A zöldfülűé az első kör az új autóval

írta: M4Sport
2016. február 18. 12:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

Egy fiatal újoncra bízza új autója bejáratását a Force India. A silverstone-iaknál a mexikói Alfonso Celis jr. próbálja ki a VJM09-est a barcelonai első napon!

A hírnek valószínűleg a csapat két állandó versenyzője, Nico Hülkenberg és Sergio Pérez örül a legkevésbé. Idén összesen 8 tesztnap áll a csapatok rendelkezésére ahhoz, hogy felkészüljenek a szezonnyitóra, és a Force India múlt év végén szerződtetett fejlesztőversenyzője az első teszthéten mindjárt két napot – azaz a tesztidő negyedét – elvesz tőlük. Az istálló csütörtökön erősítette meg, Antonio Celis hétfőn és csütörtökön is tesztelhet, míg Pérez csak kedden, Hülkenberg pedig szerdán kap esélyt az új versenygéppel való ismerkedésre.

A Force India múlt novemberben jelentette be, hogy a 19 esztendős Celis lett a fejlesztő versenyzőjük, aki aztán az év végi abu-dzabi gumiteszten életében először vezethetett F1-es autót – akkor a 14. helyen zárt a 16 fős mezőnyben. A GP3-ban versenyző mexikói komolyabb anyagi támogatást hoz csapata számára – a mostani megtiszteltetés, hogy övé az első kör az új autóval, bizonyára ennek is köszönhető.

Ami a további programot illeti, a Force India a második teszthéten már csak két aktív versenyzőjével tesztel: a március 1-én rajtoló gyakorlás első és harmadik napja Hülkenbergé, a második és negyedik pedig Pérezé lesz.

A konstruktőri bajnokságban tavaly az 5. helyen végző gárda jövő hétfőn, a barcelonai tesztnap rajtja előtt fél órával leplezi le idei versenyautóját.

Az első barcelonai teszt eddig ismert beosztása

Csapat febr. 22. febr. 23. febr. 24. febr. 25.
Mercedes ? ? ? ?
Ferrari Vettel Vettel Räikkönen Räikkönen
Williams Bottas Bottas Massa Massa
Red Bull ? ? ? ?
Force India Celis Pérez Hülkenberg Celis
Lotus ? ? ? ?
Toro Rosso Sainz Verstappen Sainz Verstappen
Sauber ? ? ? ?
McLaren ? ? ? ?
Manor ? ? ? ?
Haas Grosjean Gutiérrez Grosjean Gutiérrez

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Enveblo
#5 Enveblo 2016. február 19. 01:28  

a ferkáé múltkor még nem ez volt...

_JuSuF_
#4 _JuSuF_ 2016. február 18. 15:07  
Dornie:
Mivel első napon egy csomó olyan dolgot próbálnak ki, ahol szinte lényegtelen, hogy ki ül az autóban, a két versenypilóta gondolom épp ezt a napot hagyná ki, ha már meg kell osztani az ülést harmadikkal is.

Szerintem is teljesen rendben van ez. Ellenőrizni kell az új rendszereket, hidraulika, hűtés, kisegítő berendezések, telemetria, stb. Ezt ő is meg tudja csinálni.

Dornie
#3 Dornie 2016. február 18. 12:59  

Mivel első napon egy csomó olyan dolgot próbálnak ki, ahol szinte lényegtelen, hogy ki ül az autóban, a két versenypilóta gondolom épp ezt a napot hagyná ki, ha már meg kell osztani az ülést harmadikkal is.

adam89
#2 adam89 2016. február 18. 12:56  

Alfonso.. nem Antonio..

IcemanBen
#1 IcemanBen 2016. február 18. 12:43  

A táblázatban a Lotus helyett már aktuálisabb lenne a Renault.