A Williams-BMW-nél még mindig nem döntöttek

írta: Motorsportal
2003. június 04. 14:13
A BMW a 2000-es évadban kezdte meg a WilliamsF1 csapattal való együttműködését.

A Williams-BMW célja természetesen az, hogy a közeljövőben világbajnokságot nyerjenek, azonban jelenleg keményen kell küzdeniük azért, hogy ezt elérhessék.

A tavaly szinte verhetetlennek tűnő Ferrari idén sem gyengélkedik, valamint a McLaren-Mercedes autói is igen jól szerepelnek, ezért a csapatra kemény munka vár, ha még idén meg szeretné szerezni a világbajnoki címet.

Az már régóta ismert, hogy a BMW V10-es motorja az egyik legerősebb aggregátor a Formula-1 mezőnyében, ennek köszönhetően a csapat - egy megfelelő kasztnival - már harcba szállhat a világbajnoki címért.

Bár az elmúlt hétvégén megszerezett első rajtrács és győzelem új reményeket ébresztett, a közös munka folytatásáról szóló szerdződés aláírása azonban még mindig várat magára.

"A közös munka folytatásának alapvető feltéle az, szorosan együtt kell működnünk" - nyilatkozta az angol sajtónak a csapat technikai igazgatója, Partick Head.

Head azonban úgy véli, hogy egy bizonyos idő óta a BMW jobban ki szeretné venni a részét a fejlesztési munkálatokból.

Az utóbbi hetekben gyakran lehetett arról hallani, hogy a két fél elégedetlen a másik fél munkájával, ami egész biztosan rányomta bélyegét a Williams-BMW csapat jövőjére.

"Az rendben van, hogy új emberek kerüljenek a csapathoz. De ahhoz semmiképpen nem járulunk hozzá, hogy az autók terén - aminek semmi köze nincsen a motorhoz - korlátozva legyen a felelősségünk" - nyilatkozta Sir Frank Williams.


Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Austin

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

552016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta