A Toro Rosso feltámadása „egyszeri”

írta: M4Sport
2016. szeptember 18. 11:14
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren versenyigazgatója, Éric Boullier úgy érzi, a Toro Rosso jó formája „egyszeri” csupán, a szingapúri pálya ugyanis kedvez az autójuknak, a folytatásban viszont ott tudnak lenni ellenfelük előtt, és megszerezhetik a hatodik helyet a gyártók bajnokságában.

Titkon talán jobb eredményben bíztak, tavalyhoz képest azonban már ez is előrelépés: a McLaren-Honda a konstruktőri bajnokság hatodik pozíciójáért harcol. Köszönhetően az utóbbi időben mutatott formajavulásnak, és a Toro Rosso gyengébb futamainak egyelőre ők birtokolják a megszerezni kívánt pozíciót, előnyük azonban csak három egység az olaszokkal szemben.

Szingapúrban viszont a Toro Rosso tűnik erősebbnek: versenyzőik a hatodik és a hetedik helyről vágnak neki futamnak, míg a McLarennek egy kilencedik és egy tizenkettedik rajtkocka jutott. A csata kapcsán Boullier elmondta, feltehetően a futamon is az ellenfél mögött lesznek, később viszont fordulhat a „hadiszerencse”. „A Toro Rosso legyőzése a cél, és az, hogy növeljük az előnyünket a bajnokságban. Most előttünk vannak, és az ilyen típusú pályákon jobb munkát végeznek” – mondta.

„Viszont úgy gondolom, ez csak egyszeri. A futamon természetesen mindent megteszünk majd; fontos lenne, hogy jól startoljunk” – magyarázta a francia, aki reméli, csapata szerez néhány pontot a villanyfényes viadalon. „Számítunk némi feszültségre az első két sorban, és sosem tudhatod…” – utalt a Mercedes és a Red Bull pilótáira, akik már a startnál „egymásra találhatnak”. „Talán egy jobb stratégiával legyőzhetjük az egyik Toro Rossót. Szóval, van lehetőségünk arra, hogy ne veszítsünk túl sok pontot velük szemben, és megtartsuk a helyünket” – jelezte.

Az istálló spanyol pilótája, Fernando Alonso egyetért főnökével. „Többé-kevésbé ebben a helyzetben vagyunk, csak a Toro Rosso nagyon gyors itt” – mondta, amikor arról kérdezték, miért maradt el a McLaren a hét előtt megfogalmazott céltól, vagyis attól, hogy ők lesznek a negyedik leggyorsabb csapat. „Vagyis, mondjuk úgy, hogy nagyon gyorsak az utcai pályákon, de tudjuk, hogy a folytatásban előttük lehetünk. Továbbra is az a célunk, hogy a negyedik leggyorsabb csapat legyünk, és a szezon későbbi szakaszában remélhetőleg előttük végzünk majd” – tette hozzá.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Balrog
#1 Balrog 2016. szeptember 18. 12:04  

Mindig a Fekete Lovag jut eszembe a McLaren nyilatkozatokról, a színösszeállítás még stimmel is :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt