A zsetonokkal taktikázik a Honda

írta: M4Sport
2016. május 17. 17:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Honda csak kisebb frissítéseket visz pályára a barcelonai teszten, arról pedig továbbra sem döntés, mikor veti be komolyabb fejlesztéseit. A sportigazgató, Haszegava Juszuke elárulta, elsősorban a fejlesztési zsetonokkal taktikáznak.

A japánoknak 14 módosító pontjuk marad a téli fejlesztések után, ezek közül pedig – a korábbi hírek szerint – valószínűleg a Kanadai Nagydíj előtt használnak el párat, amikor továbbfejlesztett erőforrásuk mellett az új üzemanyag is debütálhat. Haszegava a fejlesztések kapcsán elmondta, a Honda egyelőre azon gondolkodik, hogyan lehetne legjobban elosztani a zsetonokat.

„Még nem döntöttem” – mondta a Motorsportnak. „Bár folyamatosan fejlesztünk, ha nem kellene foglalkoznunk a módosító pontokkal, akkor már készen is lennénk. De meg kell határoznunk, milyen taktikát alkalmazunk; milyen fejlesztéseket viszünk a különböző versenyekre. Erről egyelőre nem tudok bővebb információval szolgálni. Még nincs konkrét tervünk” – magyarázta, majd amikor a Barcelonában tesztelni kívánt újításokról kérdezték hozzátette: „Nincs nagyobb hardveres frissítésünk, viszont van néhány, ami a vezérléssel kapcsolatos.”

Bár, ahogyan azt a sportigazgató is elmondta, egyelőre semmi sincs kőbe vésve, a Honda állítólag akkor szeretné bevetni komolyabb újításait, amikor Fernando Alonso és Jenson Button autójába egyébként is új erőforrás kerül – így jött szóba a kanadai futam, ahol már az új üzemanyag is kész lesz a bevetésre. „Az üzemanyag fejlesztéséhez nem kell módosító pontokat használnunk. Amikor bevetjük az új üzemanyagot, akkor a motorvezérlésen is változtatunk, szóval az lenne a legésszerűbb, ha a fejlesztéseket is ennek megfelelően ütemeznénk” – jelezte a japán szakember.

A terv akkor is változhat, ha találnak valamilyen sérülésre utaló jelet a spanyol futamon kieső Alonso erőforrásán, egyelőre azonban nem hiszik, hogy gondok lennének vele. „Nem döntöttük el, mikor jön az új erőforrás, és előbb le kell ellenőriznünk, rendben lesz-e Fernando motorja a monacói futamra. Úgy hisszük, nem lesz gond. A hajtóegység váratlanul tartalékos üzemmódba váltott, ezért leállt a belső égésű motor. A pontos okot még nem ismerjük, viszont úgy gondoljuk, a motor használható lesz a következő futamon. De azért még meg kell vizsgálnunk” – mondta Haszegava.

Bár még vannak hibák, tény a Hondának sikerült előrelépnie 2015 óta; munkájukról a McLaren versenyigazgatója, Éric Boullier nemrég meglehetősen elégedetten nyilatkozott. „Az adatok tanulmányozásakor látható, hogy erő tekintetében már valahol a Mercedes és a Ferrari között vagyunk” – mondta a Speed Weeknek. „A versenyzők is érzik a fejlődést, és mindenki láthatja, hogy erősebbek vagyunk, szóval a helyes úton járunk. A Hondának mindig helyes volt a hozzáállása a fejlesztésekhez, és gyorsan alkalmazkodik azokhoz. Az ember velük kapcsolatban azt érezheti, hogy mindenki teljes erőbedobással dolgozik. A változások, amiket ígértek, meg fognak érezni” – folytatta.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HannaLill
#7 HannaLill 2016. május 18. 14:34  

A Hondának mindig helyes volt a hozzáállása a fejlesztésekhez, és gyorsan alkalmazkodik azokhoz.
2015-ös tesztektől szar az autó lassú sokat fogyaszt megbízhatatlan és még most is ugyanolyan hol itt a fejlődés gyors alkalmazkodás

HannaLill
#6 HannaLill 2016. május 18. 14:31  

Ezek valami egyformát szívnak Jaszuhisaval mert neki volt ez a hurrá mindenkit legyőzünk szövege vagy együtt nyaraltak Fukusimában és most csak úgy sugárzik belőlük az optimizmus.

Utoljára módosítva: 2016. május 18. 14:32

Safrane2.5
#5 Safrane2.5 2016. május 18. 11:31  

Mindenki nyugodjon le a p..ba ,még egy szaké és a Merci elött lesz a Honda ! :)

Rocketfinger
#4 Rocketfinger 2016. május 18. 10:45  
szabotor:
nem elírás, csak azt a részét fényezik, ami valszeg tényleg jó. viszont a hajtáslánc pár éve már nem csak a motorból áll, és egyre kisebb szerepet játszik az energia visszanyerő rendszerek mellett. ott pedig fényévekkel vannak lemaradva még mindig...

hja, így viszont nincs sok értelme az egésznek. és ráadásul azt se hiszem el, hogy simán a belsőégéső motorjuk jobb lenne a Ferrariénál.
de ha az is lenne, fölösleges ezt hangoztatni, ha nem tudják eredményre váltani a pályán az ERS miatt. vagy a kasztni (ami szintén jobb, mint a Ferrarié ppfff) miatt. ez kb. olyan mintha azt mondanák, hogy az Mclarené a legszebb fényezés. és? gyorsabbak vagytok tőle?

szabotor
#3 szabotor 2016. május 17. 23:33  
R0LAND:
"erő tekintetében már valahol a Mercedes és a Ferrari között vagyunk" Itt valami elírás,vagy fordítási hiba lehet, mert ez viccnek is rossz!

nem elírás, csak azt a részét fényezik, ami valszeg tényleg jó. viszont a hajtáslánc pár éve már nem csak a motorból áll, és egyre kisebb szerepet játszik az energia visszanyerő rendszerek mellett. ott pedig fényévekkel vannak lemaradva még mindig...

R0LAND
#2 R0LAND 2016. május 17. 20:59  

"erő tekintetében már valahol a Mercedes és a Ferrari között vagyunk"
Itt valami elírás,vagy fordítási hiba lehet, mert ez viccnek is rossz!

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. május 17. 18:50  

"Az ember velük kapcsolatban azt érezheti, hogy mindenki teljes erőbedobással dolgozik.
A változások, amiket ígértek, meg fognak érkezni."

bullshit nyilatkozatokból nincs hiány továbbra sem :D

inkább ne mondanának semmit!PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

32016.10.21. 16:15

Amerikai Nagydíj – első szabadedzés

Beszámoló az eseményről

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

82016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"