Ahol a Ferrari elpuskázta Vettel győzelmi esélyét

írta: M4Sport
2016. március 20. 09:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Elszalasztotta győzelmi esélyét a Ferrari az Ausztrál Nagydíj félbeszakítása során elkövetett taktikai hibájával. Sebastian Vettel és Maurizio Arrivabene is elismerte, rosszul döntöttek – Nico Rosberg számára ez már első pillanatra nyilvánvaló volt.

Sebastian Vettel az első felét remekül elvégezte a munkának: már a rajtnál a két Mercedes elé került. „A tavalyi magyarországi versenyre emlékeztetett” – jegyezte meg a futam után. A nagy különbséget az jelentette akkori győzelméhez képest, hogy ezúttal a mezőny éléről irányítva sem tudta megtartani vezető helyét.

Ebben több tényező is közrejátszott. Egyfelől az, hogy miután szuperlágy gumikkal folytatták az első kiállás után, jött a piros zászlós megszakítás. Másfelől az, hogy a kényszerszünetben bár megtehették volna, mégsem cserélték le ezeket a gumikat a Mercedes által is használt közepes keverékre. Miután így választottak, a négyszeres bajnok feladata az lett volna, hogy az újraindítás után kiautózzon egy boxkiállásnyi előnyt – ez azonban nem sikerült neki. Ráadásul utolsó kerékcseréje még pár másodperccel hosszabbra is nyúlt a bal első beragadása miatt – ez pedig abban is döntőnek bizonyult, hogy Lewis Hamilton is legyőzte őt.

Vettel a futamot követően elismerte, nem taktikáztak jól. „Agresszíven jártunk el. Utólag talán mondhatjuk, másképp is csinálhattuk volna, de nem akarok senkit sem hibáztatni. Nagy kár, hogy a másik autónk nem ért célba, de a csapatunk jó formában van, és tudjuk, hogy még javulhatunk is, nyomás alá helyezhetjük a két mercedeses srácot” – nyilatkozta a német.

Vettel elárulta, nem számítottak arra, hogy mindkét Mercedes közepes gumikra vált a leálláskor. A Sky Sports tudósítója a Scuderia vezető mérnökével, Jock Clearrel is beszélt, aki pedig elárulta, azért is bizonytalanok voltak a közepes abroncs felrakásával, mert egyszerűen fogalmuk sem volt, mire számíthatnak ezen a keveréken. A pénteki esőzések miatt lerövidült felkészülésük miatt nem volt elég adatuk ennek felméréséhez. (Hasonló bizonytalanság jellemezte egyébként a Haas-istállót is, ám ők kockáztattak.)

„Agresszív taktikával próbálkoztunk, és ez nem működött” – ismerte el a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene is, majd pontosított: „Nem működött elég jól. A verseny elején tudtuk tartani a Mercedest. Aztán jött a piros zászló…”

Nico Rosberg elárulta, számukra teljesen egyértelmű volt, hogy a közepes gumi föltétele a leghelyesebb döntés, és azt is, hogy nyeregben érezte magát, amikor megtudta, hogy a Ferrari kitartott a szuperlágynál. „Nagyon örültem, amikor láttam őket. Mindenki olyan gumit tehet fel ilyenkor, amilyet akar. Nekem fogalmam sem volt arról, hogy ki mit választott, de én úgy voltam vele, kockáztassunk, próbáljuk végigcsinálni a futamot a közepes gumin. Aztán amikor láttam, hogy ők szuperlágyon vannak, persze először kicsit aggódni kezdtem az első körök miatt, mivel ezt a kemény gumin az újraindításnál nem könnyű fölmelegíteni. De minden rendben volt, próbáltam tapadni Sebastianra, mert tudtam, hogy még egyszer ki kell állnia” – mondta a győztes.

Bár a Ferrarinál érezhetően csalódottak voltak kissé a végeredmény kapcsán, Vettel a díjátadó előtt és alatt is jókedvűen viccelődött a két Mercedes-versenyzővel és volt csapattársával, Mark Webberrel. És ki is emelte, próbál pozitívumokra összpontosítani. „Sokkal közelebb voltunk, mint tavaly. És akkor ez volt az egyik legrosszabb pályánk. Azt hittük, az időmérő edzésen erősebbek leszünk, nem így történt, de nem is volt a legsimább az edzésünk. Ma sokkal jobbak voltunk. Jó úton járunk, lassan minden összeáll, és mindet egybevetve sokkal közelebb vagyunk, szóval van minek örülni” – fogalmazott.

Oszd meg!

54 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#54 Thibczy 2016. március 20. 20:16  

Nem értettem ezt a taktikát, szerintem még egy laikusnak is egyértelmű volt, hogy a közepeset kell felrakni. Rajtuk kívül egyedül Button autójára raktak fel szuperlágyat, de nála legalább annyi létjogosultsága volt a dolognak, hogy akkorát szívott azzal a piros zászlóval, hogy semmi veszítenivalója nem volt.

Janisf
#53 Janisf 2016. március 20. 18:31  
Agressor:
Akkor szerintem ne kezdjünk el vitázni a félig üres-teli poháron. Mivel én nem látok eredményt, ezért nem fogsz tudni meggyőzni...

Az idény hosszú majd valamelyikünket úgy is igazolja.. Az általános szurkolói elvárás idénre a 5-6 győzelem a tavalyi hátrány lefaragása kb a felére, és talán esély a vb-re az utolsó futamokig.. Reálisan nézve nem várható el hogy a merci óriási technikai dominanciáját megtörjék 1,5 év alatt....

bandita
#52 bandita 2016. március 20. 18:26  

mi ez a szar duma,h nem volt elég információjuk a gumiról?
Mercinek honnan volt? Pont olyan balfaszok mint eddig voltak

Nigel
#51 Nigel 2016. március 20. 14:49  
Ba Ricky:
Egy-két év kivételével mindig az élmezőnyben voltak az elmúlt kb 60 évben.


Lauda bajnoki címe előtt 11, MS vb győzelme előtt 21 évig nem tudtak világbajnokságot nyerni. Most pedig 2007 óta nem sikerült az élen végezniük.

A Ferrarinál igazán csak az összetett győzelem számít, ezért érthetően nem tudtak felhőtlenül örülni Alonso második helyeinek sem.

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 15:04

Ba Ricky
#50 Ba Ricky 2016. március 20. 14:27  
guide:
Pilótáknak szurkolok nem csapatnak,de mindegy!:D A Ferrarinak meg nincs szégyenkezni valója.Egy-két év kivételével mindig az élmezőnyben voltak az elmúlt kb 20 évben.Nagy a konkurencia,éles a verseny,a többi csapatnál is nagyszerű emberek dolgoznak.Másodiknak lenni nem olyan rossz.Nézd meg a McLarent jelenleg hol van,pedig ők is a nagyok közé tartoznak.

Egy-két év kivételével mindig az élmezőnyben voltak az elmúlt kb 60 évben.

guide
#49 guide 2016. március 20. 13:39  
Agressor:
Nem szidom őket, csak a helyén kezelem a brigádot. Ott, a második helyen. Pozitív hozzáállásban eddig sem volt éppen nálatok hiány. Elhallgatom én még pár évig, hogy na majd most...

Pilótáknak szurkolok nem csapatnak,de mindegy!:D
A Ferrarinak meg nincs szégyenkezni valója.Egy-két év kivételével mindig az élmezőnyben voltak az elmúlt kb 20 évben.Nagy a konkurencia,éles a verseny,a többi csapatnál is nagyszerű emberek dolgoznak.Másodiknak lenni nem olyan rossz.Nézd meg a McLarent jelenleg hol van,pedig ők is a nagyok közé tartoznak.

Nigel
#48 Nigel 2016. március 20. 13:28  
velorex:
Csak a 2015-ös Ferrari motor nem fejlődik magától a TR-ban.;-}

Eddig általában a Red Bull-é volt az erősebb csomag, az erősebb motor. Most talán egy kicsit változtak az erőviszonyok :)

De semmit sem von le az érdemeikből, hogy Max a tavalyi ferrari motorral tudta megnehezíteni a mezőny legjobb kocsijával versenyző Hamilton dolgát.

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 20:06

Agressor
#47 Agressor 2016. március 20. 13:04  
guide:
Minél jobban szidod a Ferrarit,annál pozitívabban látom őket.Úgyhogy csak így tovább!

