A Williams elkapná a Ferrarit

írta: M4Sport
2016. március 04. 15:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Williams vezető tesztmérnöke, Rod Nelson nem tartja elképzelhetetlennek, hogy csapata idén átugorja a Ferrarit és második erővé válik a királykategóriában. Az talán senkit sem lep meg, hogy az élen szerinte is a Mercedes gyári alakulata lesz.

A britek az első barcelonai teszthéten elsősorban az autó megbízhatóságára összpontosítottak; kezdetben voltak kisebb problémáik, ezeket viszont sikerült orvosolniuk. Bár a folytatásban sem motiválta őket az, hogy a leggyorsabb körökkel kerüljenek a címlapokra, idővel a teljesítmény is terítékre került (Valtteri Bottas például az eredménylista élére ugrott a hatodik napon).

A vezető tesztmérnök pedig elégedett az FW38-assal, ami reményei szerint a Mercedes első számú kihívója lesz a 2016-os évben. „Szoros az állás, és minden nap más egy kicsit” – mondta, amikor arról kérdezték, hol áll a Williams az erősorrendben. „Kétségtelen, hogy a Mercedes roppant erős. A Ferrari kevésbé. Szeretnénk azt hinni, hogy harcban lehetünk velük. Sok újítást hozunk majd, de tudom, hogy ők is. Hatékonynak kell lennünk és keményen kell dolgoznunk. A Mercedes már elment, de a második helyet szeretnénk megszerezni” – tette egyértelművé a szakember.

Nelson később a második teszthétről is beszélt, ahol már gyakrabban feszegették a határokat (elsősorban az időmérők szimulálása során), az elmúlt napokban elért fejlődéssel pedig roppant elégedett volt. „Ez az időszak nagyon pozitív volt a csapat számára. A múlt héten inkább a megbízhatósággal foglalkoztunk; az ezzel kapcsolatos dolgokra figyeltünk, ám miután elvégeztük a házi feladatot, kiszélesítettük a teendők listáját” – magyarázza.

„Még mindig teljesítünk hosszabb etapokat, hogy ellenőrizhessük az autó versenytempóját, de időmérős szimulációkat is végzünk. Minden nap egy órát szántunk a kvalifikációra. Nem vagyunk ott a címlapokon, hiszen ezeket az időmérős teszteket általában a délutáni órákban teljesítjük, amikor általában lassabb a pálya, a délelőtti órákban viszont ki szeretnénk használni a legideálisabb körülményeket a teszteléshez” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#7 f1m12 2016. március 04. 21:00  

a Williams fejlődése egyre lassul, első évében ennek a korszaknak lehetett volna keresnivalójuk. egyre távolabb kerülnek, majd meglátjátok. s RB lesz idén a feljövő csapat

Bogyi007
#6 Bogyi007 2016. március 04. 19:25  

Szerintem meg a dobogó sem lesz nekik idén elérve - A Red Bull vagy a Mclaren leszedi őket onnan....

NanoKutya
#5 NanoKutya 2016. március 04. 19:12  
Jadeite:
14ben is elverték a Ferrarit, idén is képesek lehetnek rá, ami nem kis fegyvertény ilyen költségvetés mellett.

Ami csak a motorról szólt, az az előny már huss! Minden más téren a ferka mögött vannak.

NanoKutya
#4 NanoKutya 2016. március 04. 19:11  

nem hinném...

sába
#3 sába 2016. március 04. 19:09  
Jadeite:
14ben is elverték a Ferrarit, idén is képesek lehetnek rá, ami nem kis fegyvertény ilyen költségvetés mellett.

Hát ja, tavaly meg kb. fele annyi pontjuk volt mint az olaszoknak.

Jadeite
#2 Jadeite 2016. március 04. 18:37  

14ben is elverték a Ferrarit, idén is képesek lehetnek rá, ami nem kis fegyvertény ilyen költségvetés mellett.

Wolverine
#1 Wolverine 2016. március 04. 15:56  

Hát szerintem idén dobogóra sem nagyon fognak állni. Arra meg hogy átugorják a Ferrarit annyi esélyt látok mint hogy a Mclaren idén szerez győzelmet.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt