Alono úgy érzi, idén jobban teljesített, mint bajnoki éveiben

írta: M4Sport
2016. november 24. 18:35
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár egyszer sem állhatott dobogóra, és a győzelem megszerzésétől is messze volt, Fernando Alonso úgy érzi, idén jobb teljesítményt nyújtott, mint világbajnoki szezonjaiban (vagyis 2005-ben és 2006-ban). Élete legjobbjának azonban nem ezt az évet tartja.

Az élmezőnytől ugyan elmaradt, a tavalyi kiábrándító szezonhoz képest sokat fejlődött a McLaren-Honda: versenyzői idén több alkalommal is ott voltak az időmérő utolsó szakaszában, és gyakran beverekedték magukat a legjobb 10 közé. Kettejük közül Alonso volt a meggyőzőbb, aki eddig összesen 53 pontot szerzett és jelenleg a tabella 10. helyét foglalja el.

Eredményeivel a kétszeres világbajnok is elégedett – olyannyira, hogy szezonját pályafutása eddigi legerősebbjei közé sorolta. „Valószínűleg a 2012-es volt a legjobb szezonom a Forma–1-ben” – mondta az Abu-dzabi Nagydíj helyszínén utalva arra az évre, melyben gyengébbnek tartott Ferrarijával mindössze három ponttal csúszott le a bajnoki címről. „Ezt talán a 2014-es követi, mint második legjobb és a dobogó harmadik fokán az idei év áll” – tette hozzá.

„Nagyon magabiztosnak éreztem magam az autóban függetlenül a körülményektől. Jól éreztem magam a volán mögött, még a Brazil Nagydíj utolsó 10 körében is, amikor versenyképes voltam a 14 körös régi abroncsokon. Ez a bizalom lehetőséged adott arra, hogy a határon legyen az autó vezetésekor” – magyarázta a spanyol klasszis.

Alonso különösen azért büszke a teljesítményére, mert világbajnok csapattársa fölé tudott kerekedni (14 alkalommal győzte le Buttont az időmérőkön, és eddig 32 ponttal többet gyűjtött). „Jenson egy hihetetlen versenyző. Az előző évben megtapasztalhattam. Idén többször előtte tudtam lenni. Szóval, vezetői szempontból ez az év nagyon magas színvonalú volt” – fogalmazott.

A McLaren-Honda az előző 20 futam során 75 pontot gyűjtött és a hatodik helyet foglalja el a bajnokságban, míg tavaly csak kilencedik volt 27 egységgel. Alonso a saját teljesítménye mellett ezzel az előrelépéssel is elégedett. „Ez a szezonzáró teljesen más, mint a tavalyi. 12 hónappal ezelőtt csalódottak voltunk, és rengeteg dolog történt körülöttünk. Most optimistábbak vagyunk. Jól tudjuk, hogy hosszú utat kell még megtenni, ha bajnokok akarunk lenni, de boldogabbak vagyunk” – mondta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”