Nem szidom őket, csak a helyén kezelem a brigádot. Ott, a második helyen.
Pozitív hozzáállásban eddig sem volt éppen nálatok hiány. Elhallgatom én még pár évig, hogy na majd most...

Agressor
#46 Agressor 2016. március 20. 13:02  
Janisf:
Évközbeni fejlesztések, és nincsenek üres semmit mondó igéretek! Ma reális esélyük volt erőből verni a mercedest azon a pályán ahol tavaly fél percet kaptak. Ma nem jött össze, de ez nem jelenti azt hogy nem is jöhet össze.

Akkor szerintem ne kezdjünk el vitázni a félig üres-teli poháron.
Mivel én nem látok eredményt, ezért nem fogsz tudni meggyőzni...

Janisf
#45 Janisf 2016. március 20. 12:10  
annobon:
Évek óta az az érzésem, hogy ha a Ferrarinál egy karizmatikusabb és F1-tapasztaltabb csapatfőnök lenne, akkor nagyobb eséllyel indulnának...

Cristian Hornernek mennyi F1-es tapasztalata volt a redbull előtt? Győzelmekre esélyes az autó, erőből versenyeztek a mercikkel ahhoz képest hogy ez a csapat 1,5 éve még egyáltalán nem így épült fel, szerintem óriási előrelépéseket tettek minden téren az elődjeikhez képest.

MS_argo001
#44 MS_argo001 2016. március 20. 12:01  

Biztató volt a Ferrari tempója. Azt hittem, sokkal jobban el lesznek maradva (főleg az időmérő után).
Nemcsak Vettel, KR is egész jól tartotta magát.

velorex
#43 velorex 2016. március 20. 11:56  
Nigel:
Azért az nem volt semmi, hogy Max körökön át tartotta maga mögött Hamiltont. Az időmérőn pedig a TR legyőzte a Big Brother-t. Alakul ez, adjunk időt nekik.

Csak a 2015-ös Ferrari motor nem fejlődik magától a TR-ban.;-}

annobon
#42 annobon 2016. március 20. 11:55  

Évek óta az az érzésem, hogy ha a Ferrarinál egy karizmatikusabb és F1-tapasztaltabb csapatfőnök lenne, akkor nagyobb eséllyel indulnának...

Diák Murphy
#41 Diák Murphy 2016. március 20. 11:54  

A Merci erősebb, mint a ferka. Ha nem qrják el a rajtot, akkor most nem lenne miről vitázni. Akkor simán bejönnek 2 merci - Vettel sorrendben (Rai kiesik mint mindig) és ennyi.

Nigel
#40 Nigel 2016. március 20. 11:42  
DUdi:
Ferrari F1 team was confident of Australian GP win before red flag http://www.autosport.com/news/report.php/id/123372/ferrari-had-been-confident-of-victory


Safety Car-ra, piros zászlóra mindig számítani kell. Arrivabene szerint nem volt rá garancia, hogy közepes gumikon tartani tudják a mercit. De ez az ultralágy / lágy stratégia eleve kudarcra volt ítélve.

Rosberg is jobbnak látta az esélyeit, miután megtudta, hogy milyen gumikra váltott a Scuderia. A mercisek jobban tudták, mint a ferrarisok. Ez azért furcsa.

Ez a rossz húzás a győzelmükbe került. Sajnos.

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 11:52

DUdi
#39 DUdi 2016. március 20. 11:36  

Ferrari F1 team was confident of Australian GP win before red flag
http://www.autosport.com/news/report.php/id/123372/ferrari-had-been-confident-of-victory

guide
#38 guide 2016. március 20. 11:29  
Agressor:
Akkor válasszuk szét 2015-öt meg 2016-ot is?? Oké. Eddig egy verseny ment le. Az egyik autó kigyulladt, a másik meg hozott egy papírforma 3. helyet. Ez a valóság

Minél jobban szidod a Ferrarit,annál pozitívabban látom őket.Úgyhogy csak így tovább!

Nigel
#37 Nigel 2016. március 20. 11:27  
velorex:
Az időmérőt követően még én is azt reméltem, hogy a TR-ban ülő Verstappen megcibálhatja a két Ferraris bajszát, de ehhez köze nem volt. A látottak alapján nem is lesz, ami a Ferrarinak egy nagyon jó mérce lehet mi az a fejlődés , amit a mostani autóval megtettek.


Azért az nem volt semmi, hogy Max körökön át tartotta maga mögött Hamiltont. Az időmérőn pedig a TR legyőzte a Big Brother-t. Alakul ez, adjunk időt nekik.

Janisf
#36 Janisf 2016. március 20. 11:17  
Agressor:
Mi alapján ne gondolnám komolyan?? Kérlek mutass egy dolgot, amit ez a csapat megcsinált, de a régi nem tudott... Mivel lett le eddig többet az asztalra?? És nehogy a pozitív hangulattal meg a mosolygós arcokkal gyere...

Évközbeni fejlesztések, és nincsenek üres semmit mondó igéretek! Ma reális esélyük volt erőből verni a mercedest azon a pályán ahol tavaly fél percet kaptak. Ma nem jött össze, de ez nem jelenti azt hogy nem is jöhet össze.

F1890
#35 F1890 2016. március 20. 11:11  

igazából tökmindegy, a merci gyorsabb volt, nagyon. ez a pálya mondjuk sohasem feküdt a ferrarinak, bahrein más lehet. ha ott is kikapnak (márpedig szvsz kifognak) akkor tényleg hátradőlhet a merci. de ebben semmi újdonság nincs :D ezt már jópárszor előre megjósoltuk itt páran. kár a kihagyott ziccerért mindenesetre

velorex
#34 velorex 2016. március 20. 11:11  
Zasalamel:
Hát pedig a valósághoz én sokkal közelebb vagyok mint te (sőt te elég messze is vagy akár hiszed akár nem), erre legjobb példa amikor 2-3 hete nevetségesen próbáltad belemagyarázni h a torro veszélyes lehet a ferrarira... :D De mindegy felőlem ócsárolhatod a ferrarit saját tesztésed szerint, magadat teszed nevetségessé.

Az időmérőt követően még én is azt reméltem, hogy a TR-ban ülő Verstappen megcibálhatja a két Ferraris bajszát, de ehhez köze nem volt.
A látottak alapján nem is lesz, ami a Ferrarinak egy nagyon jó mérce lehet mi az a fejlődés , amit a mostani autóval megtettek.

velorex
#33 velorex 2016. március 20. 11:00  

Én a Ferrarinál a gumiválasztást és a gumikezelést tartom kérdésesnek.
Mert ahogy a Mercedes ment a keményebbel az félelmetes volt. Ha jól tudom éppen ez a gumi lesz az, amit legtöbbször elhoz a versenyekre a Pirelli.

velorex
#32 velorex 2016. március 20. 10:57  
Agressor:
Akkor válasszuk szét 2015-öt meg 2016-ot is?? Oké. Eddig egy verseny ment le. Az egyik autó kigyulladt, a másik meg hozott egy papírforma 3. helyet. Ez a valóság

2014 után lehetett a motort fejleszteni,aminek az eredménye már 2015-ben mutatkozott.
James Allison viszont csak 2015-ben tudott érdemileg az autó tervezésébe beleszólni, ami a pilóták elmondása szerint jóval vezthetőbb mint az előző évi volt. Igen a harmadik hely nem az első, de Vettelnek a piros zászlóig állt az első hely és Kimi is jó pozícióból esett ki.

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 11:01

Agressor
#31 Agressor 2016. március 20. 10:54  
Zasalamel:
Hát pedig a valósághoz én sokkal közelebb vagyok mint te (sőt te elég messze is vagy akár hiszed akár nem), erre legjobb példa amikor 2-3 hete nevetségesen próbáltad belemagyarázni h a torro veszélyes lehet a ferrarira... :D De mindegy felőlem ócsárolhatod a ferrarit saját tesztésed szerint, magadat teszed nevetségessé.

Vezélyes is lehet... Várjál te azzal még...
Az, hogy a te jelentéktelen szemedben nevetséges vagyok, az annyira nem tép azért...

Nigel
#30 Nigel 2016. március 20. 10:53  
Agressor:
Csak azt az apró tényt felejted el, hogy az a 20% esély is a Mercik fos rajtja miatt volt. Ennyit az önerőről...

+#27 velorex

Már az elején mondták, hogy nem az ausztrál pálya fekszik nekik a legjobban.

Ahhoz képest elég jó tempót mentek, és egész jól szerepeltek, a rajttól függetlenül.

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 10:55

kimi-sebfan
#29 kimi-sebfan 2016. március 20. 10:52  
Agressor:
Csak azt az apró tényt felejted el, hogy az a 20% esély is a Mercik fos rajtja miatt volt. Ennyit az önerőről...

És a Ferrari magától előzött a rajtnál?

Zasalamel
#28 Zasalamel 2016. március 20. 10:50  
Agressor:
"piros nélkül", "szereztek volna", "ha vettel alatt is", "annyi dolga lett volna", "nyert is volna" Lehet kicsit túlzottan egy elképzelt valóságban élsz!!??? Én csak egy volnát mondok. Ha nem lett volna extra felvezető, a tempó alapján simán papírforma Merci 1-2 az eredmény.

Hát pedig a valósághoz én sokkal közelebb vagyok mint te (sőt te elég messze is vagy akár hiszed akár nem), erre legjobb példa amikor 2-3 hete nevetségesen próbáltad belemagyarázni h a torro veszélyes lehet a ferrarira... :D

De mindegy felőlem ócsárolhatod a ferrarit saját tesztésed szerint, magadat teszed nevetségessé.

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 10:51

velorex
#27 velorex 2016. március 20. 10:50  
Nigel:
Ha úgy vesszük, a Ferrari veszített ezen a versenyen, mivel jobb eredményt is elérhetett volna. De a lényeg szerintem, hogy volt mit elveszíteniük, és hogy saját erőből nyerhették volna meg a versenyt. Ki fogadott volna erre a tegnapi csalódást keltő időmérős szereplés után ? Vélhetően nem sokan. Még a legnagyobb Ferrari drukkerek sem.

Szerintem a Ferrari rajtprodukciója a két Mercedes pozícióját is beszámítva nem tiszavirág éltűnek tűnik még akkor sem, ha ezt egy dupla felkvezető kör előzte meg.

Agressor
#26 Agressor 2016. március 20. 10:48  
velorex:
Az idei Ferrari csak a nevében hasonlít a 2015-ös autóra. A hajtásláncot teljesen és a felfüggesztést is áttervezték, ami ugyebár nem kevés. Te is tudod a régebbi csapatnak többek köztött a rossz szélcsatorna téves adatai miatt a karosszéria tervezésénél szenvedniük kellett. A hajtásláncot pedig 2014-ben elcseszték.

Akkor válasszuk szét 2015-öt meg 2016-ot is?? Oké. Eddig egy verseny ment le. Az egyik autó kigyulladt, a másik meg hozott egy papírforma 3. helyet. Ez a valóság

Agressor
#25 Agressor 2016. március 20. 10:45  
Nigel:
Ha úgy vesszük, a Ferrari veszített ezen a versenyen, mivel jobb eredményt is elérhetett volna. De a lényeg szerintem, hogy volt mit elveszíteniük, és hogy saját erőből nyerhették volna meg a versenyt. Ki fogadott volna erre a tegnapi csalódást keltő időmérős szereplés után ? Vélhetően nem sokan. Még a legnagyobb Ferrari drukkerek sem.

Csak azt az apró tényt felejted el, hogy az a 20% esély is a Mercik fos rajtja miatt volt.
Ennyit az önerőről...

kimi-sebfan
#24 kimi-sebfan 2016. március 20. 10:45  

Tavaly sokkal nagyobb volt a lemaradás itt.Ebből kell kiindulni!

Nigel
#23 Nigel 2016. március 20. 10:43  
Agressor:
Pozitív feszültség elb...szott kerékcsere, kigyulladó autó, meg elbukott 2. hely után?? Értem. Akkor pozitív volt... Legyen igazad... Amúgy nem pesszimista, realista. Ez nem szokott tetszeni az elvakult fanoknak...

Ha úgy vesszük, a Ferrari veszített ezen a versenyen, mivel jobb eredményt is elérhetett volna. De a lényeg szerintem, hogy volt mit elveszíteniük, és hogy saját erőből nyerhették volna meg a versenyt. Ki fogadott volna erre a tegnapi csalódást keltő időmérős szereplés után ?

Vélhetően nem sokan. Még a legnagyobb Ferrari drukkerek sem.

velorex
#22 velorex 2016. március 20. 10:42  
Agressor:
Mi alapján ne gondolnám komolyan?? Kérlek mutass egy dolgot, amit ez a csapat megcsinált, de a régi nem tudott... Mivel lett le eddig többet az asztalra?? És nehogy a pozitív hangulattal meg a mosolygós arcokkal gyere...

Az idei Ferrari csak a nevében hasonlít a 2015-ös autóra.
A hajtásláncot teljesen és a felfüggesztést is áttervezték, ami ugyebár nem kevés.
Te is tudod a régebbi csapatnak többek köztött a rossz szélcsatorna téves adatai miatt a karosszéria tervezésénél szenvedniük kellett. A hajtásláncot pedig 2014-ben elcseszték.

Agressor
#21 Agressor 2016. március 20. 10:41  
Zasalamel:
Én nem tudom te mit néztél, de piros nélkül egy laza kettős dobogót szereztek volna 1 győzelemmel, piros után sajnos taktikának köszönhetően egy győzelmet buktak el, ha vettel alatt is közepes keverék van akkor csak annyi dolga lett volna h rosbi maga mögött tartsa, egyértelmű h egy győzelmet buktak el emiatt. Úgy érzem h ha nyert is volna vettel, te akkor is csak azt látnád h a pohár félig üres.

"piros nélkül", "szereztek volna", "ha vettel alatt is", "annyi dolga lett volna", "nyert is volna"

Lehet kicsit túlzottan egy elképzelt valóságban élsz!!???
Én csak egy volnát mondok. Ha nem lett volna extra felvezető, a tempó alapján simán papírforma Merci 1-2 az eredmény.

andrea1
#20 andrea1 2016. március 20. 10:37  

Nehéz kezdés volt, sajnálom. Ettől függetlenül optimistának kell lenni vagy aki tud még, Ausztráliát mindig külön kell kezelni és ez tény. A következő verseny, Bahrain már inkább egy erőpróba lesz a Ferrarinak és persze mindenkinek. Remélhetőleg ott már jobb lesz a helyzet és a csapat is, jobban kitisztul a kép.

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 10:38

Agressor
#19 Agressor 2016. március 20. 10:36  
velorex:
Gondolom az utolsó bekezdésben leírtakat Te sem gondolod komolyan.

Mi alapján ne gondolnám komolyan?? Kérlek mutass egy dolgot, amit ez a csapat megcsinált, de a régi nem tudott... Mivel lett le eddig többet az asztalra??
És nehogy a pozitív hangulattal meg a mosolygós arcokkal gyere...

Zasalamel
#18 Zasalamel 2016. március 20. 10:34  
Agressor:
Pozitív feszültség elb...szott kerékcsere, kigyulladó autó, meg elbukott 2. hely után?? Értem. Akkor pozitív volt... Legyen igazad... Amúgy nem pesszimista, realista. Ez nem szokott tetszeni az elvakult fanoknak...

Én nem tudom te mit néztél, de piros nélkül egy laza kettős dobogót szereztek volna 1 győzelemmel, piros után sajnos taktikának köszönhetően egy győzelmet buktak el, ha vettel alatt is közepes keverék van akkor csak annyi dolga lett volna h rosbi maga mögött tartsa, egyértelmű h egy győzelmet buktak el emiatt.

Úgy érzem h ha nyert is volna vettel, te akkor is csak azt látnád h a pohár félig üres.

velorex
#17 velorex 2016. március 20. 10:32  
Agressor:
Alonso időszámítása alapján most 2011 van Vettelnek. Tény, hogy már Arrivabene sem mosolyogva lapogatja a hátát a hibázó szerelőnek, mint ahogy egy éve láttuk... Fogy a türelem, nő a nyomás. Jönnek elő az indulatok, az őszinte érzelmek... Kimit nagyon sajnálom, mert az ilyen hibák csak növelik a szakadékot közötte, és a csapattárs mögött... Márpedig ma nem 15 pontnyi volt a különbség közöttük, hanen 2-3 érdem szerint. Sajnos én azt látom, hogy a Ferrari megújulása elmaradt. 15-re épített égy jobb alapot a régi alakulat, azóta szinte kizárólag abból él a csapat. A színdarad ugyanaz, a színészek változtak csupán...

Gondolom az utolsó bekezdésben leírtakat Te sem gondolod komolyan.

HannaLill
#16 HannaLill 2016. március 20. 10:32  
Balrog:
Szerintem a Mercedes és a Ferrari már eleve összedolgozik és egész évben azt fogjuk látni, hogy a Ferrari mindig egy fokkal lágyabb garnitúrával próbálkozik, így a szoros küzdelem illúziója is fenntartható és a végső Mercedes siker is garantált! Kint lévő szurkolók is sokszor láttak Merci és Ferka alkalmazottakat sunyi pillantásokat váltani! Komolyra fordítva a szót, még én is örültem volna most a győzelmüknek, legalább egyesek elhallgattak volna. :D

Könnyen lehet hogy nem is mondtál akkora hülyeséget mint amekkorának tűnik első olvasatban.
Szerintem is közel jársz a valósághoz.

Agressor
#15 Agressor 2016. március 20. 10:31  
Enveblo:
csakhogy most volt esélyük, és ha van esélyük akkor nyílván nem a söröket bontogatják a garázsban, hanem mindenki komolyan odateszi a figyelmét, ne magyarázz bele olyat ami nincs. ez csak egy pesszimista belemagyarázás, pozitív feszültség volt ott, nem negatív

Pozitív feszültség elb...szott kerékcsere, kigyulladó autó, meg elbukott 2. hely után?? Értem. Akkor pozitív volt... Legyen igazad...

Amúgy nem pesszimista, realista. Ez nem szokott tetszeni az elvakult fanoknak...

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 10:33

Agressor
#14 Agressor 2016. március 20. 10:29  
Zasalamel:
15-s alapot kukázták, egy új alappal álltak hozzá. Egy kérdésem lenne hozzád őszintén, mercin kívül te melyik kocsiba ültetnéd bele a pilótádat?

Bármelyikbe...

Azért meg nagy kár volt kikukázni a kocsit, hogy az új is a 3. helyre legyen elég...

Enveblo
#13 Enveblo 2016. március 20. 10:26  
Agressor:
Alonso időszámítása alapján most 2011 van Vettelnek. Tény, hogy már Arrivabene sem mosolyogva lapogatja a hátát a hibázó szerelőnek, mint ahogy egy éve láttuk... Fogy a türelem, nő a nyomás. Jönnek elő az indulatok, az őszinte érzelmek... Kimit nagyon sajnálom, mert az ilyen hibák csak növelik a szakadékot közötte, és a csapattárs mögött... Márpedig ma nem 15 pontnyi volt a különbség közöttük, hanen 2-3 érdem szerint. Sajnos én azt látom, hogy a Ferrari megújulása elmaradt. 15-re épített égy jobb alapot a régi alakulat, azóta szinte kizárólag abból él a csapat. A színdarad ugyanaz, a színészek változtak csupán...

csakhogy most volt esélyük, és ha van esélyük akkor nyílván nem a söröket bontogatják a garázsban, hanem mindenki komolyan odateszi a figyelmét, ne magyarázz bele olyat ami nincs. ez csak egy pesszimista belemagyarázás, pozitív feszültség volt ott, nem negatív

Zasalamel
#12 Zasalamel 2016. március 20. 10:25  
Agressor:
Alonso időszámítása alapján most 2011 van Vettelnek. Tény, hogy már Arrivabene sem mosolyogva lapogatja a hátát a hibázó szerelőnek, mint ahogy egy éve láttuk... Fogy a türelem, nő a nyomás. Jönnek elő az indulatok, az őszinte érzelmek... Kimit nagyon sajnálom, mert az ilyen hibák csak növelik a szakadékot közötte, és a csapattárs mögött... Márpedig ma nem 15 pontnyi volt a különbség közöttük, hanen 2-3 érdem szerint. Sajnos én azt látom, hogy a Ferrari megújulása elmaradt. 15-re épített égy jobb alapot a régi alakulat, azóta szinte kizárólag abból él a csapat. A színdarad ugyanaz, a színészek változtak csupán...

15-s alapot kukázták, egy új alappal álltak hozzá.

Egy kérdésem lenne hozzád őszintén, mercin kívül te melyik kocsiba ültetnéd bele a pilótádat?

Agressor
#11 Agressor 2016. március 20. 10:10  

Alonso időszámítása alapján most 2011 van Vettelnek.
Tény, hogy már Arrivabene sem mosolyogva lapogatja a hátát a hibázó szerelőnek, mint ahogy egy éve láttuk... Fogy a türelem, nő a nyomás. Jönnek elő az indulatok, az őszinte érzelmek...

Kimit nagyon sajnálom, mert az ilyen hibák csak növelik a szakadékot közötte, és a csapattárs mögött... Márpedig ma nem 15 pontnyi volt a különbség közöttük, hanen 2-3 érdem szerint.

Sajnos én azt látom, hogy a Ferrari megújulása elmaradt.
15-re épített égy jobb alapot a régi alakulat, azóta szinte kizárólag abból él a csapat. A színdarad ugyanaz, a színészek változtak csupán...

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 10:17

Balrog
#10 Balrog 2016. március 20. 10:07  

Szerintem a Mercedes és a Ferrari már eleve összedolgozik és egész évben azt fogjuk látni, hogy a Ferrari mindig egy fokkal lágyabb garnitúrával próbálkozik, így a szoros küzdelem illúziója is fenntartható és a végső Mercedes siker is garantált! Kint lévő szurkolók is sokszor láttak Merci és Ferka alkalmazottakat sunyi pillantásokat váltani!

Komolyra fordítva a szót, még én is örültem volna most a győzelmüknek, legalább egyesek elhallgattak volna. :D

Raikkönen
#9 Raikkönen 2016. március 20. 10:04  

Ami itt a legnagyobb pozitívum, hogy egyáltalán volt esélyünk a győzelemre;) jó lesz ez, de az ilyen lehetőséget legközelebb ki kel használni!

KIMI AND THE RED POWER
#8 KIMI AND THE RED POWER 2016. március 20. 10:02  

Ilyenkor üt vissza az, hogy amíg a Ferrari a boxban ült, addig a Merci körözött és körözött és körözött. Magabiztosan pakolták fel mindkét autójukra a közepest, miközben a többiekhez hasonlóan ők sem mentek ezen a pályán 1 kört sem vele. A technikai hibáról nem is beszélve. Jó ez a szöveg, hogy inkább a teszten mint a versenyen, csak amikor a teszt utolsó napjain is ilyenekkel bajlódnak az sosem vezet jóra. Räikkönen látta kárát. A 3-ból 2 elrontott kerékcseréről nem is beszélve.
A 2 versenyzőn kívül senki nem érdemel dicséretet. 1 győzelem és 1 kettős dobogó szállt el.

HannaLill
#7 HannaLill 2016. március 20. 10:01  
Hoshi:
Szerintem fennáll az eshetőség, hogy sokkal lassabbak lettek volna a másik keveréken.

Szerintem is tudták ők hogy mit miért csinálnak , a téli teszteken nem véletlenül tesztelte 6napon keresztül a Mercedes csak a közepes gumit ők teljesen arra a gumikeverékre lőtték be az autót

vandr
#6 vandr 2016. március 20. 09:59  

Az volt a legérthetetlenebb, hogy egyik autón sem cseréltek kereket, pedig a piros zászló miatt "ingyen" lehetett volna. Kimit amúgy is sokszor állítják át egy eltolt, gumikímélős etapra SC meg piros nélkül is, nem értem, hogy ezt most miért nem tették, most nyerhetett volna vele a legtöbbet. Bár a motor úgyis megfikkant. Ilyen mákfaktorral nagyon jó érzés lehet versenyezni.

gulyasrobika14
#5 gulyasrobika14 2016. március 20. 09:56  

Jó lesz ez. A 3. kanyargós szektorban nagyon jó volt az autó. Csak jöjjenek már a fejlesztések. Állítólag az orrkúp sem végleges még.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt