A Sauber nem lép a Haas útjára

írta: M4Sport
2016. május 21. 11:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem csak a Sauber küzd azért, hogy fenntartsa Forma–1-es alakulatát – jelentette ki a svájciak csapatvezetője, Monisha Kaltenborn, aki nyilatkozata során egyértelművé tette, a problémák ellenére sem térnek rá arra az útra, amin a Haas jár.

Az elmúlt időszakban sokat olvashattunk a Sauber anyagi gondjairól: a csapat hónapok óta késve fizeti dolgozóit, akik közül több neves szakember is távozott, a problémák pedig a fejlesztésekre is hatással voltak, a pénzhiány miatt ugyanis nem kerültek fel újítások a C35-ösöre. És, ha nem oldódnak meg a problémák, a közeljövőben nem is érkeznek jelentős frissítések.

Erre a csapat brazil pilótája, Felipe Nasr is utalt. „Nehéz idők ezek, de jelenleg számunkra ez a realitás” – nyilatkozta. „Ez a helyzet, de tudom, a csapat mindent megtesz, hogy javítson rajta. Vannak tervezett fejlesztéseink, de ahhoz, hogy ezeket be is vethessük, a csapatnak több pénzre van szüksége” – folytatta, majd azt is elárulta, mikor akarták bevetni a szóban forgó újításokat. „Úgy volt, hogy a hetedik és a tizedik futam között vetjük be, de nem tudom, mi a legújabb terv.”

A Forma–1 hivatalos oldana nemrég a csapatvezetőt, Monisha Kaltenbornt szólaltatta meg a kialakult helyzet kapcsán. A beszélgetés során az is szóba került, vajon, mikor oldódhatnak meg ezek a nehézségek. „Nem tudok konkrét időpontot mondani, de egyértelmű, hogy mi olyan gyorsan meg szeretnénk oldani ezt, amilyen gyorsan csak lehet” – kezdte. „Az is segít, hogy más csapatoknak is nehéz körülmények között kell boldogulniuk. Nem vagyunk egyedül. Olyan környezetben kellene dolgoznunk, ami jobban kedvez a privát csapatoknak” – tette hozzá.

Amikor a pénzügyi háttérről és a részletekről kérdezték, Kaltenborn meglehetősen diplomatikusan válaszolt. „Tudják, hogy csapatvezetőként nem beszélek az istálló anyagi hátteréről, és ezen nem fogok változtatni. Való igaz, nem könnyű az életünk, és a többi csapathoz hasonlóan mi is komoly kihívásokkal nézünk szembe. De nagyon keményen dolgozunk, hogy megoldjuk a problémákat, és most ez a legfontosabb. Reméljük, a helyzet hamarosan megoldódik.”

Egyesek úgy vélik, a Sauber számára az lenne a legjobb, ha a jövőben áttérnének arra az útra, amin a Haas jár, vagyis annyi alkatrészt kellene vásárolniuk egy gyári csapattól, amennyit a szabályok szerint még vásárolhatnak. Kaltenborn nem ért egyet ezekkel a véleményekkel. „Mi kívülről úgy látjuk, nagyon jó munkát végeznek. Igazán figyelemreméltó munkát! Ugyanakkor bármit is tudunk róluk kívülről, vannak utak, melyek szerintünk nem a helyes irányba visznek. Szerintünk kulcsfontosságú, hogy egy csapat konstruktőr legyen. Lehet vitatkozni arról, pontosan mi is a konstruktőr, de én úgy vélem, néhány dolgot magadnak kell előállítani – ez a Forma–1” – magyarázta.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#6 GreenHonda 2016. május 23. 18:56  
Denis Hunter:
ok azert a legujabb Ferrari motort kapjak, a Renault-nal meg a kocsi sem tul eros szerintem, de elsonek mindenkeppen a motoron kell javitani. Amugy a Renault mar szerzett pontot, a Sauber meg nem, igy nem igazan szamit nekik, hogy kivel harcolnak, ha a vegelszamolasnal jobban jonnek ki.

Szocsiban jobban ment a Renaultnak és összejött a pontszerzés de többször is ott voltak futamtempóbana Sauberesek, legutóbb Ericsson mindkettő előtt végzett, bár igaz csodálkoztam is Magnussen hogy esett hátra de lehet más taktikán volt, ami nem jött be. Mindenesetre az idei Ferrari motor mellettük szól, csak nem tudom ez mennyire magyarázza ki őket

Denis Hunter
#5 Denis Hunter 2016. május 23. 11:50  
GreenHonda:
0 fejlesztéssel mondjuk még durva hogy a Renault-val felveszik a versenyt. Bár már nem sokáig de eddig égtek a franciák rendesen

ok azert a legujabb Ferrari motort kapjak, a Renault-nal meg a kocsi sem tul eros szerintem, de elsonek mindenkeppen a motoron kell javitani. Amugy a Renault mar szerzett pontot, a Sauber meg nem, igy nem igazan szamit nekik, hogy kivel harcolnak, ha a vegelszamolasnal jobban jonnek ki.

GreenHonda
#4 GreenHonda 2016. május 22. 21:21  

0 fejlesztéssel mondjuk még durva hogy a Renault-val felveszik a versenyt. Bár már nem sokáig de eddig égtek a franciák rendesen

Utoljára módosítva: 2016. május 22. 21:21

albutr
#3 albutr 2016. május 22. 20:16  

pedig lehet hogy jobban járnának vele.

Utoljára módosítva: 2016. május 22. 20:17

Denis Hunter
#2 Denis Hunter 2016. május 22. 11:07  

haladas viszont, hogy a bamba fejet nem raktatok be ebbe a cikkbe is :D

Denis Hunter
#1 Denis Hunter 2016. május 22. 11:06  

En sem ertek egyet azzal amit a HAAS csinal, de ettol fuggetlenul inkabb a csodbe viszi a csapatot ez a zakkant no, mintsem kihasznalva a szabalyokat jobb autot epithessenek es legyen eselyuk pontszerzesre? Ha iden nem szereznek pontot (ami eleg valoszinu) akkor jovore kb vege is a csapatnak, mert nem lesz elegendo beveteluk 2 fizetos versenyzovel sem. Meg a Manor is kozelebb van a pontszerzeshez, mint ok. Talalhatnanak mar egy masik csapatvezetot, mert Kalteborn szegyent hoz erre a nagymultu eros kozepcsapatra, akik neha a dobogoert harcoltak.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

22016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt