Alesi: Hamilton csapdába esett – de ráfért a hideg zuhany

írta: M4Sport
2016. június 23. 15:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Néha nem jön rosszul az olyan hideg zuhany egy versenyzőnek, mint amilyenben Lewis Hamiltonnak Azerbajdzsánban volt része – véli Jean Alesi.

Lewis Hamilton Monacóban aratott idei első győzelme után nem volt híján az önbizalomnak. Már akkor hangoztatta, sosem kételkedett önmagában, vártnál gyengébb idénykezdését és Nico Rosberg diadalmenetét is saját balszerencséjének tudta be. A pszichológiai hadviselés jegyében elejtett megjegyzések mellett Kanadában aztán a pályán is igyekezte jelezni, ki az úr a háznál: gyenge rajtja után rafináltan kitessékelte csapattársát az első kanyar bukóterébe, majd magabiztos győzelmet aratott.

Bakuban viszont újra fordult a szerencséje – és ezúttal még a körülményeket sem hibáztathatta. Amilyen domináns teljesítményt nyújtott pénteken, úgy esett szét teljesen szombaton. Hétvégi szenvedéseit pedig a vasárnapi rádiós-kormánynézegetős tanácstalanság tette teljessé.

Az összesen 201 futamon rajthoz álló Jean Alesi úgy véli, ez a pofon most jókor jött a címvédőnek. „Lewis Hamilton kapott egy leckét alázatból” – jelentette ki a Ferrari egykori közönségkedvence a francia Canal+ tévécsatornának. „Ha valaki olyan nagyszerű autóval rendelkezik, amilyen a Mercedes, szerintem könnyű csapdába esnie. Lewis talán nem volt elég alázatos, pedig egy olyan nehéz pályáz, mint a bakui, nagyon is komolyan kell venni. A harmadik edzés után elillant a tempója. Szerintem egy versenyző számára időnként nem rossz, ha hideg zuhany éri.”

Bár való igaz, hogy Hamilton a nagydíjhétvége előtt még unalmasnak vélte az új pályát, csütörtökön pedig hangoztatta, mindössze 8 kört tett meg rajta a szimulátorban, s még a pályabejárásnak sem érezte szükségét, Alesi szavainak azért ellentmond, hogy a brit szombaton (és már a harmadik szabadedzésen is) azért esett vissza, mert csapata változtatott valamit az autókon, és így már nem érezte azt olyan jónak a féktávokon.

A futam után Toto Wolff sportigazgató is nyomatékosította: bajnokuk nem a félvállról vett felkészülés miatt teljesített a vártnál gyengébben. „Neki is megvan a saját munkamódszere, mi pedig tiszteletben tartjuk ezt” – fogalmazott. De még Nico Rosberg is védelmébe vette őt. „Ha azt nézzük, hogy háromszoros világbajnok, én nem gondolnám, hogy jelenleg bármit is rosszul csinálna” – vélekedett.

Akárhogy is, Hamiltont mindig is feltüzelték a kudarcok és balszerencsés események, az üldöző szerepét pedig elszánt és szenvedélyes stílusú versenyzőként mindig is kedvelte, így Alesinek annyiban talán igaza lehet, a bakui kudarc újra felrázhatja Hamiltont.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája