A Toro Rosso válaszokat akar

írta: M4Sport
2016. szeptember 02. 13:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Toro Rosso komoly teszteknek veti alá a Német Nagydíjon bevezetett B-csomagot, hogy kiderítse valóban előrelépést jelentenek-e az újítások, vagy jobb lesz, ha a folytatásban – elismerve, hogy a fejlesztések nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket – visszalépnek egyet.

A csapat nagyra becsült technikai igazgatója, James Key mindenképpen meg akarja érteni, a szélcsatornában ígéretes eredményeket produkáló fejlesztések miért nem teljesítenek hasonlóan (miért nem hozzák a hasonló eredményeket) a pályán, mióta felszerelték őket a versenyautóra. Éppen ezért Olaszországban komoly teszteknek vetik alá ezek az új alkatrészeket.

A faenzaiak komoly előrelépést vártak a szóban forgó csomagtól (olyan fejlődésre számítottak, amilyet a Force India produkált a Spanyol Nagydíj óta), ezek azonban elmaradtak: versenyzőik Németországban és Belgiumban is kiszorultak a pontzónából, Carlos Sainz pedig legutóbb már azt is elhintette, ez nemcsak az egyéves motoroknak köszönhető.

A tervek szerint az egyik autó biztosan az új alkatrészekkel fut majd Olaszországban, míg a másikon régebbi elemek lesznek, hogy kiderüljön, melyik teljesít jobban. Az új csomag egyébként továbbfejlesztett első szárnyat, első és hátsó fékhűtőt (ennek fejlesztése során próbálták azt az irányt követni, amit a legtöbb ellenfél), módosított oldaldobozt és padlólemezt tartalmaz. A hűtéssel kapcsolatos módosításokat egyébként mindkét autón fennhagyják, ezek ugyanis javulást hoztak.

A mostani tesztek eredménye nemcsak az idei év miatt lesz fontos a csapat számára, hanem a 2017-es miatt is, a fejlesztések irányát ugyanis részben a jelenleg használt alkatrészek határozzák meg, abban az esetben pedig az új autó fejlesztése során is gondban lehetnek a csapat mérnökei, ha ezek nem működnek megfelelően az év második felében. Ha ez így lesz, akkor az istállónak mindenképpen vissza kell térnie néhány korábbi elemhez.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary