Akin sokat segített a piros zászló

írta: M4Sport
2016. augusztus 28. 19:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardo elismeri, a második hely megszerzéséhez ezúttal a futam megszakítására is szüksége volt, így ugyanis a Red Bull szerelői időveszteség nélkül hozhatták helyre sérült első vezetőszárnyát. Nico Rosberg legyőzésére ezúttal „nem látott esélyt”.

Noha közvetlenül nem volt érintett a rajt utáni ütközésben, ami Max Verstappen és a Ferrari pilótái (Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen) között történt, Ricciardo is veszített az incidensen, hiszen a törmelékek megroncsolták autója első vezetőszárnyát. Később aztán rámosolygott a szerencse, hiszen a futam megszakításából talán ő jött ki legjobban.

„A rajtnál volt egy kis kavarodás a mezőny elején, szóval igyekeztem észnél lenni és elkerülni a bajt. Megsérült az első szárnyam a balesetből maradó törmelékek miatt, szóval a piros zászlóig csak szenvedtem” – ismerte el a Sky Sportsnak nyilatkozva. „Még a csapatot is megkérdeztem vezetés közben, hogy látnak-e valamit, mert az autó viselkedését nem tartottam normálisnak. A megszakításkor azonban lehetőségünk nyílt arra, hogy megjavítsuk” – tette hozzá.

Ricciardo ekkor a második helyen állt, az újraindításkor tehát lehetősége nyílt arra, hogy – immáron egy megfelelően viselkedő Red Bull-lal – üldözőbe vegye a futamot vezető Nico Rosberget, a Mercedes azonban túl gyorsnak bizonyult. „Megpróbáltam nyomás alá helyezni, de túl gyors volt. Szóval egy idő után arra összpontosítottam, hogy magam mögött tartsam Lewist (Hamilton). Szerencsére ez sikerült. Azt hiszem, ma ez volt a maximum, szóval elégedett vagyok.”

A Red Bull tempója tehát nem volt elég a Mercedes legyőzéséhez, felmerült azonban a kérdés, hogy egy eltérő stratégiával a német elé kerülhetett volna-e. Ő azonban erre sem látott sok esélyt. „Nico közepes-közepessel ment, nekünk azonban nem maradt két szettünk, szóval csak a lágy-közepes kombinációt választhattuk. Az újraindítást követően tudtam tartani a tempóját, de a gumik hamar elkoptak. A közepeseken végül eléggé következetesek voltunk. Nem tudtunk annyira gyorsak lenni, mint Nico, de tartani tudtuk a különbséget Lewisszal szemben” – magyarázta.

Az ausztrál zsinórban harmadszor állt fel a dobogóra, ezt a sorozatot azonban saját elmondása szerint nagyon nehéz lesz folytatni, Monza ugyanis papíron a leggyengébb pálya a Red Bull számára az utolsó nyolc közül. Később viszont jönnek még helyszínek, ahol a Mercedest is megtréfálhatják. „Remélem így lesz. Monzában viszont egy dobogó már felérne a győzelemmel is számunkra. Készülünk a futamra, de nem várunk tőle túl sokat. De Szingapúrban és Japánban remélhetőleg jók leszünk. Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a következő futamok” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. augusztus 29. 07:46  

Sajnálom Ricet...soha nem tud bizonyítani, mindig minden az ölibe hull....hihetetlen peches...FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája