Akik profitálhatnak a Ferrari előrelépéséből

írta: M4Sport
2016. január 23. 13:29
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Sauber csapatvezetője, Monisha Kaltenborn biztosra veszi, hogy a Ferrari ismét előrelép majd erőforrásával, azt azonban nem hiszi, hogy a vörösök már 2016-ban átugorják a Mercedes gyári alakulatát, ami már két éve uralja a királykategóriát.

A Ferrari komoly fejlődést ért el a 2015-ös évad kezdete előtt, azt pedig, hogy ennek komoly köze volt az erőforrásokkal kapcsolatos módosításokhoz talán semmi sem bizonyítja jobban, minthogy partnercsapatuk, a Sauber is eredményesebb volt, mint egy évvel korábban, pedig szinte alig fejlesztette karosszériáját. A vörösök fejlődése sok szakértő szerint idén is folytatódhat, ez pedig ismét pozitív hatással lehet a svájciak teljesítményére.

„Magabiztos vagyok!” – mondta Kaltenborn, amikor az istálló 2016-os kilátásairól kérdezték. „A Ferrarinak már tavaly is sikerült előrelépést tennie. Nem várhatunk csodákat, hiszen a Mercedes előnye túl nagy, és ezt most lépésről lépésre kell ledolgozni, miközben a megbízhatóságra is komoly figyelmet kell fordítani. Viszont tényleg remek munkát végeztek, és nincs okom kételkedni abban, hogy a következő lépést is megteszik” – folytatja bizakodva.

Kaltenborn tehát nem hisz abban, hogy a Ferrari 2016-ban már átugorhatja a Mercedest, és egyelőre azt sem tartja valószínűnek, hogy saját csapata legyőzi majd a németek partnereit, azok ugyanis még mindig előnyben vannak. Ez az előny azonban elmondása szerint folyamatosan olvadni fog, az ellenfelek ugyanis már most is közelebb vannak, mint voltak a 2014-es évben, amikor a szabályváltozásokat kihasználó Mercedes hatalmas előnyre tett szert.

„Azok a csapatok, akik a Mercedes motorjait használják nagyobb hasznot húztak ezekből az egységekből akkor, amikor bevezették ezt a formulát. Egészen egyszerűen azért, mert a többiek akkor távolabb voltak, most viszont már csökken a különbség. Természetesen az előny még megvan, de kisebb, mint akkoriban” – magyarázza, majd végül hozzáteszi, a Ferrari egy nap elkaphatja a németeket, de akkora előnye már biztosa nem lesz, mint nekik volt az előző években.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#1 Masters_Of_Hardcore 2016. január 23. 20:58  

ámen! :))))))))) egy nap évekkel később... :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”