A Sauber már látja a fényt az alagút végén

írta: M4Sport
2016. július 14. 15:41
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár azt még nem árulhatja el, kik sietnek a csapat segítségére, Monisha Kaltenborn nemrég meglehetősen pozitívan nyilatkozott a Sauber jövőjéről, ami úgy tűnik, lassan biztosítottá válik az új befektetőknek köszönhetően.

Hosszú hónapok óta bizonytalan a mezőny egyik legrégebbi csapatának sorsa: a Sauber háza tájáról az év eleje óta szinte folyamatosan negatív hírek érkeztek, a vezetőség ugyanis rendre csúszott a dolgozók kifizetésével, az autóra pedig egyetlenegy komoly újítás sem került fel. A vadabb pletykák szerint az is kérdésessé vált, befejezhetik-e a 2016-os szezont.

A napokban azonban több jó hír is érkezett: kiderült például, hogy a svájciak megoldották a bérekkel kapcsolatos problémákat, és egy komoly befektetővel is felvették a kapcsolatot. Most maga a csapatvezető hintette el, hogy hamarosan dűlőre jutnak az új partnerrel, amikor az Autosport arról kérdezte, az elmúlt hetek történései levettek-e némi terhet a válláról és lát-e már egy kis fényt az alagút végén. „Többet egy kicsinél” – felelte sejtelmesen Kaltenborn.

„Tény, hogy megkönnyebbültem a történtek miatt, hiszen ez egy remek csapat, ahol nagyszerű, tehetséges emberek dolgoznak. Voltak bizonyos dolgok, melyek rosszul érintettek bennünket. A csapat azonban megérdemli (hogy megmeneküljön). Nem beszélek a bejelentés időpontjáról, de van egy program, amit követni fogunk, és ha itt az ideje, mindenről bejelentést teszünk” – magyarázta.

Kaltenborn kiemelte, a szóban forgó befektetők elkötelezettek a csapat iránt, és annak sorsát is szívükön viselik. Noha a múltban több csapat is pórul járt a még be nem jelentett megállapodásokkal (volt, hogy a Sauber is elveszített egy befektetőt, mellyel hosszú ideig tárgyalt), a csapatvezető bízik abban, új partnerei nem fognak eltűnni. „Nem csak mi megyünk át nehéz időkön, melyekben nem tudhatod, mikor tűnnek el (a partnerek) ha történik valami.”

„Örülök, hogy van más megoldás. Örülök, hogy itt lesznek és támogatják majd a csapatot; egyek leszünk. Mindig szükség van azokra az erős partnerekre, akik látják a lehetőséget a csapatban. Ez nekünk mindig is az erősségünk volt. A múltban itt volt a Red Bull, vagy a Petronas; sok erős támogatónk volt már. A BMW is választhatott volna egy másik csapatot, választhatták volna bármelyik alakulatot, de hozzánk csatlakoztak, mert látták a lehetőséget bennünk” – mondta.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#3 Thibczy 2016. július 14. 23:25  
Denis Hunter:
nemtom honnan szedted a VW-t ok nem jonnek meg mindig az F1-be. En akkor latnam a fenyt az alagut vegen, ha az alagutat (Monisha) kivagnak a csapatbol es nem fedne sotetseg a vezetoseget

Vele együtt pedig a két fakezű pilótát.

Denis Hunter
#2 Denis Hunter 2016. július 14. 16:44  

nemtom honnan szedted a VW-t ok nem jonnek meg mindig az F1-be. En akkor latnam a fenyt az alagut vegen, ha az alagutat (Monisha) kivagnak a csapatbol es nem fedne sotetseg a vezetoseget

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. július 14. 16:10  

Sauber-Volkswagen?
de szép is lenne.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája