A Toro Rosso teljesítette a töréstesztet!

írta: M4Sport
2016. február 03. 19:19
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Toro Rosso is közelebb került az első barcelonai gyakorláshoz, miután autója szerdán teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) töréstesztjét. Max Verstappen eközben elhintette, az új gép akár egy másodperccel is gyorsabb lehet a 2015-ösnél.

Noha a Red Bull második számú csapata az erőforrások körüli huzavona miatt alapos késésbe került (csak decemberben jelentették be, milyen motorral indulnak idén), ám a gyorsított munkatempónak hála autója már február elején átment az FIA töréstesztjén. Ez egyet jelent azzal, hogy a karosszéria megkapta az engedélyt a szövetségtől az első teszten való részvételre.

A Motorsport már korábban megszellőztette, az istálló a partnerváltás (a Renault hajtóegységei helyett a folytatásban Ferrari erőforrásait használja) miatt egy komolyabb módosítást is végrehajt; állítólag megnövelik versenyautójuk tengelytávját, hogy a sebességváltó megfelelően kapcsolódjon az mozgási energia-visszanyerő rendszerhez.

A megbízható információkat közlő amerikai hírportál az idézett cikkben a csapat versenygépének orrészéről is írt: úgy tudják, ez a következő szezonban is rövid marad (ahogyan azt az STR10-es továbbfejlesztett verziójának esetében is láthattuk). Legutóbb arról adtak hírt, hogy a szóban forgó elem leginkább a Mercedes által használt megoldáshoz fog hasonlítani.

Az istálló tavaly igencsak ütőképes karosszériával állt elő, a Renault hibái miatt azonban nem bírta mindig kiaknázni a versenygépben rejlő lehetőségeket. Bár a Ferraritól csak tavalyi motorokat kapnak, holland pilótájuk szerint a váltásnak roppant pozitív hatása lesz. „A gyorsulás mértéke nyolc tized és egy másodperc között lesz, ami természetesen elég sok” – mondta Verstappen.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary