Aki nem teljesít, annak mennie kell!

írta: M4Sport
2016. február 01. 11:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Noha egyes vélemények szerint a Red Bull túlságosan szigorú a fiatal versenyzőkkel, a Toro Rosso csapatvezetője úgy érzi, a bikások juniorprogramja teljesen igazságos, hiszen azok, akik jól teljesítenek, idővel továbbléphetnek, a gyengébbek helyét pedig más ígéretes tehetségek kapják.

A Red Bull rengeteg fiatal tehetségnek adott már lehetőséget a különböző nevelőszériákban, programjuk révén pedig sokan a királykategóriáig is eljutottak. Noha a bikások számos ígéretes versenyzőt hoztak a Forma-1-be – például a négyszeres világbajnokot, Sebastian Vettelt –, programjukat sokan túlságosan szigorúnak tartják, azoknak ugyanis, akik a vártnál gyengébben teljesítenek, hamar új munkaadó után kell nézniük.

Az osztrák cég második számú alakulatának irányítója most védelmébe vette a programot, kiemelve, hogy a különleges tehetségek mindig továbbléphetnek. „Ez a Forma-1; én úgy gondolom, a Red Bull igazságos a versenyzőivel, hiszen fantasztikus lehetőségeket biztosít számukra és mindent megad nekik, amire szükségük lehet ahhoz, hogy megmutassák, mire képesek” – nyilatkozta Tost az F1i munkatárásnak. „Ha nem tudnak fejlődni, vagy a Red Bull úgy érzi, a teljesítményük már nem javulhat, akkor egyértelmű, hogy más veszi át a helyüket. De ez normális a Forma-1-ben!”

Az eredmények és a Red Bull döntései eddig a céget igazolják, hiszen hiába vettek búcsút az elmúlt években többek között Sébastien Buemitől, Jaime Alguersuaritól és Jean-Éric Vergne-től, Vettel, Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat néhány szezon után az anyacsapattól is lehetőséget kapott. Sokan úgy vélik 2016 után a jelenlegi pilótapáros (Carlos Sainz és Max Verstappen) egyik tagja is továbbléphet, éppen ezért kettejük küzdelme kiemelt figyelmet kaphat.

A csapat vezetői már korábban jelezték, idén még jobb teljesítményt várnak a tavaly berobbanó ifjoncoktól. Tost reméli, a növekvő elvárások nem lesznek rossz hatással a két pilótára. „Lehet, hogy a szezon első felében óvatosnak kell lennünk, nem szabad túl nagy elvárásokat támasztanunk velük szemben, mert a pilóták gyakran azt gondolják a második szezonjuk előtt, hogy hatalmas előrelépést kell tenniük. Ilyenkor túlhajthatják az autót, Carlos és Max esetében azonban szerintem nem ez lesz a helyzet. Ők már megszerezték a szükséges tapasztalatokat, szóval a pilótákkal kapcsolatban roppant magabiztos vagyok a 2016-os szezon előtt” – zárta gondolatát a csapatvezető.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. február 01. 12:03  

idén a TorroRosso-nál a Ferrari motor meg fogja hozni a szükséges javulást,
ha nem mennek neki a falnak, már nyert ügyük van :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pirelli, 2017, Kimi Räikkönen

52016.10.25. 08:52

Ezért úszta meg a büntetést Alonso – és Massa

Valójában a brazil örülhet, hogy versenybalesetnek minősítették ütközésüket?