A „számító” Rosberg az „F1 Messijét” győzheti le

írta: M4Sport
2016. november 07. 13:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamiltont igazi zseninek tartja, ám Nico Rosberget nem tartja lassabb versenyzőnek nála – a bajnoki címért küzdő páros korábbi gokartos főnöke, Dino Chiesa mindkettejükről szemléletes jellemzést adott.

Akár már Brazíliában bebiztosíthatja élete első F1-es világbajnoki címét Nico Rosberg. Ebben csupán Lewis Hamilton akadályozhatja meg, akivel az elmúlt három szezonban rendre különcsatát vívtak a végső győzelemért, és aki egyfajta nemezissé vált a német számára.

Ők ketten már gyerekkorukban is együtt versenyeztek – például Dino Chiesa gokartcsapatában, aki most a La Gazzetta dello Sportnak adott interjúban állította szembe egymással a Mercedes két versenyzőjét. „Rosberg mindig is hű maradt önmagához, ő pozitív értelemben véve egy egyszerű fiú. A gyerekkori szerelmét vette feleségül, vele alapított családot. Időnként beszélünk is egymással. Idén vett tőlem egy gokartot, és eljött az Adria-pályára, hogy kipróbálja” – mesélte az olasz.

Hamilton ezzel szemben cseppet sem él hétköznapi életet, s életstílusával sokszor a kritikák kereszttüzébe is kerül. Chiesa nem hinné, hogy ez rossz hatással lenne pályán mutatott teljesítményére. „Lewis az én szememben az elmúlt harminc év három legjobb versenyzője között van. Számomra ő a Forma–1 Messije. Bármerre utazhat a nagyvilágban, még úgy sem látom azt, hogy ez egy kicsit is befolyásolná a mutatott teljesítményét. Ha majd egy napon találkozik a maga Ronaldójával, talán változtat a nézőpontján, vagy talán abba is hagyja. Bár a valóságban már van is egy Ronaldónk itt, csak épp nincs meg a szükséges háttere ahhoz, hogy megmutassa, mit tud: Fernando Alonso az” – vélekedett.

Chiesa szerint azért Rosbergnek is vannak tulajdonságai, amelyekkel felül tudja múlni Hamiltont. „Nico egy hűvös számító. Ez nem rossz tulajdonság. Lewis 2007-ben pont azért bukta el a bajnoki címet, mert Kínában a boxbejáratnál a kavicságyba kormányozta a McLarenjét. Rosberg ilyen hibát sosem követett volna el. Másfelől viszont ha Lewisnak jól megy, akkor szinte legyőzhetetlen. Lewisban egyszerűen több van abból a bizonyos pluszból, mint a többi versenyzőben.”

„Ami a tempót illeti, szerintem egy szinten állnak ők ketten. Legfeljebb a győzelem iránti vágy terén látok különbséget közöttük, a versenyen mutatott agresszivitás terén. Ha Rosberg veszít, az mélyen nagyon bosszantja őt, de egy nap múlva már el is felejti. Lewisnál ez másképp van. Ő sosem fog nyugodni onnantól.”

E különbségre korábban maga Hamilton is felhívta már a figyelmet, igaz, ő nagy port kavaró nyilatkozatával pár éve arra próbált utalni, hogy miközben neki családja szerény anyagi háttere miatt mindenért keményen meg kellett küzdenie, addig Rosberg gazdag édesapjától, Keke Rosbergtől mindent megkapott, amire szüksége volt.

Chiesa szerint ez távolról sem fedi a valóságot. Rámutatott, neki más jellegű nehézségeket kellett leküzdenie ahhoz, hogy idáig eljusson. „Tény, hogy Keke segített a fiának megérteni az autóversenyzést. De csakis akkor tudod végigjárni ezt az utat, ha elég tehetséges vagy. Nicónak pedig most már csakis a bajnoki cím hiányzik a tarsolyból. Még jól emlékszem arra, amikor Keke heccelte a fiát: »Majd ha te is bajnok leszel, majd akkor újra beszélhetünk.«”

„Már a gokartos időszakban sem volt könnyű dolga Nicónak. Mesés tehetségek tartoznak a generációjába. Négy éven át versenyzett nálam, előbb Robert Kubica, aztán Lewis Hamilton ellen. A Forma–1-ben pedig Michael Schumacher, majd Lewis Hamilton csapattársaként” – hívta fel a figyelmet.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#1 Masters_Of_Hardcore 2016. november 08. 23:59  

"Lewis 2007-ben pont azért bukta el a bajnoki címet, mert Kínában a boxbejáratnál a kavicságyba kormányozta a McLarenjét. Rosberg ilyen hibát sosem követett volna el. Másfelől viszont ha Lewisnak jól megy, akkor szinte legyőzhetetlen."

Kettős mérce, körülmények, semmibe vetése.. LOL... Ő se csinálta volna meg azt a hibát, ha nyerhetett volna.. Nade újoncként egy a bajnokságból kizárt csapat versenyzőjeként még legyen egyéni bajnok? Ki hiszi el hogy lehetett volna... :D Csak valami naív kis pöcs.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”