A Williams nem csak a Mercedesre és a Ferrarira figyel

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. január 28. 12:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Williams akkor lenne igazán boldog, ha a 2016-os évadban közelebb kerülne a Mercedeshez és a Ferrarihoz, miközben vissza tudná verni a Red Bull támadásait – árulta el a nagy múltú brit istálló helyettes csapatvezetője, Claire Williams.

Hosszú ideig csak árnyéka volt régi önmagának, 2014-ben és 2015-ben viszont a Williams szerezte meg a harmadik helyet a gyártók bajnokságában, noha a csapat költségvetése csak az ötödik legnagyobb a jelenlegi mezőnyben. A csapat vezetői büszkék az előző évek eredményeire, de többször elmondták már, a folytatásban vissza szeretnének térni a győztesek útjára, azaz a két legerősebb gyári alakulat való kihívóivá válnának.

„Le kell csökkentenünk a lemaradásunkat a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest” – mondta Claire Williams, amikor az Autosport munkatársa a 2016-os célokról kérdezte. „Ez hatalmas eredmény lenne egy olyan csapattól, mint a Williams, hiszen nem rendelkezünk olyan jelentős forrásokkal, mint néhány rivális alakulat” – magyarázza, majd egyértelművé teszi, az istállónak nemcsak előre, hanem hátra is figyelnie kell, a bikások ugyanis komoly fenyegetést jelentenek. „Ha eközben a Red Bullt is magunk mögött tudjuk tartani, akkor az eredmény még jobb lenne!”

A Williams utoljára a 2012-es Spanyol Nagydíjon ünnepelhetett futamgyőzelmet (akkor Pastor Maldonado haladt át elsőként a célvonalon), azt megelőzően pedig a 2004-es brazil viadalon örülhetett diadalnak. A helyettes csapatvezető úgy érzi, a tavalyi brit verseny (a start után a Williams pilótái álltak az élre), hogy a három éve tartó nyeretlenségi sorozat bármikor megszakadhat, igaz, az alakulatnak jobban ki kell használnia a kínálkozó lehetőségeket.

„Mindig az a cél, hogy a futamgyőzelmekért és a világbajnoki címért harcoljunk. Kétszer végeztünk harmadikként a bajnokságban, most pedig javítanunk kell a teljesítményünkön, hogy felvehessük a harcot a legjobbakkal. Nem felejthetjük el a tavalyi brit futamot, ahol a két Williams az élre ugrott és vezette a mezőnyt a Mercedes pilótái előtt. Én sohasem fogom elfelejteni azt a futamot! Abban a néhány körben bebizonyítottuk, hogy csapaként is visszatértünk. Mindenki motiváltabbá vált, miután eszébe jutott, milyen jó érzés sikeresnek lenni!” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra