Aki számára a Mercedes nem tudott elég érdekes lenni

írta: M4Sport
2016. május 20. 10:41
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappenről és a Red Bullról szóltak az elmúlt hetek a Forma–1-ben. E két név úgy tűnik, hosszú távra összeforrt egymással – de volt-e esély arra, hogy másképp legyen?

A Red Bull még 2014-ben jelentette be, hogy szárnyai alá veszi az akkor még csak 16 esztendős holland tehetséget, aki ráadásul – minden idők legfiatalabb versenyzőjeként – 2015-re megkapta a Toro Rosso egyik ülését is. 23 verseny után aztán máris a Red Bull A-csapatának tagja lett, ami az istálló saját bevallása szerint is meghatározó lépés volt afelé, hogy hosszú távra magukhoz láncolják Max Verstappent.

A hírek szerint a holland iránt egyre több istálló érdeklődött, a Ferrari mellett a Mercedest is összefüggésbe hozták velük. A németeknek ugyanakkor már az F1-es bemutatkozása előtt is volt némi esélyük megszerzésére. Toto Wolff sportigazgató azonban elárulta, a Red Bull-lal ezen a téren továbbra sem tudnak vetekedni. „Mi sosem folytattunk vele komoly tárgyalásokat, mert nyilvánvaló volt, hogy a Red Bullnál köt ki, és amikor számított, képtelenek voltunk elég érdekes lehetőséget kínálni Max számára. A Red Bull a Toro Rosso ülését adta neki, két éven belül már a Red Bullnál kellett lehetőséget biztosítaniuk számára. Végül minden pontosan úgy alakult, ahogyan Jos Verstappen elképzelte” – nyilatkozta Barcelonában a Mercedes sportigazgatója.

Wolff elismerően beszélt az azóta futamgyőztessé váló Verstappenről – de nem különben az útját egészen a Red Bullig egyengető édesapjáról. „Ő egy remek fiú, és Jos is rendes fickó. Kívülről belülről ismeri a versenyzés világát. Először az FIA párizsi díjátadóján láttam Maxot 2013-ban, amikor még gokartozott. Két év múlva már a Forma–1-ben rakta le a névjegyét – és nem ok nélkül” – emlékezett Wolff.

Az apa csak háttérbe vonul

Ami Jos Verstappent illeti, a hétvégén egyébként olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a jövőben már inkább a Red Bullra bízza fia karrierjének egyengetését, és hátralép a menedzseri pozíciójából. Azóta kiderült, e visszahúzódás valójában csak a nyilvánosságot érinti: a jövőben már nem szeretne állandóan a garázsban feltűnni, a figyelem középpontjában állni és nyilatkozgatni. Max menedzselését ugyanakkor továbbra is ő, valamint Raymond Vermeulen végzi.

„Minden időmérő és verseny után sok újságíró kér tőlem interjút. Most azt mondtam nekik, hogy több interjút nem adok, mert Max már egy élcsapatnál van, és mostantól mindennek róla kell szólnia. Azért fogom vissza magam, mert ha interjúkat adok és angolra fordítják őket, az akár még Max és a Red Bull kapcsolatára is rossz hatással lehet” – magyarázta Jos a Motorsport-Totalnak.

„Most egy élcsapatnál vagyunk, a Red Bull kiválóan szervezett csapat, Christian Horner és Helmut Marko a két főnök. Nekik kell sztorikat csinálniuk, nem nekem. Ilyen tekintetben én már csak apa vagyok. De természetesen Max menedzselését továbbra is közösen végezzük Raymonddal, és ugyanúgy minden területen segítem Maxot, ahogyan eddig – ha szüksége van rá.”

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

velorex
#5 velorex 2016. május 20. 15:34  

Kvyat esetében élek a gyanúperrel,hogy ha van rajta sapka azért,ha nincs rajta sapka azért az esetével kellett az orosz pilótának szembesülnie,ami persze megoldhatatlan feladat volt számára. Kockáztatott azt hitte,hogy erős lapjai vannak, de betli lett belőle.

sába
#4 sába 2016. május 20. 14:09  
Enveblo:
ez nem azt jelenti hogy fixen odakerült volna két éven belül bármi van, hanem hogy MÁR most megkapta, a múltra gondol. valahogy úgy értsd, hogy túl jó volt és inkább átültették, itt a "kellett" nem jelent semmit. (ez csak a múlt eseményét festi fel, ilyen kicsavart szar szerkezetben), csak egy ilyen "leírás" pl: "Hamilton látta hogy sokkal gyorsabb Rosbergnél a hármasból kifele, és tudatosult benne, hogy bármi van ki kell kerülje" regénybe illő leírásnak vedd csak. nehéz elmagyarázni, másrészt meg sose vedd szószerint ezeket, az angol szöveg a mérvadó, de azért még azt sem elemezném ennyire szőrszálhasogatóan)

Dehogynem azt jelenti. Talán még Ricsi is lenyilatkozta, hogy tudta, hogy be fog következni a váltás már ebben az évben, de azt nem gondolta, hogy ilyen hamar. Kvyat sem a semmiért volt ilyen idegbeteg.

renault4
#3 renault4 2016. május 20. 13:29  

Max és a Red Bull tartós frigyének záloga a Renault hajtásláncának a fejlődése .
A következő futamokon az új motor bevetése során már lehet következtetni arra,hogy tudja -e hozni a Renault a tőle ellvárt szintet.

Enveblo
#2 Enveblo 2016. május 20. 12:45  
fagyi:
"A Red Bull a Toro Rosso ülését adta neki, két éven belül már a Red Bullnál kellett lehetőséget biztosítaniuk számára." Szóval időközben kiderül, hogy idén így is, úgy is be kellett volna ültetni az RB-be? Kapóra jött Kvyat szenvedése. Politikában terelnek ilyen jól kb :D

ez nem azt jelenti hogy fixen odakerült volna két éven belül bármi van, hanem hogy MÁR most megkapta, a múltra gondol. valahogy úgy értsd, hogy túl jó volt és inkább átültették, itt a "kellett" nem jelent semmit. (ez csak a múlt eseményét festi fel, ilyen kicsavart szar szerkezetben), csak egy ilyen "leírás" pl: "Hamilton látta hogy sokkal gyorsabb Rosbergnél a hármasból kifele, és tudatosult benne, hogy bármi van ki kell kerülje" regénybe illő leírásnak vedd csak.

nehéz elmagyarázni, másrészt meg sose vedd szószerint ezeket, az angol szöveg a mérvadó, de azért még azt sem elemezném ennyire szőrszálhasogatóan)

Utoljára módosítva: 2016. május 20. 12:50

fagyi
#1 fagyi 2016. május 20. 12:15  

"A Red Bull a Toro Rosso ülését adta neki, két éven belül már a Red Bullnál kellett lehetőséget biztosítaniuk számára."

Szóval időközben kiderül, hogy idén így is, úgy is be kellett volna ültetni az RB-be? Kapóra jött Kvyat szenvedése.

Politikában terelnek ilyen jól kb :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso, Ron Dennis

02016.10.28. 11:18

Abu-Dzabiig nem nyugszik meg Hamilton – csapata szerint alaptalanul aggódik

„Ha valamikor életem legjobbját kell nyújtanom, akkor ezen a három versenyen”

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"