Aláírták a Pirelli szerződését

írta: M4Sport
2016. május 29. 10:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hét hónappal azután, hogy a Forma–1 Menedzsmentet (FOM) vezető Bernie Ecclestone bejelentette, a Pirelli marad a királykategória gumiszállítója, a cég sportigazgatója elárulta, végre hivatalosan is megegyeztek a sportág vezetőivel.

Ecclestone a tavalyi Orosz Nagydíj (a futamot akkor októberben rendezték) előtt rázott kezet a Pirelli első emberével, és jelentette ki, hogy 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is az olasz cég lesz a Forma–1 egyedüli beszállítója, hivatalos bejelentés azonban nem érkezett az ügyben, a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) ugyanis nem kötöttek szerződést.

Most azonban megtörtént a várt előrelépés, árulta el Paul Hembery, a cég sportigazgatója a Monacói Nagydíj helyszínén. Bár a késés miatt korábban még az is felmerült, az olaszok elveszíthetik pozíciójukat (egyes források a Michelint emlegették utódként) a brit szakember elmondta, ő végig nyugodt volt az Ecclestone-nal történt megegyezés után, hiszen az azt követő hónapokban „a rengeteg papírmunka” miatt csúszott a végleges szerződéskötés.

„Igen, elég sok az apró részlet; rengeteg a papírmunka” – mondta az Autosportnak. „Én azonban mindig úgy vettem, hogy ez az egészség már megköttetett a tavalyi évben, csak a jogi dolgok sok időt vettek igénybe. Tulajdonképpen ez a legkorábban megújított szerződésünk, szóval, míg maguk aggódtak miatta, számomra végig teljesen rendben volt a dolog. Sok ember érdekelt benne, és jogilag eléggé bonyolult a történet. Még akkor is, ha már megvannak a dokumentumok, három év alatt ugyanis nagyon sok változás történhet, és mindenki mást akar” – tette hozzá.

Szombaton – a 2017-es gumik külalakjának bemutatása mellett – a Pirelli azt is megerősítette, hogy a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull viszi először pályára a szélesebb abroncsokat (a napokban derült ki, hogy elsőként a Ferrari készül majd el a teszthez szükséges „öszvér” autóval). Hembery elmondása szerint a tesztelés a korábban említett augusztusi időpont helyett szeptemberben venné kezdetét, és november végén zárulna le.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary