„A tehetség dönt, nem a pénz”

írta: M4Sport
2016. szeptember 12. 20:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

A tehetség és nem a pénz lesz a fő szempont a 2017-es pilótapáros véglegesítésénél – jelentette ki Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatvezetője, kiemelve, az istálló a komoly anyagi gondok ellenére mindig a legjobb pilótákat akarta megszerezni, de a támogatókra is figyelnie kellett.

A svájci csapatnál évek óta küszködtek a pénzhiánnyal, 2016 elején pedig komoly problémákkal szembesültek: dolgozóikat több alkalommal is csak késve tudták kifizetni, autójuk fejlesztését pedig teljesen le kellett állítaniuk. Felmerült, még az évet sem tudják befejezni, az istállót felvásároló Longbow Finance azonban úgy tűnik, stabilizálta anyagi hátterüket.

Az, hogy a csapat most már biztosabb lábakon áll, egyet jelent azzal, hogy a folytatásban a pilóták kiválasztásakor sem kell elsődleges szempontként kezelni a támogatói hátteret, vagyis azt, mennyi pénzt hoznak az egyes szponzorok az alakulathoz. Igaz, Kaltenborn kiemelte, eddig sem fordult elő, hogy csak ez alapján választottak. „Itt a Saubernél sosem döntöttünk csak a pénzügyi okok miatt. Nem erről vagyunk híresek” – nyilatkozta a Motorsportnak.

„Ezeket is figyelembe kell venni, viszont mindig odafigyeltünk magára a versenyzőre is, és ha szükségünk van rá pilótaként, akkor megszerezzük. A hozzáállásunk a jövőben sem fog megváltozni, vagyis először megnézzük a versenyzőt, majd a többi tényezőt is számításba vesszük, valamint azt, mire van szükségünk” – magyarázta.

A Sauber egyébként érdekes helyzetben van, hiszen az elmúlt időszakban fel sem merült az átigazolások kapcsán, sőt a legtöbben biztosra veszik, hogy Marcus Ericsson biztos az istállónál marad, de állítólag Felipe Nasr is jó eséllyel pályázik a szerződéshosszabbításra. Igaz, az ő neve a Williams és a Haas kapcsán is felmerült. A párosról egyébként Kaltenborn is pozitívan nyilatkozott, a 2017-es évvel kapcsolatos bejelentésről pedig csak annyit mondott, amikor készen állnak, majd bejelentik, milyen versenyzőkkel vágnak neki az új szezonnak.

„A versenyzőink jól teljesítenek, noha az év nem volt egyszerű azokkal a problémákkal, melyek felütötték a fejüket. Voltak, amit tudtunk kezelni, és voltak olyanok is, melyeket nem. Viszont a srácok tényleg jól vezettek, és reméljük most, az új fejlesztésekkel szereznek néhány pontot” – zárta gondolatát a csapatvezető, kinek alakulata egyelőre utolsó a tabellán.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#5 f1m12 2016. szeptember 13. 14:35  

mindig van jónéhány pilóta, akik szerintem harmatgyengék az F1-ben. nos, ezek közül kettő tuti a Saubernél versenyez

_JuSuF_
#4 _JuSuF_ 2016. szeptember 13. 12:38  

Ez az év vicce volt :D

Denis Hunter
#3 Denis Hunter 2016. szeptember 12. 22:18  

regen volt mar, mikor a Sauber tehetseges versenyzoket igazolt. Nem is ertem Nasr hogyan kerulhetett szoba a Williams-nel. Remelem nem kerul oda, meg Ericcson is jobb nala iden.

cybergyerek
#2 cybergyerek 2016. szeptember 12. 22:06  
Balrog:
Kíváncsian várom, hogy melyik három-négy versenyző lesz a befutó

:D

Balrog
#1 Balrog 2016. szeptember 12. 21:14  

Kíváncsian várom, hogy melyik három-négy versenyző lesz a befutó

HairHungary