„A szimulátor olyan, mint egy rossz számítógépes játék”

írta: M4Sport
2016. június 16. 18:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

A címvédő világbajnok, Lewis Hamilton továbbra sem gondolta meg magát: még mindig túl könnyűnek találja a bakui pályát, igaz, mai sajtótájékoztatóján kiemelte, komolyabb véleményt csak akkor formál róla, ha már végigment rajta Mercedesével.

Hamilton sosem titkolta, nem rajong a modern F1-es pályákért, az Európai Nagydíj előtt pedig azt is egyértelművé tette, egyelőre a bakui sem tetszik neki, igaz, a szimulátorban mindössze 8 kört teljesített, hiszen a felkészülés ezen formáját sem kedveli. Mivel szokásához híven kihagyta a csütörtöki pályabejárást, a helyszínen kiemelte, komolyabb véleményt csak pénteken formál majd a pályáról, azt viszont továbbra is tartja, hogy az eddigiek alapján nem lopta be magát a szívébe.

„Majd holnap meglátom” – felelte, amikor az első benyomásokról faggatták. „A szimulátorban könnyűnek tűnt, de a szimulátor nem túl jó. Alapvetően olyan, mint egy rossz számítógépes játék; nem mond túl sokat a pályáról. Még nem vezettem, szóval nem tudom megmondani, milyen. Nem tudom, hogy rázós-e, vagy sima. Nem tudom, kemény-e fékezéskor, és azt sem, milyenek a rázókövek. Semmit sem tudok róla. Csak a vonalvezetést ismerem, szóval azt legalább tudom, merre kell mennem. Holnap az első körök után már tudni fogom, nehéz-e vagy sem” – tette hozzá.

A háromszoros világbajnok nyilatkozata során kiemelte, az azon résztvevő riválisokkal ellentétben ő nem tartja értékesnek a pályabejárást, hiszen a szimulátorhoz hasonlóan az ott szerzett tapasztalatok sem érnek fel a pályán gyűjtöttekkel. „Mindenkinek más a hozzáállása. Arra gondoltam, hogy este biciklivel körbemegyek rajta, amit lehet meg is teszek, de tetszik a gondolat, hogy holnap próbálom ki először. Izgatott vagyok emiatt. A Forma–Renault-tól kezdve a harmadik-negyedik F1-es évemig bejártam a pályákat, de ennek semmi köze sincs a hétvégi teljesítményhez” – kezdte érvelését.

„2010 óta nem járom be a pályákat, mert ettől semmi sem változik. Ha körbesétálsz, vagy motorozol a pályán, akkor látod a rázóköveket, de ezek teljesen mások a versenyautóban ülve. Mások ezzel is foglalkoznak, én nem. Holnap körbemegyek a pályán, ilyenkor pedig az ember fényképeket készít a memóriájával és igyekszik folyamatosan tanulni a körök alatt” – folytatta a címvédő, aki eddig csak a 16-os kanyart vette szemügyre, de azt is csak azért, mert jól látja szállodája ablakából.

Miközben Jenson Button és Hamilton csapattársa, Nico Rosberg is arra panaszkodott (és aggodalmának adott), hogy Bakuban túl kicsik a bukóterek, a címvédő szerint abban a kanyarban, amit ő látott, túl nagy volt ez a terület. „Megérkeztem és kinéztem az ablakból. Csak egyetlenegy kanyart láttam, a 16-ost és arra gondoltam, milyen nagy itt a bukótér. Van egy fehér volna, és attól úgy 10 méterre a fal. Monacóban alig vannak bukóterek, csak azokon a területeken, ahol tényleg, de tényleg szükség van rájuk. De holnap többet mondhatok majd. Kimegyünk, a 16-os kanyaron is áthajtunk, és majd akkor visszajöhettek” – mondta zárásképpen az újságíróknak.


Hungarotickets nyereményjáték

Magyar Nagydíj nyereményjáték

2x2 belépő várja gazdáját a Forma-1-es Magyar Nagydíjra! :) A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint A HUNGAROTICKETS FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN tagelni (megjelölni) magad és azt a családtagodat, barátodat, akivel el szeretnél venni a Magyar Nagydíjra. ITT a lehetőség, tessék tagelni, és nyerni! Sorsolás a Hungarotickets Facebook oldalán, jövő hét hétfőn!

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Susie Wolff és Toto Wolff

02016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

02016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

02016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”

02016.10.21. 13:01

Alonso szerint a rossz gumik agyonüthetik a 2017-es változásokat

„Nem fog érdekelni, hogy 5 másodperccel gyorsabbak vagyunk az első körben, ha utána 3-mal lassabbak”