Alonso: 8 tizedet veszítettünk az egyenesben – padlógázon!

írta: M4Sport
2016. június 18. 20:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren-Honda csak a célegyenesben veszített nyolc tizedmásodpercet a bakui versenypályán – árulta el Fernando Alonso, akit nem ért meglepetésként az, hogy ezen a szakaszon alaposan elmaradnak ellenfeleiktől. A spanyol szerint ma a forgalomra is jobban kellett volna figyelni.

Tudták, hogy nem lesz könnyű dolguk, a McLaren versenyzői azonban úgy érezték, ott lehetnek a legjobb 10 között az azerbajdzsáni időmérőn, végül azonban egyikük sem került be a Q3-ba, sőt Jenson Button már az első körben búcsúzott (ő 19. lett, míg Alonso végül 14.). A spanyol végsebesség tekintetében csak Kevin Magnussent tudta „leelőzni”, a lista élére kerülő Valtteri Bottasnál pedig 27 km/órával lassabb volt. Nem meglepő tehát, hogy a lemaradás okát a hosszú egyenesben kereste.

„Az autó jól működik a kanyarokban, az egyenesben viszont 8 tizedmásodpercet veszítünk, ráadásul teljes gázon” – nyilatkozta a leintés után. „Ez frusztráló, de nem mondanám, hogy olyasmi, amire nem számítottunk a hétvége előtt. Az erő hiánya nyilvánvaló, főleg az olyan pályákon, mint a bakui. Nehéz futamunk lesz, de remélhetőleg szerzünk néhány pontot. Sok hibát és incidenst láthatunk, ami a kezünkre is játszhat. A pályán kell maradnunk, és akkor egy kis szerencsével a futam bármely pontján a hatodik, vagy a hetedik helyen találhatjuk magunkat” – tette hozzá.

A hosszú egyenes mellett ezúttal a forgalom sem segítette Alonsót. „Azt hiszem, ma egyébként sem lett volna meg a tempónk a Q3-hoz, viszont a 14. helynél jobbat is szerezhettünk volna. Azt hiszem, ma egy kicsit szerencsétlenek voltunk az időzítéssel, és a körülöttünk lévő autókkal. Mindig egy-egy lassú autó között találtuk magunkat, aki éppen a gumit melegítette az adott körön. Ha egyszer megtörténik, azt mondod rendben, van ez így, viszont most minden Q1-es és Q2-es körben megtörtént, szóval legközelebb egy kicsit jobban is odafigyelhetnénk erre” – nyilatkozta.

Azt, hogy a McLaren nem taktikázott tökéletesen Button is megemlítette, igaz, ő nyilatkozata során magát is okolta a vártnál gyengébb szereplés miatt. „Blokkoltam a tizenötösben. Új fékeket használtunk az időmérőn, mint mindig, de most kicsit jobbak fogtak. Ennyi volt. Nagy kár érte, mert hetedik-nyolcadik voltam egész hétvégén, és biztosra veszem, hogy gyorsak vagyunk. Legalábbis semmiképp a tizenkilencedik helyre valók. Be kellett volna jönnünk föltenni az új gumikat, de azt gondoltuk, ennél nagyobb az előnyünk. Kockásra fékeztem a gumit, csináltam egy fánkozást is, ami nem a legjobb ezeknek a gumiknak. Be kellett volna mennünk” – mondta.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Wili
#3 Wili 2016. június 19. 00:12  
fagyi:
Cumi. Renault-t mennyit kap az Rbtol egyenesben nem tudja vki? Komoly, h utolso ketto gyari renault :D

Tavalyi Lotus kasztnival, ami Merci motorra volt tervezve ez nem is csoda. A Honda motor pedig még mindig egy lófütty a többihez képest. Ez egy erő pálya, szóval fel lehetett erre az eredményre készülni, de ennyire nagy elmaradást azért nem vártam. Lehet holnap a Manorokkal kell küzdeni, mert itt Merci motorral felszerelkezve még a Mekivel is paliban lehet ami kész röhej a McLaren számára...

fagyi
#2 fagyi 2016. június 18. 23:56  

Cumi. Renault-t mennyit kap az Rbtol egyenesben nem tudja vki?

Komoly, h utolso ketto gyari renault :D

Utoljára módosítva: 2016. június 19. 00:00

Denis Hunter
#1 Denis Hunter 2016. június 18. 22:19  

A lenyeg, hogy keruljetek el a balhekat es szerintem itt olyan kihullasok lesznek, hogy benne van a pontszerzes. Az autonak persze ismet ki kellene birnia, ami megint nem jellemzo.
Go McLaren!!!PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Austin

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

52016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

12016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”