Alig maradt gumikorlátozás a tesztekre

írta: M4Sport
2016. február 16. 19:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mindenki olyan és annyi száraz gumit használ, amilyet és amennyit csak akar.

A Forma–1 hivatalos gumibeszállítója nem csupán a versenyhétvégéken, hanem a teszteken is nagyobb szabadságot ad az istállóknak a gumihasználat terén, értesült a Motorsport hírportál.

A weboldal információi szerint tavaly a három téli teszt – egy jerezi és két barcelonai – során összesen 110 garnitúra gumi állt az egyes csapatok rendelkezésére, amelyek közül a felének, mintegy ötvenöt szettnek maga a Pirelli határozta meg a keverékét. Idén a két barcelonai tesztprogram során (a jerezit eltörölték) csapatonként összesen 70 garnitúrát vehetnek igénybe a bokszutcában, és tesztenként egy-egy köztes és teljes esőgumis szettet leszámítva a maradék abroncsok sorsáról teljes mértékben maguk az alakulatok döntenek.

Ez azt jelenti, hogy míg a Circuit de Catalunya rendkívül érdes felülete és nagy oldalirányú erőket generáló vonalvezetése miatt a katalán pálya versenyhétvégéire a Pirelli hagyományosan a legkeményebb keverékeket szállítja, addig a tesztek során elméletileg lehetőség nyílik majd a vadonatúj ultralágy valamint itt sosem használt szuperlágy keverékek kipróbálására is.

Amint arról már beszámoltunk, a versenyhétvégéken változó gumiszabályok keretében a gumigyártó idéntől kettő helyett három keveréket visz minden pályára, amelyek közül csak egyet lesz kötelező használni a futamokon.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa