Álomlehetőség a Ferrarival – csak Bianchi segíthetett volna neki…

írta: M4Sport
2016. július 13. 12:15
FOTÓ: ©xpbimages.com

Gyerekkori álma vált valóra a Ferrari-teszttel, csak azt sajnálja, hogy nem oszthatta meg ezt az élményét barátjával, Jules Bianchival. Charles Leclercnek ma is sokat segítenek a tragikus sorsú versenyző tanácsai.

Nemrég egy 2014-es Ferrarival teljesítette első F1-es köreit – aztán felgyorsultak az események körülötte. A 18 esztendős GP3-as versenyző, Charles Leclerc pénteken először vett részt egy szabadedzésen a Haas-istállóval, majd kedden kipróbálhatta Sebastian Vettelék Ferrariját is.

A monacói tehetség csak Jules Bianchi tanácsait hiányolta a tesztek során. Jó barátságot ápolt a múlt évben 2014-es szuzukai balesete következtében elhunyt franciával, aki ráadásul a keresztapja is volt. „Még nagyon-nagyon fiatalon ismertem meg őt. Ő volt a keresztapám, és tőle kaptam a legtöbb segítséget a versenyzésben. Nehéz nélküle, mert mindig sokat segített, és ez most nagyon hiányzik. Nagyon jó tanácsokkal látott el, és a múltban tett megjegyzései mindig ott járnak a fejemben. Próbálom nem elkövetni azokat a hibákat, amikre figyelmeztetett” – nyilatkozta a monacói.

Bianchi a Ferrari 2009-ben megalapított versenyzői akadémiájának első és egyben legígéretesebb tagja volt. A programnak immár Leclerc is a részese. Az eltelt hét esztendőben még senkinek sem sikerült bekerülnie innen a Scuderiához – ám a tehetség szerint csak idő kérdése, és erre is sor kerül. „Jules volt az egyik tehetség, aki ha másképp történnek a dolgok, akkor bekerülhetett volna. De hiszem, hogy ettől az akadémiától előbb-utóbb élcsapathoz kerül valaki.”

Például a GP3-as bajnokságot vezető Leclerc is esélyes lehet erre. Az első lépéseket mindenesetre már megtette a királykategória felé. Múlt pénteken előbb a Haasnál kapott egy szabadedzést, kedden pedig a Ferrarit vezethette. Igaz, csupán 18 kört tudott teljesíteni vele, mivel délelőtt egy motorhiba, délután pedig az eső hátráltatta.

„Két teljesen különböző dologról beszélünk” – nyilatkozta a két csapattal való gyakorlásról. „Az első szabadedzésen a Haasszal főleg a hétvégére készültünk, a cél az volt, hogy a lehető legtöbb kilométert teljesítsem. A Ferrarival is ez volt a cél, de mivel egy teljes napom volt velük, így jobban tervezhettünk. Sajnos nem tudtam sok kört futni egy kisebb motorprobléma miatt, de így is elképesztő tapasztalatokra tettem szert. Jó volt két különböző F1-es autót vezetni. Minél több autót kipróbálok, minél többféle módszerrel dolgozhatok, annál több tapasztalatot gyűjthetek.”

Leclerc a ferraris teszttel megvalósíthatta egyik gyerekkori álmát. „Azért is különleges ez, mert még csak tizennyolc vagyok. Hatévesen mindig a vörös autót néztem a pályán. Hihetetlen, hogy most itt vagyok, és nagyon hálás is vagyok ezért” – fogalmazott.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.28. 13:27

Idén már nem vált a Haas

Jelenlegi fékbeszállítójukkal akarják megoldani a problémákat