A verseny előzése volt – Ricciardo is mutogatott örömében…

írta: M4Sport
2016. szeptember 04. 16:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sok izgalmat ugyan nem hozott az Olasz Nagydíj, az év egyik legszebb előzését mégis ezen a versenyen láthattuk!

Daniel Ricciardo nevéhez fűződött, aki utolsó etapjára szuperlágy gumikat tetetett fel, abban a reményben, hogy valahogy elkaphatja rajtuk az egész futamon át üldözött Valtteri Bottast. A 47. körben az ausztrál versenyző aztán támadást indított, jóllehet, első ránézésre kicsit sem volt támadási pozícióban… Rendkívül távolról bújt be a féktávon a Williams mellé belső ívre, s – a 2014-es itteni manőverét idézve – megfogta, majd elfordította autóját, és megszerezte az 5. pozíciót.

Hogy mennyire élvezte, arról mindent elmond, hogy a Curva Grandéba érve előbb belenézett a visszapillantóba, majd balkezét fölemelve hüvelyk- és kisujját kinyújtva intett magának… „Annyira távolról érkezett, de Valtteri együttműködésére is szükség volt ahhoz, hogy ne menjenek össze. Nagyon elégedett volt magával, és az is lehetett” – kommentálta megmozdulását Christian Horner csapatfőnök.

„A verseny közepén hosszú ideig Valtteri mögött voltam, és amikor közelebb kerülsz valakihez, máris elkezdenek tönkremenni a gumik” – mesélte a párharcukról Ricciardo. „Nagyon gyorsak voltak a célegyenesben. Sosem tudtam olyan közel kerülni hozzá, mint abban a körben, ezért arra gondoltam, miért is ne?”

„Nem akarok úgy távozni vasárnap este, hogy arra gondolok, megpróbálhattam volna. Ezért aztán megpróbáltam. És sportszerű volt. Tudtam, hogy nem fog belém fordulni, nem fog balesetet okozni. Láttam, hogy érzékelte, közel vagyok hozzá, ezért csak arra gondoltam, gyerünk. Szerintem össze sem értünk, amennyire én láttam, minden tisztán ment. És nagyon élveztem” – mondta a szokásos mosollyal az arcán.

Valtteri Bottas már nem élvezte annyira. „Elég távolról indult” – mondta a finn. „Frissebb és gyorsabb gumikon volt. Mindent föltekertem és megnyomtam, amit csak lehetett, hogy mindent kihozzak a motorból, közben pedig olyan későn próbáltam fékezni, amennyire csak lehetett, de így is be tudott fordulni, és jobb volt a kigyorsítása is a sikánból. A végén aztán úgy öt másodpercre elhúzott. A gond az volt, hogy nem voltunk elég gyorsak ma, a végén pedig jobban elkoptak a gumik, szenvedtünk egy kicsit.”

Ricciardo végül az 5. helyen kormányozta célba autóját, és bár pontelőnye csökkent Sebastian Vettellel szemben, három futamos dobogós sorozata pedig megszakadt, panaszra így sem volt oka. „Miután az előző versenyeken mindig dobogós voltam, természetesen mindig reménykedem. Reálisan nézve tudtuk, hogy a Ferrari előnyben lesz itt. Tudtuk, hogy a Williams és a Force India is szoros csatát vív majd velünk, így az ötödik hely volt a cél, és ez meg is lett. Tegnap nem sikerült, ezért ma mindent megtettem azért, hogy meglegyen.”

Horner kiemelte, a mostani hétvége számukra a kármentésről szólt, így különösen elégedettek azzal, hogy továbbra is a konstruktőri bajnokság második helyén állnak a Ferrari előtt. „Pontelőnnyel hagyjuk el Európát, ez a legfontosabb. A következő futamokon nagyon szoros csatát vívhatunk velük.”

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Balrog
#6 Balrog 2016. szeptember 04. 18:30  

:D
https://streamable.com/8lbu

continental
#5 continental 2016. szeptember 04. 18:10  

Bőven kellett hozzá h Bottas ekkora madár legyen.

aw123
#4 aw123 2016. szeptember 04. 17:39  
f1m12:
meg is van a nap pilótája. más még ennyit sem csinált

Bar ezen a futamon nehez barkit is egyertelmuen valasztani button rosberg bottas es vettel is jot mentek szerintem.

f1m12
#3 f1m12 2016. szeptember 04. 17:29  

meg is van a nap pilótája. más még ennyit sem csinált

aw123
#2 aw123 2016. szeptember 04. 17:28  
qwerm:
az év legszebb előzése? hm...

Egyik :)

qwerm
#1 qwerm 2016. szeptember 04. 17:02  

az év legszebb előzése? hm...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa