Aláírták az új szerződést, de Pérezék „játszadoztak” a Ferrarival

írta: M4Sport
2016. július 08. 17:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sergio Pérez már hetekkel ezelőtt aláírta új szerződését a Force Indiával – jelentette ki a csapat első embere, Vijay Mallya a Brit Nagydíj helyszínén, majd elhintette, az hogy a mexikóit ennek ellenére szóbahozták a Ferrarival elsősorban „okos menedzserének” köszönhető.

Péntek délelőtt pont került egy hosszú hetek, hónapok óta húzódó ügy végére: a Ferrari bejelentette, 2017-ben is Kimi Räikkönen lesz Sebastian Vettel csapattársa. Pozíciójával korábban több versenyzőt is szóba hoztak – például Sergio Pérezt, aki egyszer sem cáfolta egyértelműen, hogy az év végén elhagyhatja csapatát. Pedig már hetek óta aláírta új szerződését a Force Indiával…

„Már aláírt 2017-re, és Nico (Hülkenberg) is velünk marad” – mondta Mallya az Autosportnak, amikor a Pérezzel kapcsolatos pletykákról és a jövő évi pilótapárosról kérdezték. „Sergio tudja, és én is tudom, hogy a szerződés alá van írva. Nem mondanám ezt, ha nem lenne aláírva. A szerződés aláírására pedig már hetekkel ezelőtt sor került” – tette hozzá.

Ha ez így van, miért pletykáltak annyit a Ferrariról, és az esetleges csapatváltásról? Az indiai üzletembernek természetesen ezt a kérdést is feltették. „Julian Jacobi személyében van egy nagyon okos menedzsere. Azt hiszem, a menedzsereknek az a dolguk, hogy játsszák ezeket a játékokat, hogy izgalomban tartsák az embereket, hogy növeljék a piaci értéket, és így tovább. Ezt nem nekem kell kommentálnom, de ami a csapatot illeti, azt megerősíthetem, hogy a szerződés alá van írva.”

Mallya nem haragszik versenyzőjére, amiért nem utasította el azonnal a pletykákat, sőt megérti a mexikóit. „Melyik versenyző ne szeretné vezetni a vörös autót? Bárki, aki bekerül a Forma–1-be egy nap vezetni akarja” – jelezte, majd azt is egyértelművé tette, hogy a 2018-as évvel még nem foglalkozik. „Csak arról akarok beszélni, amit biztosra vehetek. A 2018-as szezon nagyon messze van még, a következőre viszont hozzánk vannak láncolva” – utalt versenyzőire.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

andrewv84
#1 andrewv84 2016. július 08. 17:44  

Akár a jó öreg Kovalainen, aki 20-30 másodperc hátrányból tartotta nyomás alatt a Ferrarit (2008, Hungaroring)! Csak ő ugye meg is törte a vörösöket! :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kevin Magnussen és Jolyon Palmer

22016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt

22016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája