Aki átélte, amit most Maldonado

írta: M4Sport
2016. február 04. 13:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

Miután az ő F1-es karrierje is hasonló okok miatt torpant meg, Kevin Magnussen átérzi az utolsó pillanatban menesztett Pastor Maldonado helyzetét.

A venezuelai versenyző a héten jelentette be, hogy idén nem vesz részt a Forma–1-es világbajnokságban – annak ellenére, hogy múlt ősszel új szerződést kapott csapatától, a Lotustól 2016-ra. Pastor Maldonadónak végül azért nem volt maradása az időközben gyári Renault-vá vedlett istállónál, mert támogatója, a PDVSA nem tudta tovább finanszírozni versenyeztetését.

A sors iróniája, hogy végül éppen az a Kevin Magnussen került a helyére, aki 2014 végén hasonló körülmények között (korábban őt is biztosították arról, hogy lesz helye 2015-ben) került a partvonalón kívülre a McLarennél, ahol Fernando Alonso és Jenson Button kapott lehetőséget. A dán éppen ezért átérzi kollégája mostani helyzetét. „Minden tiszteletem Pastoré. Én is voltam ilyen helyzetben, és tudom, mennyire nehéz, szóval együtt érzek vele” – nyilatkozta. „De abban is biztos vagyok, hogy sikeres lesz, akármit is csinál majd legközelebb.”

Magnussen tavalyi kispadra ültetése, majd múlt évi menesztése óta többször is beszélt arról, mennyire megviselte mindaz, amin a McLarennél keresztülment az elmúlt egy évben, szerdán pedig azt is kihangsúlyozta, hogy a Renault a most felkínált lehetőséggel gyakorlatilag megmentette Forma–1-es pályafutását. Elmondása szerint ugyanakkor ha 2016-ban bármikor is találkozik egy McLarennel a pályán, nem érez majd extra bizonyítási vágyat. „Én emiatt nem aggódom. Nem foglalkozom velük. Ha le tudjuk győzni őket, le is fogjuk” – mondta határozottan. „Az új csapatommal lépésről lépésre haladok. Ez egy új gárda, sokat kell tanulnunk az elején, alázatosak, realisták vagyunk, keményen dolgozunk. Az első versenyre úgy megyek majd, hogy kiélvezem, hogy egy igazi versenyautóban ülhetek, egy igazi Forma–1-es csapat tagja lehetek.”

Magnussen csapattársa a nála két évvel idősebb Jolyon Palmer mindeközben ugyancsak sajnálja, hogy Maldonado ennyire kevéssel az idénykezdés előtt került ki a csapatból. „Ő egy rendes fickó. Egy éven át dolgozhattam együtt vele, és nagyon jól kijöttünk. Emiatt sajnálom őt, hiszen nagyon későn jött ez a döntés” – nyilatkozta a 25 éves brit, hozzátéve, hogy miután a Lotusszal írtak alá tavaly, nem voltak biztosak benne, hogy a megállapodások véglegesek. „Nem tudom, ő hogy volt ezzel, de végig volt némi bizonytalanság. Emiatt talán nem is érte őt teljes meglepetésként a hír.”

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

jtfan
#4 jtfan 2016. február 05. 11:30  
ddb:
Az még hagyján, hogy Maldonado mit élt át a napokban, de én mit éltem át???

Most komolyan. Mi vitt rá hogy Maldonadonak szurkolj? Mivel vívta ki a venezuelai a tiszteleted? Vagy csak amolyan trollosan így éled ki magad?

albutr
#3 albutr 2016. február 04. 20:41  
ddb:
Az még hagyján, hogy Maldonado mit élt át a napokban, de én mit éltem át???

ezzel mindenki így van ha a kedvencét kitesszik a csapatból.

f1m12
#2 f1m12 2016. február 04. 19:39  
ddb:
Az még hagyján, hogy Maldonado mit élt át a napokban, de én mit éltem át???

írj Kevinnek, hátha veled is együttérez

ddb
#1 ddb 2016. február 04. 14:00  

Az még hagyján, hogy Maldonado mit élt át a napokban, de én mit éltem át???FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.21. 20:23

Amerikai Nagydíj – második szabadedzés

Beszámoló az eseményről

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak

02016.10.21. 19:33

Gyorsan reagált az FIA a lefulladó autók problémájára

Kifejlesztettek egy automatikus rendszert