontot szerezzünk a Manornál. Most ez a célunk, és reméljük az újításoknak köszönhetően gyorsabbá válunk. A légkör egyébként sokkal jobb a csapatnál, mióta megérkezett az új tulajdonos. Korábban sokan aggódtak az istálló jövője miatt. Most mindenki sokkal pozitívabb, és mindenki azon van, hogy erősebbek legyünk a második félévben. Ami a jövő évet illeti, szintén úgy tűnik, hogy a csapattagok sokkal jobban hisznek az alakulatban, és jobbra fordulhat a sorsunk” – magyarázta.

A csapattárs, Felipe Nasr szintén magabiztosan nyilatkozott a 2017-es évről, az ideivel kapcsolatban viszont jóval lemondóbb hangot ütött meg riválisánál. „Bár új csomagot viszünk Belgiumba, a csapat már 2017-re összpontosít, ami teljesen érthető, látva, hol tartunk most. Sok futam van még, hogy pontot szerezzünk, és javítsunk az autón, ugyanakkor nem hiszem, hogy kritikus fontosságú lenne a Manor legyőzése. Persze nem adom fel, és a csapat sem adja fel. Pontokat akarunk, és megtesszük, amit lehet. Ha a csomagunk működik, jó helyzetbe kerülhetünk, lehet, bárhol pontot szerezhetünk. De elsősorban egy olyan pályán, ahol nincs szükség nagy leszorítóerőre, talán Monzában” – nyilatkozta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt