Akit a ferraris pletykák tettek erősebbé

írta: M4Sport
2016. augusztus 17. 17:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

A ferraris pletykák összezavarták kicsit a 2015-ös szezon felénél, azóta viszont Valtteri Bottas folyamatosan fejlődött és jóval erősebb Forma–1-es versenyzővé vált – jelentette ki a Williams helyettes csapatvezetője, Claire Williams.

Akárcsak idén, tavaly is Kimi Räikkönen jövője volt az egyik állandó téma a nemzetközi sajtóban, versenyzői ülésével pedig gyakran szóba hozták honfitársát, Valtteri Bottast. A csapatváltásból végül semmi sem lett, hiszen a vörösök meghosszabbították Räikkönen szerződését, a fiatal finnre azonban így is hatottak a történtek: később elismerte, a pletykák megzavarták az év felénél.

Akkor megfogadta, a folytatásban nem engedi, hogy a találgatások befolyásolják, és a kisebb botlás után még erősebben tér vissza. Úgy tűnik, tartotta szavát, idén ugyanis – bár a Williams visszaesett az előző évekhez képest – stabilabban teljesít, és egyelőre márkatársánál, Felipe Massánál is jobban teljesít, pedig a brazil tavaly többször megnehezítette a dolgát. Bottas a Williams helyettes csapatvezetője szerint is eleget tett ígéretének. „Folyamatosan jobb és jobb lett” – mondta Williams.

„Egyre értettebb pilóta lesz, egy olyan versenyző, aki maga köré tudja építeni a csapatot és motiválja a vele dolgozókat. Láttuk, hogy tavaly veszített egy kicsit a koncentrációjából a Ferrari-pletykák miatt, de visszavágott. Most egy teljesen más Valtterit látunk, egy sokkal jobb verziót! Már akkor ismertem, amikor még csak a fejlesztőversenyzőnk volt, és láthattam, hogyan fejlődött. Szerintem még nem érte el a saját maximumát. Sokat kell még bizonyítania, de remélem, egy nap olyan autót kap tőlünk, amivel igazolja, hogy érdemes a világbajnoki címére” – lelkendezett a szakember.

Bár Williams elégedett pilótájával, a finn szerződését továbbra sem hosszabbították meg, igaz, ezt több forrás szerint is automatikusan megújíthatják a 2017-es évre, a csapattárssal szembeni eredményét látva és a vezetőség szavait hallva pedig annyira talán nem kell aggódnia. Felipe Massa helyére viszont többen is pályáznak: a sajtóban Jenson Button, Sergio Pérez és Felipe Nasr neve is felmerült már a Williams kapcsán, és a csapat is elmondta, több lehetőségük is van.

Williams ennek ellenére most Massáról is pozitívan nyilatkozott, kiemelve, a tapasztalt pilóta remek párost alkot a folyamatosan fejlődő fiatalabb kollégával. „Több oka is volt annak, hogy Felipét leigazoltuk 2014-re, ő pedig sokkal többet nyújtott, mint amire számítottunk. Nagyszerű három szezonunk volt vele. Ő egy csodálatos fickó. Egy ilyen pilótapáros néha garancia az eredményre, mert remekül végzik a munkájukat, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is. Felipe és Valtteri egy igazi álompáros, hiszen mindketten remek munkát végeznek” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#4 albutr 2016. augusztus 21. 21:53  

nem úgy tűnt.

BP05
#3 BP05 2016. augusztus 18. 09:37  
Zasalamel:
Eléggé túlértékelt versenyző, Max & Sainz 2-3 verseny alatt többet mutatott mint ez a Bottas 2-3 év alatt.

Bottas mint túlértékelt? Szakmai körökben sincs szerintem túlértékelve csak kellő képpen elismerik és a mérnökei már csak jobban tudják itt mindenkinél hogy hogyan is áll a munkához, hogyan is dolgozik, hogy teljesít és amíg a kocsija is alkalmas volt rá addig az eredményeket is szépen szállította. Szurkolói körökben pedig az egyik legalulértékeltebb versenyző, amivé hirtelen akkor vált amikor a Ferrari Kimi helyére akarta megszerezni.
Az lehet hogy a stílusa nem olyan látványos mint az említett versenyzőké de amíg látványtalanul is kellően gyors tud lenni addig ez nem probléma. Aki nem csodákat vár Bottastól annak nem lehet oka panaszra ahogy teljesít. Szurkolókat majd úgyis akkor fog szerezni ha majd bekerül egy győztes csapatba és a győzelmekért harcolhat.
Max talán egy kivételes korszakos zseni, de Sainz mivel mutatott többet mint Bottas?
Remélem hogy átigazol a Renaulthoz és pár éven belül a győzelmekért harcolhat aztán majd kiderül hogy mit is tud valójában.

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. augusztus 18. 08:15  

Eléggé túlértékelt versenyző, Max & Sainz 2-3 verseny alatt többet mutatott mint ez a Bottas 2-3 év alatt.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 18. 08:15

BP05
#1 BP05 2016. augusztus 17. 23:37  

Állítólag a Renaulttól kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot, úgyhogy ha nem teljesen ostoba akkor el is fogadta és jövőre átigazol és egy gyári csapatban kezdheti felépíteni azt a csapatot amivel később talán a VB-ért is harcolhat majd, már ha képes rá. bottas hiába megy jól, hiába dícsérik most anynira ha bármikor simán kiteszik egy olyan valaki kedvéért aki sok pénzt hoz magával, szóval jobban jár ha ezt nem várja meg, és különben is a Williams egyre hátrébb csúszik mert nincs elég pénzük szóvakl a Williamsel csak akkor lesz harcban a VB-ért ha amolyan Brawn GP féle csoda történik.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.27. 16:56

Horner: Már csak a trükkös időmérős beállítás terén nagy a Mercedes előnye

Ha Rosberg és Hamilton összeakad, a Red Bull lecsapna a lehetőségre

22016.10.27. 15:56

Titkos adatok láttak napvilágot a 2017-es autókról

Ekkora javulást várnak a csapatok az autóktól és a motoroktól

02016.10.27. 14:57

Schumacher és Vettel nyomdokain Rosberg

Még nem bajnok, de hazájában már díjat kapott