Alonso 99%-ot ad a kínai visszatérésére

írta: M4Sport
2016. április 03. 16:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Szinte biztosra veszi Fernando Alonso, hogy a két hét múlva rendezendő kínai futamon már újra ő ül a McLarenben.

Bár az orvosok eltiltották a versenyzéstől, Fernando Alonso így is felbukkant a Bahreini Nagydíj rajtrácsán a futam előtt. A spanyolnak a McLaren még csütörtökön fölajánlotta, hogy a gyorsabb gyógyulás érdekében utazzon haza pihenni, ám ő úgy döntött, marad és segíti csapatát, ahol csak tudja. Stoffel Vandoorne pénteken elárulta, a beállításoknál sok tanácsot kapott rutinos kollégájától.

Alonso persze közben még kicsit tán abban is bízott, hogy az FIA meggondolja magát. Ron Dennis, a McLaren első embere elárulta, még pénteken is próbálták meggyőzni a szövetséget arról, engedje autóba ülni a bajnokot. Erre végül nem került sor, ám Alonso Martin Brundle-nek, a Sky Sports riporterének a rajtrácson elárulta, szinte biztos, hogy Kínában újra ő ül majd Stoffel Vangoorne helyén.

„Kilencvenkilenc százalékig biztos vagyok ebben” – jelentette ki, majd arról is beszélt, milyen kívülállóként követni az eseményeket. „Nagyon furcsa. És nem is túl kellemes, de ez van. Már csütörtökön megmondtam, megpróbálok tanulni ebből is, megtudni valamit arról, miként boldogul a csapat bizonyos helyzetekben, a rádiós szigorral. Megnézek mindent a másik oldalról, mielőtt Kínában újra autóba ülnék.”

A kétszeres bajnokot legfontosabb felismeréséről is kérdezték. „Rájöttem, hogy mennyire nehéz érteni a rádión, amikor a versenyző beszél! Nehéz megérteni, mert sok minden történik a háttérben is. A mérnökök valószínűleg szuperképességekkel kell, hogy rendelkezzenek, ha meg akarják érteni a versenyzőket. Egyik fülükbe ők beszélnek, a másikban meg a mérnökök…” – mondta mosolyogva.

Legalább tényleg megtapasztalt valami újat.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

szabotor
#1 szabotor 2016. április 03. 20:32  

érdekes, hogy a mekinek van két világbajnok pilótája, és a második futamon egy újonc szerzi meg az első és egyetlen pontjukat. amúgy magyarosan az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, de ugyanakkora szarban vannak, mint eddig, mindegy, hogy térdig vagy derékig ér...FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája