„Adjatok egy normális futamot és megcsináljuk!”

írta: M4Sport
2016. április 09. 12:16
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kevin Magnussen biztosra veszi, egy problémamentes futamon megszerezheti a Renault gyári csapatának első pontjait, az autó versenytempójával ugyanis eddig sem volt gond, a franciák azonban hadilábon álltak a szerencsével.

Magnussen Ausztráliában és Bahreinben is futott az eredmény után: a szezonnyitón már az első körben defektet kapott, két héttel később pedig a bokszutcából kellett rajtolnia, miután pénteken elmulasztotta a kötelező mérlegelést. Bár pontot egyik versenyen sem szerzett, úgy érzi, autójában bőven van potenciál a legjobb 10 közé kerülésre.

„Eléggé bosszantó” – mondta a Renault hivatalos honlapjának, amikor az első két futamon történtekről kérdezték. „Néha azonban ilyen a versenyzés, de közel vagyunk a pontszerzéshez, és ez pedig ad némi motivációt. Egész jól érzem magam az autóban, persze örülnék, ha több leszorítóerőnk lenne és a motor is erősödne, de mutassatok nekem egy autóversenyzőt, aki mást akar” – tette hozzá a dán, majd megjegyezte, egyelőre annak is örül, hogy ismét a királykategória mezőnyét erősítheti.

„Természetesen élvezem, hogy ismét ott ülhetek a volán mögött, hogy újra keményen nyomhatom a gázt és előzhetek, de az embernek elég sok dolga akad, amikor a mezőny végéről kell felzárkóznia; amikor teljesít egy nagyon erős versenyt, mégis csak a 11. helyet tudja megszerezni” – utal a bahreini futamra, ahol agresszív gumistratégiájának köszönhetően kis híján bejutott a pontzónába. „Ha egy jobb helyről indulunk, és nem keveredünk bele semmibe, akkor jó dolgok történhetnek” – folytatta magabiztosan. „Adjatok egy normális versenyt, defekt és büntetés nélkül, és akkor megcsináljuk!”

A következő lehetőség a Kínai Nagydíj lesz, ami Magnussen szerint nem a legjobb helyszín a Renault számára, ő azonban ennek ellenére is bízik abban, hogy megszakad a csapat „pechsorozata”. „Jól tudjuk, mik a gyenge pontjaink, és ha ezeket is figyelembe vesszük, nem a kínai pálya a legkedvezőbb a csapat számára. Ennek ellenére továbbra is úgy gondolom, hogy ha jó versenyünk lesz, akkor harcolhatunk a pontokért. Én már nagyon izgatott vagyok” – zárta gondolatát.

Kevin MagnussenJavítani kell az időmérőn!

Ahogyan azt Magnussen is elmondta, a Renault-nak jobban kellett volna szerepelnie az időmérőkön, az autó versenytempója ugyanis Ausztráliában és Bahreinben is megfelelőnek tűnt, a gyengébb rajthelyek miatt viszont már a verseny elején hátrányba kerültek vetélytársaikkal szemben. Bahrein után a technikai igazgató, Nick Chester is egyértelművé tette, az egykörös tempón mindenképpen javítani kell, a középmezőny ugyanis az első futamok tapasztalatai alapján rendkívül versenyképes lesz, nem szabad tehát már a startnál előnyhöz juttatni az ellenfeleket.

„Ha a versenytempót nézzük, akkor közel vagyunk a középmezőny csapataihoz; ezt Ausztráliában és Bahreinben is láthattuk” – kezdte a brit szakember. „Ez egyet jelent azzal, hogy maximálisan ki kell használnunk a lehetőségeinket, ha pontot akarunk szerezni, és nem csak közel akarunk kerülni a pontzónához. Az egykörös tempónk elmarad a versenytempótól, szóval ez egy fontos terület a csapat számára. Viszont a kettő szorosan összekapcsolódik, amikor a teljesítmény javításáról beszélünk.”

A bahreini futam rámutatott arra, hogy a Renault-nak az időmérővel és a teljesítménnyel kapcsolatos problémák mellett a megbízhatóságra is figyelnie kell, hiszen Jolyon Palmer a rajtrácsra sem tudott felállni, miután autója meghibásodott. Chester szerint a fiatal britnek egy „furcsa probléma” miatt kellett idő előtt feladni a küzdelmet, éppen ezért a csapat még mindig vizsgálja az elromlott alkatrészt, hogy kiderítse, egészen pontosan mi állt a meghibásodás hátterében.

„A hidraulikus szivattyú romlott el, ez pedig elképesztően ritkán fordul elő” – jelzi. „Ez a szivattyú az élettartama tíz százalékánál járt, az alkatrészek azonban a legtöbbször akkor romlanak el, amikor még teljesen újak, vagy akkor, amikor már közel kerültek az üzemi élettartam végéhez. A beszállítónkkal már dolgozunk a hiba okának felkutatásán, és addig, amíg ez tart a többi elemet is átvizsgáljuk. Nagy kár, hogy Jolyon egy ilyen probléma miatt maradt le a versenyről.”

Kevin Magnussen

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

szabb
#2 szabb 2016. április 09. 17:28  
GreenHonda:
Mindegyik csapatnak reális célkitűzés a pontszerzés egy picit szerencsésebb futammal úgyhogy ez most szerintem nem akkora szó:D

Ez így van! Gyakorlatilag minden csapatnak van esélye a pontszerzésre, ami jó dolog szerintem. Szerencsére már a Manor sincs reménytelenül lemaradva, főleg Wehrlein miatt van bennük potenciál.

GreenHonda
#1 GreenHonda 2016. április 09. 17:18  

Mindegyik csapatnak reális célkitűzés a pontszerzés egy picit szerencsésebb futammal úgyhogy ez most szerintem nem akkora szó:D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt, Japán

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

32016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze